Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Logga in   
  • Registrera konto


Foto
- - - - -

microsoft security essentials = seg dator? [LÖST]


Den här tråden har arkiverats. Det innebär att du inte längre kan svara på inlägg i tråden. Vänligen starta en ny tråd vid behov.
8 svar i den här tråden

#1 jensa

jensa
  • Medlem
  • PipPip
  • 54 inlägg

Skrivet 08 maj 2012 - 09:25

Har nu kört Essentials men tycker datorn blir onödigt trög. Ex om jag lyssnar på musik från tex youtube och läser aftonbladet på nästa flik så hackar musiken vansinnigt då jag scrollar aftonbladet. Är det vanligt lr har jag nåt knas i min variant?
Står virusdefinition; 1.125.1373.0 på programmet..

mvh jens


ANNONS:

#2 JoWa

JoWa

    Cr

  • Hedersmedlem
  • 11 066 inlägg

Skrivet 08 maj 2012 - 10:23

Om du tillåter aftonbladet.se att använda Flash Player (för annonser) samtidigt som YouTube gör det (om du inte har aktiverat html5-spelaren), är det troligen skäl nog till att hackandet uppstår.

Men kolla i Aktivitetshanteraren vilken process om belastar processorn mest då du upplever problemet.

Ubuntu 14.10, 64-bit | Chrome 39β | HTTPS Everywhere


#3 jensa

jensa
  • Medlem
  • PipPip
  • 54 inlägg

Skrivet 08 maj 2012 - 12:49

Hackandet märks bäst då jag lyssnar via youtube, vilken annan flik jag sedan läser/scrollar gör ingen skillnad. trodde först min anslutning tappat flåset men så är det ej...

Det är även samma knas om jag bara har youtube sidan uppe, lyssnar på musik och då scrollar på den sidan. Måste det vara själva youtube som segar??

mvh jensa

Det här inlägget har redigerats av jensa: 08 maj 2012 - 12:52


#4 JoWa

JoWa

    Cr

  • Hedersmedlem
  • 11 066 inlägg

Skrivet 08 maj 2012 - 13:25

Vilken upplösning väljer du på YouTube? Skall du endast lyssna finns ingen anledning att välja högre än ”480p” (”360p” ger lägre ljudkvalitet).

Du ser på den grå remsan under videon om överföringen från YouTube till din dator är tillräckligt snabb eller inte. Remsan skall ”växa” fortare än positionsvisaren flyttar sig vid uppspelning.

Ubuntu 14.10, 64-bit | Chrome 39β | HTTPS Everywhere


#5 jensa

jensa
  • Medlem
  • PipPip
  • 54 inlägg

Skrivet 08 maj 2012 - 15:08

det segar även i "240p" så jag misstänker att det är youtube i sigsjälv som har nåt knas. lyssnar jag via Vimeo så är det fyllt flyt utan avbrott.
Tidigare har även "1080p" funkat perfekt...

Kanske min dator börjar bli vissen <_<

mvh jensa

#6 OlleBull

OlleBull
  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 466 inlägg

Skrivet 08 maj 2012 - 17:44

Datorer är ju förbrukningsvara, men brukar hålla ganska länge. Har tre datorer i hemmet, varav en är 11 år gammal i höst, den köptes när XP kom och den klarar det du beskriver ovan, utan att knota. Jag använder inte MSE utan kör NOD32 som antivirus och har så gjort sedan 2001.

MVH...OB

#7 opensource

opensource
  • Gäster

Skrivet 09 maj 2012 - 11:04

Uppdatera Flash? Byt webbläsare? Slå på hårdvaruaccelerering? Byt till html5-spelaren http://youtube.com/html5 ? En dator "vissnar" inte om du inte fyller den med skräp.

Internet Explorer - bästa webbläsaren att ladda ner en annan webbläsare med.

#8 jensa

jensa
  • Medlem
  • PipPip
  • 54 inlägg

Skrivet 17 maj 2012 - 10:25

Ett sent svar här nu men iallafall; uppdaterade flash samt senaste "youtube" varianten och NU funkar allt igen!

Tusen tack för Er hjälp!!!
mvh jensa

#9 Peer E Frederik

Peer E Frederik
  • Medlem
  • Pip
  • 23 inlägg

Skrivet 17 maj 2012 - 13:29

Just sånt här; en fråga, flera svar och en fungerande lösning, är precis vad som gör denna sida läsvärd...