Jump to content

 • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Logga in   
 • Registrera konto


Information om forumet. Igår kväll/natt (natten till 18/5) uppgraderades forumet till senaste versionen. Något gick fel och all text efter att å, ä eller ö funnits med i texten klipptes rakt av. Återställning har nu skett och ingen information har gått förlorad. Felsökning av problemet pågår och ny tid för uppgradering kommer efter att problemet identifierats och lösts.


Foto
- - - - -

Min dator tvärdog, kommer inte in i Vista igen. Svart skärm [LÖST]


Den här tråden har arkiverats. Det innebär att du inte längre kan svara på inlägg i tråden. Vänligen starta en ny tråd vid behov.
4 svar i den här tråden

#1 PerS

PerS
 • Medlem
 • Pip
 • 6 inlägg

Skrivet 30 augusti 2010 - 18:27

Hej

Jag har ett problem med min dator (HP-Pavilon, Windows Vista Home Premium sp 2) som jag hoppas någon kan hjälpa mig med.

Häromveckan när jag körde ett datorspel så dog min dator helt plötsligt. (Civ Colonization, ett spel som jag kört mycket tidigare så jag tror inte det berodde på spelet). Nu kommer jag inte inte in i Windows. När jag startar upp datorn möts jag av följande felmeddelande:

"Windows felåterställning. Det gick ej att starta Windows. Det kan bero på en nyligen ändring i maskin- eller programvaran."

Sedan finns det två alternativ:

"Starta startreparation.
Starta Windows i normaläge."

Oavsett vilket av dessa alternativ jag väljer så händer samma sak, nämligen ingenting alls. Bara svart skärm. Jag försökte köra "startreparation" och lät datorn stå i fem-sex timmar men inget hände.

Jag hade inte gjort några ändringar i maskin eller programvaran innan, inte aktivt i alla fall. Inte heller hade jag installerat någon ny mjukvara eller hårdvara.

Jag trodde först att det var grafikkortet som pajat så jag stoppade in ett sprillans nytt kort (ASUS GeForce GT220) men det gjorde ingen skillnad.

Jag har provat att köra reparationsskivorna. Då får jag visserligen upp meddelandet "Windows läser in filer..." men sedan blir det bara blå skärm. Samma sak när jag kör "systemåterställning" från "blåskärmen" när datorn startar.

Någon som har någon teori om vad som är fel eller förslag på hur jag går vidare i felundersökningen?

Tack på förhand.

/ Per S.

Lite grundläggande systeminformation utifall det är till någon hjälp:

Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.lh_sp2rtm.090410-1830)
Language: Swedish (Regional Setting: Swedish)
System Manufacturer: HP-Pavilion
System Model: GT721AA-UUW a6235.sc
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4000+ (2 CPUs), ~2.1GHz
Memory: 2046MB RAM
Page File: 848MB used, 3481MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 10
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 6.00.6001.18000 32bit Unicode

Det här inlägget har redigerats av PerS: 30 augusti 2010 - 18:28



ANNONS:

#2 PerS

PerS
 • Medlem
 • Pip
 • 6 inlägg

Skrivet 17 oktober 2010 - 15:30

Jag lämnade in min dator hos en serviceverkstad som kunde konstatera att min hårddisk hade krashat, vilket jag väl hade börjat misstänka men hoppades in i det sista att så inte skulle vara fallet. Verkstaden installerade en ny hårddisk och kunde rädda mina viktigaste dokument från den gamla disken. Det kostade en rejäl slant och det tog flera dagar att installera om allting på den nya hårddisken (håller på fortfarande) så nu är det läge att börja fundera på att göra redig och kontinuerlig backup av den nya hårddisken. Men jag är glad att min dator fungerar igen i alla fall.

#3 OlleBull

OlleBull
 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1 529 inlägg

Skrivet 17 oktober 2010 - 16:08

Datorerna är snart så billiga, att det lönar sig att ha en backupp som kan återställa allt på en ny dators disk, om det du råkade ut för inträffar. Jag antar att du betalt din läxa och att du i fortsättningen, kommer att regelbundet köra backupper på sånt som är viktigt och du sa det själv förresten.

Idag får man mycket dator för lite pengar, något att tänka på, men det är det enorma arbetet det tar, att installera om alla program, som gör det värt, att alltid ha en backupp liggandes.

Ungefär som med skrivare, en enkel standardskrivare, kan man kasta i soporna när bläcket är slut och köpa en ny. Bläcket är oftast dyrare, än skrivaren!?

Det här inlägget har redigerats av OlleBull: 17 oktober 2010 - 19:45


MVH...OB

#4 PCfreak

PCfreak
 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 226 inlägg

Skrivet 17 oktober 2010 - 18:07

De va ju inte direkt några TIPS om va som kan va fel här, mest att "haha, skyll dig själv"..har du ingen originalskiva till Vista? Blir det nått felmeddelande när du ska återställa? Har du gjort något i BIOS ? De BEHÖVER inte va en kraschad HDD så ge inte upp.

#5 Opptokoppter

Opptokoppter
 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1 671 inlägg

Skrivet 18 oktober 2010 - 16:18

Jag lämnade in min dator hos en serviceverkstad som kunde konstatera att min hårddisk hade krashat....


Jag håller med tidigare inlägg här att man inte ska ge upp och man ska deffinitivt inte tro på allting man hör. Finns gott om "förstår sig påare" överallt som vill tjäna pengar/sälja eller tillskriva sig egen berömmelse, samtidigt som benämningen "krashad hårddisk" är ett väldigt generellt begrepp som i ren okunskap har missbrukats lika länge som det har funnits datorer. Bara för att det råkat uppstå en liten fnurra i mjukvaran så behöver ju inte detta betyda att elektroniken har fått ett fysiskt fel.
Samma sak gäller detta med virus som också tillhör ett område som missbrukats i folkmun bara för att det många ggr är spännande om att få skryta lite över att "jag har minsann blivit angripen..." och "jag har minsann lyckats ringa in dem skyldiga..." Bara för att få vara ball & stöddig & spänna sig :)
Hur många ggr har inte dessa fall egentligen handlat om datorer som inte skötts på rätt sätt och användare som själva gjort bort sig och själva inte har en enda susning om vad dem egentligen har gjort med datorn, nä precis..felet var ju inte deras utan datorns fel och alla dessa virus ;)

Prova gärna Hiren's BootCD (ladda ner & bränn på skiva).
Anslut därefter hårddisken till valfritt system som slavdisk eller yttre extra enhet och undersök den närmare vid tillfälle. BootCD'n kan startas antingen den vanliga vägen tillsammans med uppstart av datorn eller via en installerad CD emulerare innifrån Windows.

Det här inlägget har redigerats av Opptokoppter: 18 oktober 2010 - 16:38