Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Logga in   
  • Registrera konto


Foto
* * * * * 2 röster

Kan ej boota - Reboot and Select proper Boot device or insert boot media in selected boot device and press a key


Den här tråden har arkiverats. Det innebär att du inte längre kan svara på inlägg i tråden. Vänligen starta en ny tråd vid behov.
11 svar i den här tråden

#1 Christian Carlsson

Christian Carlsson
  • Medlem
  • Pip
  • 5 inlägg

Skrivet 30 september 2009 - 20:03

Hejsan!

Min gamla hårddisk hade gjort sitt och la av imorse. Var iväg och köpte en ny SATA-hårddisk och skulle hem och installera den, men då får jag upp felmeddelandet: Reboot and Select proper Boot device or insert boot media in selected boot device and press a key. Jag har suttit och försökt en massa, men nu är ideérna slut. Någon vänlig själ som kan lösa detta?

Detta är vad jag har gjort:
* Har formaterat nya hårddisken i en annan dator och den har inga fel på sig
* Har ändrat ordning inne i BIOS så att den ska läsa från CD-ROM först
* Har provat två olika XP-skivor (båda fungerar klockrent i andra datorer)
*Har tagit ut batteriet från moderkortet och tryck på återställningsknappen (dock är fortfarande samma bild vid uppstart som innan och det är inte "orginalbilden" från när jag köpte datorn - återställt ändå?)
* Har provat att installera XP från ett USB-minne (funkade ändå till första omstarten, sen kom där upp att där var fel i filen system32\hal.dll och sen var det stopp igen)
* Har provat sätta i en IDE-hårddisk, men det blev samma fel där
* CD-skivan "brummar" upp vid start och man ser att lampan som ska lysa när den läser skivan lyser - så det är inget fel på CD-ROM:en
* Har ingen extern hårddisk inkopplad - har dock haft det innan HDD-krasch dock

Mitt moderkort är: [url="http://www.msi.com/i...t3_no=351[/url]

Hoppas där finns någon expert här ute som kan hjälpa mig!

Ha det bra!
/Christian

Det här inlägget har redigerats av Christian Carlsson: 30 september 2009 - 20:23



ANNONS:

#2 CyphoX

CyphoX
  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 206 inlägg

Skrivet 30 september 2009 - 20:09

Nu har jag inte pillat med en stationär på länge men har du kollat bak på hårddisken så att den lilla pluppen sitter rätt. Den ska sitta på master har jag för mig.. Sen ska bootningen vara CD-ROM och därefter hårddisken.
Sen är det bara att testa igen

Hur man ställer en fråga: http://support.micro....com/kb/q555375
--
Windows 7 (x86) Build 7264 | Ubuntu 9.10 Alpha 6

#3 Opptokoppter

Opptokoppter
  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 667 inlägg

Skrivet 30 september 2009 - 20:19

Hej Christian

Om du går in & kikar på denna tråd > http://www.alltomxp....o...90&hl=sören Så finns där ett antal sätt man kan prova och som kan passa in på just ditt problem. Som jag kan se det just nu så har du ett övertag i jämförelse med trådskaparen i exemplet som inte hade tillgång till skiva.
Tror att Återställningskonsolen kan hjälpa i ditt läge, i annat fall så prova med att börja om installationen på nytt igen.
Är du säker på att hårddisken saknade partitioner och var riktigt omformaterad vid första försöket till installation?
Återkom om det inte vill sig :)

#4 Opptokoppter

Opptokoppter
  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 667 inlägg

Skrivet 30 september 2009 - 20:25

Helt riktigt som CyphoX berättar, det kan också bero på hur "jumpern" är satt på stiften på hårddisken.
Oftast brukar det finnas en utförlig beskrivning på ett klistermärke ovanpå hårddisken som visar hur man placerar förbindningen beroende på Slav, master osv.

#5 Lasseska

Lasseska
  • Gäster

Skrivet 30 september 2009 - 20:33

Det finns ingen jumper på sata diskar.
Du behöver troligen ändra i bios typ att sata skall köras i IDE läge.
Har du XP utan SP så kanske du behöver sata drivrutiner.

#6 Opptokoppter

Opptokoppter
  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 667 inlägg

Skrivet 30 september 2009 - 20:38

Aj, blandade ihop SATA och PATA diskar. Beklagar

#7 Christian Carlsson

Christian Carlsson
  • Medlem
  • Pip
  • 5 inlägg

Skrivet 30 september 2009 - 21:13

Hårddisken är formaterad ett visst antal gånger idag och har inga partitioner! Ska prova att installera XP via USB-minnet nu igen och se om jag får fram felet med hal.dll igen o se om jag kan trixa ihop det på den vägen. Hittade en version av Windows 98 med som jag ska prova att installera om inte jag får rätt på det. Sen gå vidare med XP från Win 98 och se om det fungerar!

Har kollat upp att jag har den nyaste versionen på moderkortet och har även provat att använda tangentbord som inte kopplas in via USB.

Tack för hjälpen so far!

Det här inlägget har redigerats av Christian Carlsson: 30 september 2009 - 21:14


#8 Venoms

Venoms
  • Hedersmedlem
  • 6 313 inlägg

Skrivet 01 oktober 2009 - 19:55

I BIOS vid "Standard CMOS Features" ställer du in att använda SATA eller IDE.
Om du kopplar satakabeln på SATA1-platsen, bör det fungera.

Privat support lämnas inte via PM, skriv ett inlägg i forumet istället.

ITpoolen - Ert företags totalleverantör inom IT
Spoiler

#9 Christian Carlsson

Christian Carlsson
  • Medlem
  • Pip
  • 5 inlägg

Skrivet 07 oktober 2009 - 20:45

Problemet är halvlöst (hur det nu kan vara det :-) )! Det gick inte på något vis att installera Windows XP på datorn, så jag fick slänga in Windows 7. När jag bootade med Win 7-skivan så fungerade det perfekt! Så jag har tyvärr ingen bättre lösning för er som också drabbas av detta problem!

Stort tack till alla som tog sig tid till att hjälpa mig!

/Christian

#10 mumfie

mumfie
  • Medlem
  • PipPipPip
  • 115 inlägg

Skrivet 07 oktober 2009 - 21:58

Aj, blandade ihop SATA och PATA diskar. Beklagar

Hmm blanda ihop sata och ide, trött eller?

#11 Opptokoppter

Opptokoppter
  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 667 inlägg

Skrivet 07 oktober 2009 - 23:22

Hmm blanda ihop sata och ide, trött eller?

Kanske de :D Hur som helst så tycker iaf jag själv att SATA diskar borde kunna använda "jumper"..Speciellt nu när de börjar bli kallt & höstrusk ute :P

#12 mumfie

mumfie
  • Medlem
  • PipPipPip
  • 115 inlägg

Skrivet 07 oktober 2009 - 23:30

Kanske de :D Hur som helst så tycker iaf jag själv att SATA diskar borde kunna använda "jumper"..Speciellt nu när de börjar bli kallt & höstrusk ute :P

:D (Det finns ju vissa saker man kan jumpra på sata)