All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Exakt, det kommer inga upppdateringar, bara buggfixar Extended support finns till 2023, men då får du betala för alla uppdateringar.
 3. Hej! Jasså, var det redan då. Jag läste i något annat sammanhang att supporten skulle upp höra 2023. Dom skickar kvalitetsuppdateringar(vad det nu betyder) fortfarande. Tack för svaret! Mvh Kird
 4. Yesterday
 5. Har nyss uppgraderat min huvudPC i mitt nätverk. Nätverket består av tre datorer. En file- print- och mailserver med OS Win10Pro ansluten med kabel. En laptop med OS Win10 ansluten via WiFi. Och så min huvudator med OS Win10 ansluten med kabel. Efter lite strul har jag fått igång min nya PC men kan inte ansluta till printern på printservern. Går jag in på 'Enheter och skrivare' - 'Lägg till en skrivare' så hittas inte skrivaren. Väljer att manuellt lägga till skrivaren och väljer en delad skrivare och namn, där kommer då printserverns namn och den utdelade skrivarens namn upp. Sedan kommer ett litet fönster upp 'Litar du på den här skrivaren?' samtidigt kommer fönstret 'Installera skrivare' upp ochdet söks efter drivrutin till skrivaren men inget hittas. Trycker jag på 'Installera skrivare' i första fönstret kommer 'Lägg till skrivare' upp med röd krysscirkel 'Anslut till skrivare' och texten 'Det gick inte att ansluta till skrivaren' och vid visa information 'Åtgärden misslyckades med felet 0x0000007c.' Har letat och Googlat men hittar inget bra svar. Kom på en site med programmet 'Outbyte PC Repair' som skulle åtgära felet med 0x0000007c, fick betala c:a 300:- för det, men inte hjälpte det. Kan från min nya PC koppla upp mej till utdelade diskar på printservern och det fungerar ju bra. Kan någon hjälpa mej? /jonny
 6. Tja, Win 8.1 slutade ju supportas i januari 2018 så det kan ju ha något med det att göra.
 7. Hej! Jag har W8.1. WD har alltid uppdaterats via WU. Efter senaste uppdateringarna(13/10) från Microsoft uppdateras inte WD via WU. Nu uppdaterar jag manuellt direkt i WD. Är det en ändring från Microsoft eller finns "felet" i min dator? Jag har sökt på nätet men inte hittat något relaterat. I min W10 uppdateras definitionerna via WU. Någon som vet? Mvh Kird
 8. Last week
 9. Releasing Windows 11 Build 22000.282 to Beta and Release Preview Channels Hello Windows Insiders, today we’re releasing Windows 11 Build 22000.282 to Windows Insiders in the Beta and Release Preview Channels.
 10. libaom v3.2.0 Released https://aomedia.googlesource.com/aom/+/refs/tags/v3.2.0
 11. Edge Stabil 94.0.992.50: https://docs.microsoft.com/deployedge/microsoft-edge-relnote-stable-channel#version-94099250-october-14 Edge Dev 96.0.1043.1: Dev channel update to 96.0.1043.1 is live
 12. Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22478 Hello Windows Insiders, today we are releasing Windows 11 Insider Preview Build 22478 to the Dev Channel.
 13. Opera 80.0.4170.40 Stable update https://get.geo.opera.com/pub/opera/desktop/80.0.4170.40/
 14. The Document Foundation announces LibreOffice 7.2.2 Community LibreOffice 7.2.2 Release Notes
 15. Jag har inte gjort några modifieringar med systemet. Jag laddade ner och brände en ISO skiva från Microsoft sida, stoppade in en gammal tom mekanisk disk i datorn och startade skivan utan modifieringar. Det var därför jag reagerade att jag inte fick några varningar att datorn inte stöds. Efter jag skrev inlägget så har jag hittat på nätet att vissa 7:e generationens processorer är godkända, osäker om det gäller min. Ytterligare en sak som gjort mig lite lugnare är att Microsoft säger att de accepterar både Win 10 och Win 11 koder för aktivering av Win 11. Jag köpte ju en retail just för att man sa att Win 10 är sista systemet och jag vet att någon gång i framtiden måste jag byta ut hårdvaran men att jag har ännu inte nått den punkten. Jag har nu beställt en ny SSD disk som jag kommer att köra Win 11 på. Kommer fortfarande ha kvar Win10. Tar mig bara ett par minuter att återställa ett helt system med att klona diskar. Jag tror att man kommer från Microsoft sida kommer få fortsätta uppdatera Win 10 med säkerhetsuppdateringar ett bra tag efter 2025. Det är alldeles för många maskiner som är berörda som inte kan köras på Win 11 för kraven är för tuffa.
 16. JoWa

