Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Logga in   
  • Registrera konto


Information om forumet. Igår kväll/natt (natten till 18/5) uppgraderades forumet till senaste versionen. Något gick fel och all text efter att å, ä eller ö funnits med i texten klipptes rakt av. Återställning har nu skett och ingen information har gått förlorad. Felsökning av problemet pågår och ny tid för uppgradering kommer efter att problemet identifierats och lösts.


Senaste foruminläggenNyhetsbrev

  • Genom att prenumerera på nyhetsbrevet Allt om Windows som ges ut av First Publishing Group riskerar du inte att missa något i Windowsvärlden. Du kan antingen prenumerera direkt hos FPGroup eller registrera dig som medlem i forumet då du automatiskt kommer att få nyhetsbrevet skickat till dig varje vecka.Om sajtenSajten drivs av Andreas Stenhall som till vardags arbetar som IT-expert med fokus på Windows 7 på Knowledge Factory AB. Förutom den här sajten och systersajten tipsomvista.se skriver han artiklar till Microsoft och TechWorld. När han inte gör det svarar han på frågor och skriver krönikor på svenska TechNet-sajten i Windows Client Expert-kolumnen. Dessutom bloggar han för IT-proffs på The Experience Blog och skriver artiklar för Windows Community- och hjälpssajten. Andreas är även utsedd av Microsoft till Nordens enda Most Valuable Professional som Windows Expert ITPRO. Andreas driver även användargruppen Swedish Windows User Group, är redaktör för nyhetsbrevet Allt om Windows samt är medlem i MEET.

Sajten innehåller nyheter, artiklar och ett forum och handlar enbart om Microsofts produkter med inriktning på Windows. I forumet får datoranvändare snabbt hjälp med sina datorproblem eller frågor och aktiviteten i forumet ökar allt mer.

Sajten riktar sig främst till hemanvändare även om frågor och information som rör företagsanvändare i även publiceras på sajten och även tillåts i forumet. För en blogg som riktar sig till företagsanvändare och avancerade användare hänvisar jag till bloggen som jag skriver på engelska för uteslutande företagsanvändare och "power users" och den heter The Experience Blog. För all kontakt som rör sidan, dess innehåll, annonsering, publicering och annat så kan du använda kontaktformuläret, se länk i menyn längst ner på sidan.

Historik

Det hela började med att Nic.se i mitten av maj 2003 släppte registreringen av .se-domänen fri och hade en utlottning av domännamn. Alla som ville fick skicka in anmälningar för vilka domännamn man ville ha. Jag drog till med att anmäla windowsxp.se men trodde aldrig i livet att jag skulle få denna adress. När utlottningen var klar så stod det klart att jag var den enda som hade anmält intresse på windowsxp.se, inte ens Microsoft hade intresse av att skaffa den adressen.

Jag funderade då på vad jag skulle jag hitta på med adressen. Microsoft var inte vid den tidpunkten intresserade av domänen. Med facit i hand skulle jag givetvis ha fått detta på papper men så var inte fallet. Eftersom jag länge följt Microsoft och deras produkter och betaprogram p åmånga engelska sajter tänkte jag på att jag skulle sätta upp en sajt med målet att presentera nyheter om Microsoft och deras produkter, om nya spännande saker, betaversioner och så vidare på svenska.

Sagt och gjort, jag satte upp en sajt och började så smått att publicera nyheter om Windows och samtidigt ha ett forum på sajten där användare fick ställa frågor om datorproblem. Sajten blev allt populärare och till slut gjorde Microsoft anspråk på domänen med tanke på att det är ett registrerat varumärke. Sajten bytte då namn till alltomxp.se.

När Windows Vista började betatestas så skapade jag en ny sajt, parallellt med alltomxp.se som inte helt överraskande kallades alltomvista.se. Där rapporterade jag om upplevelser och fakta om Microsofts då kommande operativsystem, tillsammans med ett forum där andra betatestare kunde få hjälp med problem.

När Windows Vista till slut blev färdigställt så integrerade jag sajterna och "alltomxp och alltomvista" och slog ihop all information. Sedan dess har sajten vuxit ännu mer och fortsätter att växa för var dag som går!

Numera går sajten under namnet "alltomwindows.se" och det är också sajtens primära webbadress.

Tekniska fakta:

2003: Sajten drevs av CMS-systenet PHPNuke med tillhörande PhpBB-forum.
2006: Sajten uppgraderades tidigt 2006 till att köra Joomla 1.x och SMF 1.1.x (Simple Machines Forum).
2008: Sajten uppgraderades i mitten av 2008 till Joomla 1.5.x.
2008/2009: Sajtens forum uppgraderades till det professionella forumet Invision Power Board 2.3.6
2009: Sajten bytte i augusti layout till en helt ny fräsch sådan.
2010: Forumet uppgraderades till IP.Board 3.0 och senare även till 3.1. Forumet utökades med galleri, nedladdningsarkiv och chatt.
2011: Ny stor forumuppgradering i slutet av sommaren då sajten konverterades från Joomla till IP.Content vilket i praktiken innebär att sajten drivs hela och hållet av produkter från Invision Power.

Sajten hostas sedan 2006 av Oderland webbhotell.
Posted Image