Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Logga in   
  • Registrera konto


Information om forumet. Igår kväll/natt (natten till 18/5) uppgraderades forumet till senaste versionen. Något gick fel och all text efter att å, ä eller ö funnits med i texten klipptes rakt av. Återställning har nu skett och ingen information har gått förlorad. Felsökning av problemet pågår och ny tid för uppgradering kommer efter att problemet identifierats och lösts.


Senaste foruminläggen


Nyhetsbrev

  • Genom att prenumerera på nyhetsbrevet Allt om Windows som ges ut av First Publishing Group riskerar du inte att missa något i Windowsvärlden. Du kan antingen prenumerera direkt hos FPGroup eller registrera dig som medlem i forumet då du automatiskt kommer att få nyhetsbrevet skickat till dig varje vecka.Om sajten


* * * * -

Blir Windows 8 MYCKET billigare?

Windows 8 Windows Store Media Center

Mycket talar för att Microsoft sänker priset på Windows 8 jämfört med Windows 7. Jag kan tycka att priserna på Windows 7 är eller åtminstone var vid lanseringen förhållandevis höga för privatpersoner och om det vore billigare skulle allt fler ha skaffat en licens för sina äldre datorer.

Ju billigare Windows är desto större sannolikhet att det sprids på fler datorer. Dessutom lyfter man ut viss funktionalitet ur Windows 8, åtminstone Windows Media Center och DVD-uppspelningsmöjligheter som väldigt få använt men som nu går att få genom att köpa till.

En stark faktor till att Microsoft kan sänka priset på Windows 8 är att man introducerar appar som går att inhandlas via Windows Store. Av alla appar tar Microsoft precis som sina konkurrenter en viss andel och får därigenom in intäkter. Ha också i åtanke att Windows Store-appen ligger allra högst upp till vänster på den nya tvingande startpanelen och man kan därmed skönja ett visst tänk bakom app-apparaten.

Tidigare har Microsoft varit den enda som skrattat hela vägen till banken, kan det vara så att med Windows 8 blir konsumenter, app-utvecklare och Microsoft alla vinnare?

Diskutera: Blir Windows 8 MYCKET billigare?