Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Logga in   
  • Registrera konto


Information om forumet. Igår kväll/natt (natten till 18/5) uppgraderades forumet till senaste versionen. Något gick fel och all text efter att å, ä eller ö funnits med i texten klipptes rakt av. Återställning har nu skett och ingen information har gått förlorad. Felsökning av problemet pågår och ny tid för uppgradering kommer efter att problemet identifierats och lösts.


Senaste foruminläggen


Nyhetsbrev

  • Genom att prenumerera på nyhetsbrevet Allt om Windows som ges ut av First Publishing Group riskerar du inte att missa något i Windowsvärlden. Du kan antingen prenumerera direkt hos FPGroup eller registrera dig som medlem i forumet då du automatiskt kommer att få nyhetsbrevet skickat till dig varje vecka.Om sajten


- - - - -

UAC-varning från Microsoft


Microsoft går ut och varnar att allt fler skadliga program inaktiverar den ökända funktionen UAC i Windows Vista och Windows 7 för att sedan enklare kunna sprida sig eller för att installera ytterligare skadliga program. Det finns flera sätt för ett skadligt program att sätta UAC ur spel. Ett alternativ är att användaren själv godkänner UAC-varningen som höjer användaren till administrativa privilegier, utan att nödvändigtvis veta om att det är skadligt program som användare godkänner.

Ett annat alternativ är att skadliga program utnyttjar brister i tjänster som har administrativa privilegier och därigenom stänger av UAC. Många användare har också UAC avstängt för att slippa varningar. Rekommendationen är att UAC är aktiverat. Verifiera detta genom att i Windows 7 söka efter "uac" i sökfältet i startmenyn och sedan kontrollera att inställningen är satt till något av de tre översta alternativen.