Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Logga in   
  • Registrera konto


Senaste foruminläggen


Nyhetsbrev

  • Genom att prenumerera på nyhetsbrevet Allt om Windows som ges ut av First Publishing Group riskerar du inte att missa något i Windowsvärlden. Du kan antingen prenumerera direkt hos FPGroup eller registrera dig som medlem i forumet då du automatiskt kommer att få nyhetsbrevet skickat till dig varje vecka.Om sajten


- - - - -

Ericsson och Microsoft förenklar mobilt bredband i Windows 8


En av de mycket välkomna nyheterna i Windows 8 är inkluderingen av class-drivrutiner för hårdvara för mobilt bredband. Det innebär i praktiken att man inte kommer att behöva installera några drivrutiner över huvud taget för 3G/4G-donglar såväl som inbyggda kretsar för mobilt bredband i Windows 8.

Svenska Ericsson som har tagit fram specifikationen har samarbetat med Microsoft för att tillsammans göra det möjligt att slippa problematiken med drivrutiner för mobilt bredband i Windows 8. Ericsson har flera kretsar för mobilt bredband på gång som stöder detta och på BUILD-konferensen kunde man visa prototyper av dessa.

Som lite kuriosa berättar Ericsson att de surfplattor från Samsung som har delats ut på BUILD-konferensen inte stöder den nya typen av drivrutiner och att det finns enhetsspecifika drivrutiner installerade för det mobila bredbandet i dessa surfplattor.

För alla itproffs och företagsanvändare kommer detta som en än mer välkommen nyhet då mobila bredband är ett stort problem idag då de existerar i många olika varianter och dessutom ofta kräver extra applikationer eller installationsförfaranden för att fungera eller över huvud taget installeras korrekt. I framtiden kan vi med andra ord även se fram emot enklare hantering av hårdvara vad gäller mobila bredband vid utrullning av Windows 8.

Läs mer: Pressmeddelandet från Ericsson
Läs även: Företagen har mycket att se fram emot i Windows 8
Läs även: Första intrycket av Windows 8 – har Microsoft lyckats eller inte?
Läs även: Ladda hem Windows 8 nu!