  Firefox 93.0

  HTTPS and your online security Video: Firefox Tips: Weed out weak websites with HTTPS only (Youtube)
 17. Det är ganska oklart varför Microsoft bara "tillåter" åttonde generationens och senare generationers processorer för windows 11. Secure boot och TPM har funnits tidigare än 2018. En teori har att göra med att i början av 2018 så hade moderna processorer designfel som möjliggjorde attacker av Spectre och Meltdown (säkerhetshål i Intels microprocessorer). Microsoft blev tvingade att släppa korrigeringar för windows som saktade ner datorer med äldre processorer. Fanns även något som kallades Zoombieload som attackerade via processorer och kunde stjäla lösenord och annan info från datorer. Det var främst Intels processorer som var sårbara och Intel gick ut med att Spectre och Meltdown åtgärdades med ändringar på hårdvarunivå som började med Intels 8:e generations processorer. Kan det vara en tillfällighet att windows 11 "säkerhetsmässigt" kräver 8:e generationens processorer eller senare, nu när man släpper ett "nytt" operativsystem? Troligen inte och det verkar som om Microsoft "tyst" vill flytta alla till ny hårdvara så dom vet att dom bara behöver stödja Windows 11 på processorer med dessa säkerhetskorrigeringar.‎
 18. Du aktiveras automatisk då du haft Windows 10 förut. Kan vara fel på Microsoft kontroll program då du uppgraderar från Windows 10. Fungerar det korrekt för dig med ren installation så är det nog okej. Eller så har du installerat en modifierad installation som kringgår TPM kravet, processor kontroll. Du törs köra som vanligt och är ju detsamma som Windows 7-10 med samma svaghet. Dom höga systemkraven gäller p.g.a.: Högre faror på senare tid som du säkert läst på nätet, intrång av hackare, rootkits osv. Microsoft vill minska denna risk och därför höja kraven. Sen kan man tänka sig att det gynnar både tillverkare, handlare och Microsoft att få sälja fler datorer och licenser? Nu har ju Windows 11 inte tagits med öppna armar av konsumenter och tror Microsoft kommer att tillåta äldre datorer. Skulle dom stoppa nyare uppgraderingar i framtiden så är det en stor risk att tappa intresset för Windows. Kan bli en flopp som Windows Vista och dom är nog försiktiga med detta. Så kör på som vanligt och om dom skulle ändra sig i framtiden så kan man installera ett annat virusskydd/brandväggs program om dom slutar med sitt eget skydd. Alternativ återgår man till Windows 10 igen.
 19. För 4 år sedan byggde jag en ny dator. Tyckte jag tog i då, men den klarar nu inte kraven för Win 11. Det den faller på är processorn som är en Intel (R) CORE (TM) i7-7700K CPU @ 4,20 GHz, alla andra krav klarar den. Visste inte att jag hade TPM 2.0 i processorn så nu fungerar Bitlockern klart smidigare. Jag kan inte installera Win 11 via Windows Update eller via ISO, den säger att jag inte uppfyller kraven. Däremot så kan jag göra en ren installation och då får jag inga varningar om att jag inte uppfyller kraven. När jag är klar så t.o.m med aktiverar han min version av Win 11 trotts jag inte uppgett någon nyckel. Jag kör Win 10 PRO Retail normalt på datorn. Datorn verkar fungera som den skall och allt ser normalt ut. Inga konstigheter med hårdvaran. Jag fick också oktobers säkerhetsuppdateringar via Windows Update. Då till frågan. Är den här datorn säker att använda med en processor som understiger kraven och varför är det så tuffa krav på processorn. Den här datorn är långt ifrån slut. Om 4 år är den inte heller slut, däremot så har jag nog bytt ut mitt grafikkort som idag är ett Nvidia 2070 och den går ju också att överklocka om det skulle behövas. Man vill ju inte köpa en ny maskin bara för att ha ett uppdaterat operativ system, vilket jag ser som väldigt viktigt.
 20. Skall man vara ärlig så är senaste versionen i princip bra, man får lära om sig i alla utspridda menyer. Det jag även märkt är att Wifi tappar förbindelsen rätt ofta, detta händer ej i Windows 10. Provat olika drivrutiner men ingen skillnad.
 21. Jag kör både dev.versionen 22471.1000 och 22000.258 och tycker att dev.versionen känns snabbare. Framförallt att starta utforskaren, där är det nära att man hinner gå och sätta på fika först.
 22. Vad jag har märkt av att uppdatera från 10 till 11:an så blir det lite buggigt med en del program. Så jag installerar ren installation av Windows 11 och då fungerar allt bra. Dock är många inställningar spridda och tar tid att justera, enklare i Windows 10. Ren installation är bästa vägen att gå om man vill ha en bra utgångspunkt. Installerat senaste 22.000.258 uppdateringar idag på äldre datorer via Rufus 3.16 beta som kringgår TPM och kör MBR på 2 datorer. Fungerar mycket bra och hoppas även i framtiden att det flyter på. Har även märkt skillnaden att man tjänar 3Gb i hårddisk utrymme i Windows 11 mot Windows 10. Tycker mer om Windows 11 numera p.g.a. Dess snabbhet och kvickare respons från Firefox som jag använder.
 23. Har använt Rufus och det fungerar perfekt för äldre datorer i MBR/UEFI läge. Använder Nlite och plockat bort krav för Microsoft konto under Home versionen. Endast i pro versionen kan man välja både och. Fått alla uppdateringar upp till 22.000.258 idag och fungerar utan bekymmer. Hoppas det håller i sig framöver.
 24. Om man nu vill kringgå dessa kraven så finns det en betaversion av Rufus som skall fixa det. https://www.ghacks.net/2021/10/11/disable-tpm-secure-boot-and-ram-requirements-for-windows-11/
 25. Hej.

