All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Igår
 2. Senaste veckan
 3. ByggareBob

  Lång uppstartstid

  Windows 10 HAR blivit segare sedan man patchade Meltdown och Spectre. Det tar nu en ansenlig tid att Windows 10 startar, men så är det nog för alla. Windows Defender säkerhetscenter är också en bov i dramat då den måste hämta informationen om skyddet från Gud vet var... Windows 10 är numera inte alls lika snabbt som det en gång varit...
 4. JoWa

  Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17738
 5. Mozilla Security Blog: TLS 1.3 Published: in Firefox Today Firefox 61 och 62 stöder utkast 28, och Firefox 63 stöder RFC 8446. Liknande i Chromium: M68 och M69 stöder utkast 28, och M70 stöder RFC 8446.
 6. Cecilia

  Lång uppstartstid

  Vad bra att du kunde hitta en förklaring! Det kan ju tänkas att WD My Book är lite seg att starta upp så Windows får vänta en del innan den får nödvändig information. Om man skulle råka ut för ransomware är det bra om backup-diskar inte är tillgängliga så om du använder WD My Book för backuper kan det ju vara bra att bara ansluta den när du gör en backup.
 7. Hans42

  Lång uppstartstid

  Dator utan någon extern hdd, ej nätverk = 18 sek. Do men med nätverk = 18 sek. Do men med WD My Book via usb = 38 sek. Do men bytt usb-kabel till WD = 28 sek. Verkar som något i WD bromsar upp litet. Tack för att du gav mig en "knuff"!
 8. Cecilia

  Lång uppstartstid

  Det är väl enkelt att starta datorn utan några diskar direktanslutna och utan tillgång till nätverket. Men 45 sekunder tycker jag inte är så mycket när det gäller en hel uppstart och du har väl fler program installerade nu än när datorn var helt ny. Själv använder jag viloläge för att minimera tiden tills jag kan börja använda datorn och stänger bara av den helt en gång i månaden för att Windows-uppdateringarna ska installeras.
 9. Jag lyssnar på SR P4 Plus med en app i mobilen och då går det helt utan problem. Men när jag lyssnar på P4 Plus i datorn med Firefox blir det med jämna mellanrum små korta uppehåll i musiken. Och varför blir det så?
 10. Hans42

  Lång uppstartstid

  Jag har några externa hdd via usb. Dessutom ett par nätverksdiskar, förutom en disk direktansluten till min router. Men så har det sett ut sedan flera år. Min nya dator är bara några månader gammal. Kanske skall jag vid tillfälle återställa den totalt och börja från början. men inte just nu....
 11. Cecilia

  Lång uppstartstid

  E-postappen kan ju inte hämta några mejl innan du loggar in. Autostartade program, sådana som man stänger av i Aktivitetshanteraren, startas inte heller förrän man loggar in utan då får du leta bland tjänster, schemalagda händelser och drivrutiner. Har du någon hårdvara som inte är nödvändig ansluten till datorn, t ex skrivare eller extern hårddisk? Koppla bort det och testa. Har eller hade du något antivirusprogram installerat (förutom Microsofts)? Ett sånt kan ibland orsaka problem, särskilt om det bara finns rester kvar efter en avinstallation. Många datorer kommer ju med ett förinstallerat antivirusprogram.
 12. Hans42

  Lång uppstartstid

  SSD. Kommer ej ihåg när det inträffade exakt. Vill minnas att det inte hände varje uppstart under en period. Kanske varannan eller en gång per dag. Lång tid innan inloggning. Jag tror att det började när jag använde emailappen. Hur stänger jag av den? Fast egentligen är den ju rätt bra att använda. - - - - - Nu tog jag bort mina emailkonton från mailappen. Ingen skillnad i uppstartstid. Får leta någon annan stans..... Uppstart tar nu 45 sek. Får väl accepteras.
 13. Cecilia

