Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Logga in   
  • Registrera konto


Senaste foruminläggen


Nyhetsbrev

  • Genom att prenumerera på nyhetsbrevet Allt om Windows som ges ut av First Publishing Group riskerar du inte att missa något i Windowsvärlden. Du kan antingen prenumerera direkt hos FPGroup eller registrera dig som medlem i forumet då du automatiskt kommer att få nyhetsbrevet skickat till dig varje vecka.Om sajten


* * * * *

Windows 8 kommer i fyra versioner!


Trots att det är ett halvår (plus/minus några månader) kvar till lansering av Windows 8 har Microsoft nu annonserat vilka versioner av Windows 8 som släpps. I praktiken blir det fyra versioner av Windows 8 medan hemanvändare såväl som företagsanvändare kommer att kunna välja på två utgåvor. För hemanvändare gäller helt sonika "Windows 8" eller "Windows 8 Pro" och för företagskunder är det "Windows 8 Pro" eller ännu hellre "Windows 8 Enterprise" som gäller för företag med volymlicensavtal och i Windows 8 Enterprise finns det ytterligare finesser som AppLocker, Windows To Go, BitLocker och Client Hyper-V.

Det kommer även en "Windows 8 RT" som är Windows 8 som körs på enheter med ARM-processorer. Denna Windows 8-utgåva kommer bara kunna köra metro-applikationer och förladdas även med Office 15.

Det är även klart sedan tidigare att Windows 8 släpps i 32- och 64-bitarsversion samt i en version anpassad för ARM-datorer.

Kort och gott förenklar man detta väsentligt jämfört med Windows Vista och Windows 7, men de tillkortakommanden som finns med Windows 8 RT är en stor utmaning för Microsoft, de som säljer hårdvara och för slutanvändarna.

Läs mer: Microsoft presenterar Windows 8-versionerna
Diskutera: Diskutera och ställ frågor om versionerna av Windows 8