  Jag har problem att  posta inlägg och förhandstitta på dom innan postning. Vet inte om det är fler som sagt samma. Jag använder webbläsaren edge och ublock origin och det verkar inte ha någon betydelse om jag stänger av sistnämnda.

  Det är irriterande om man suttit och skrivit ett inlägg och sedan kan man inte posta det.

  1. Turbopump

   Turbopump

   Testade just ett inlägg och bara därför att....så gick det utan problem. Men så är det inte varje gång. Har lite kontakt med en annan som brukar skriva och han upplever samma sak.

 26. Improving how Microsoft Edge processes appear in Task Manager With that in mind, we have made improvements to how Microsoft Edge is represented in Windows Task Manager. The changes are now available to insiders who are selfhosting Windows 11 and are in the Edge 94 Stable release.
 27. Earlier
 28. CGD

  Thunderbird inloggning

  Jag har ett lokalt konto. Lösenordet till det kontot är samma som till Hotmail men jag använder ju en PIN kod för att logga in på datorn. Det mejlkontot som jag har med Thunderbird har jag inte lagt till i något av Microsofts program. Idag nu på morgonen, onsdag, märkte jag att Thunderbird hämtar inga mejl förrän jag skrivit in mitt lösenord i rutan. Så det måste väl då vara knutet till Thunderbird. Men var måste jag ändra?
 29. Jag tror det är ditt Windowslösenord som efterfrågas. Som du ser så står det ..på outlook.office365.com Har du ett annat lösenord dit?
 1. Load more activity