  Lång uppstartstid

  Kom förlängningen av uppstartstiden i samband med att du började använda E-post-appen eftersom du misstänker den? Tar det lång tid för E-postappen att hämta mejl vid andra tillfällen? Är den långa tiden innan eller efter inloggning? Om du har automatisk inloggning får du stänga av det för att kunna testa. Det är värdefullt att veta det för felsökningen eftersom det inte är meningsfullt att testa automatiskt startande program (inkl. E-postappen) om fördröjningen är innan inloggningen. Har du en traditionell mekanisk hårddisk eller en SSD?
 14. Och här är äntligen RFC 8446: The Transport Layer Security (TLS) Protocol Version 1.3. A Detailed Look at RFC 8446 (a.k.a. TLS 1.3) (Cloudflare)
 15. JoWa

  Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17735 Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18214 (Skip Ahead)
 16. Hans42

  Lång uppstartstid

  Jag är tydligen inte ensam om detta problem. Kanske kommer MS med någon ändring. Litet jobbigt att läsa engelska förslag till lösningar, när den egna datorn är inställd för svenska. Ger upp.
 17. Hanseg

  Lång uppstartstid

  Här har du länkar på engelska om trögt Windows 10 ´s mailprogram https://support.office.com/en-us/article/Resolve-Sync-issues-in-Mail-and-Calendar-apps-in-Windows-10-0dd86c69-18f3-4f73-9d3d-375bdc9c3e34 https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/apps_windows_10-outlook_mail-winpc/windows-10-mail-app-very-slow-to-recieve-mail/4a5bebe1-ef64-4d22-a30e-3297f1c8a8c1 HANS
 18. Hans42

  Lång uppstartstid

  Bockade bort en del saker, men ingen skillnad i starttid. Gick heller inte att systemåterställa. Får väl leva med dryga minuten uppstart....
 19. Hans42

  Lång uppstartstid

  Jag har skapat en återställningspunkt i systemåterställning. skall väl funka ifall jag "trasslar till det",
 20. Hanseg

  Lång uppstartstid

  Testa detta program från Sysinternals (Microsoft) för att göra ändringar måste programmet startas som administratör, under fliken logon hittar du flera autostartande program man kan göra mycket med programmet, med eftertanke på vad man gör, kom ihåg vad har gjort så att du kan gå tillbaka och ändra om det behövs https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns HANS
 21. JoWa

  Firefox 61.0.2

  Firefox 61.0.2: https://www.mozilla.org/sv-SE/firefox/new/ https://www.mozilla.org/en-US/firefox/61.0.2/releasenotes/
 22. Hans42

  Lång uppstartstid

  Hamnade denna fråga i fel forum? Skickat från min S8 via Tapatalk
 23. Hans42

  Lång uppstartstid

  Köpte en ny desktop för en tid sedan. Nöjd med den, men.... I början startade den upp på ca 20sek. Men nu tar det över 1 min. Bockat av det mesta i Aktivitetshanteraren, men det hjälper inte. Misstänker att de kanske har med E-post appen. Den söker ju av mina brevlådor vid uppstart. Hur stänger jag av den i så fall?
 24. Hej Cecilia!

  Vet du vad som hänt? Får meddelande om att alltomwindows certifikat är borttaget/för gammalt?alltonwindows.jpg.a2718def3f96e696a89b25b93a795016.jpg

  1. candela

   candela

   Hej igen,

   ser att Andreas klarlagt vad som hänt. 

   Ha en bra dag.

   /candela

  2. Cecilia

   Cecilia

   Tack detsamma!

 25. Tidigare
 26. JoWa

  Chrome Beta & Chromium

  Google Chrome (Stabil) 68.0.3440.106 Nedladdning
 27. JoWa

  Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17733
 28. roffe12

  Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Har du kollat att ditt Microsoft konto fungerar och är aktivt?. Har du sedan kollat att du kan gå till funktionen "Feedbackshubben" i Startmenyn?
 1. Ladda in mer aktivitet