Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Logga in via Google      Logga in   
  • Registrera konto


- - - - -

Mail från http://www.us-cert.gov


  • Vänligen logga in för att svara
4 svar i den här tråden

#1 Spirit2

Spirit2
  • Medlem
  • PipPip
  • 38 inlägg
  • Kön:Man
  • Från:Luleå

Skrivet 11 januari 2012 - 11:41

Hej!

Jag undrar om det är någon som fått ett mail från: http://www.us-cert.gov ?

Det medföljer en zippad fil som man ska läsa.

MSE varnar direkt och säger att det är sv PWS:Win32/Zbot.gen!Y.

Med andra ord en lösenordstjuv.

Texten I mailet är denna:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U.S.-CERT är vidarebefordra följande Phishing email som vi fick till APWG för vidare utredning och behandling.

Vänligen kontrollera bifogade rapporten för detaljer och e-källa

U.S.-CERT har öppnat en biljett och tilldelas tillbud nummer PH0000009500534. Som din undersökningen fortskrider uppdateringar skickas din gottfinnande till soc@us-cert.gov och bör referera till PH0000003673668.


Tack

US-CERT Operations Center
888-282-0870
Soc@US-cert.gov
http://www.us-cert.gov
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Texten ovan blev översatt från engelska till svenska, utan att jag såg det när jag skrev. Därav den bristfälliga grammatiken

Hemsidan ser seriös ut, men det verkar som att det ligger en hund begraven. Eller ja en hel kennel!

Någon som vet?

Det här inlägget har redigerats av Spirit2: 11 januari 2012 - 11:45


| Windows 7| InWin C583 Miditower 400W | MSI iP35 S775 | Intel CoreDuo2 E6750 | 4GB RAM DDR2 800Mhz | ASUS 8800GT 512 MB (177.83)| Samsung HDD 1 GB Sata II 16 MB | LG Flatron L225WS|


ANNONS:
  • Inte din sorts mobil? Jämför priser på fler hos

#2 Wheninrome

Wheninrome
  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 844 inlägg
  • Kön:Man
  • Från:North Of Europe

Skrivet 11 januari 2012 - 12:16

Driver du med oss eller? Direktöversatt med Google Translate på sämsta tänkbara svenska. En barnunge fattar ju t.o.m. att det är ett försök till phishing. Radera skiten och blockera domänen. :lol:
(hoppas du inte öppnade den bifogade filen bara)

#3 Spirit2

Spirit2
  • Medlem
  • PipPip
  • 38 inlägg
  • Kön:Man
  • Från:Luleå

Skrivet 11 januari 2012 - 12:28

Det var inte översatt när det kom med mailen. Det var när jag kopierade in det på den här sidan, så råkade jag komma åt en translatorknapp. Ides bara inte kopiera om texten. Men här är originalet:


US-CERT is forwarding the following Phishing email that we received to the APWG for further investigation and processing.

Please check attached report for the details and email source

US-CERT has opened a ticket and assigned incident number PH0000009500534. As your investigation progresses updates may be sent at your discretion to soc@us-cert.gov and should reference PH0000003673668.


Thank you,

US-CERT Operations Center
888-282-0870
soc@us-cert.gov
http://www.us-cert.gov


Förstår att det är phising. Undrar om det är någon annan som drabbats.

| Windows 7| InWin C583 Miditower 400W | MSI iP35 S775 | Intel CoreDuo2 E6750 | 4GB RAM DDR2 800Mhz | ASUS 8800GT 512 MB (177.83)| Samsung HDD 1 GB Sata II 16 MB | LG Flatron L225WS|

#4 Cecilia

Cecilia
  • Hedersmedlem
  • 3 437 inlägg
  • Kön:Kvinna
  • Från:Stockholm

Skrivet 11 januari 2012 - 12:54

Citat

US-CERT has received reports of a phishing email campaign that uses spoofed US-CERT email addresses. This campaign appears to be targeting a large number of private sector organizations as well as federal, state, and local governments. US-CERT began receiving reports of this campaign on January 10, 2012.
http://www.us-cert.g...sing_spoofed_us

Så, ja det är många som har drabbats.Själv tittar jag inte efter vad för spam jag får.

Citat

MSE varnar direkt och säger att det är sv PWS:Win32/Zbot.gen!Y.
Med andra ord en lösenordstjuv.
Bland annat, se http://www.microsoft...in32/Zbot.gen!Y

#5 Spirit2

Spirit2
  • Medlem
  • PipPip
  • 38 inlägg
  • Kön:Man
  • Från:Luleå

Skrivet 11 januari 2012 - 13:37

Bra. Då har vi spridit lite ljus, och andra har fått information! :)

| Windows 7| InWin C583 Miditower 400W | MSI iP35 S775 | Intel CoreDuo2 E6750 | 4GB RAM DDR2 800Mhz | ASUS 8800GT 512 MB (177.83)| Samsung HDD 1 GB Sata II 16 MB | LG Flatron L225WS|




1 användare läser den här tråden

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma användare