Windows Live Messenger läggs ner 15 mars i år - Skype ersätter


Microsoft kommer att lägga ner Windows Live Messenger som tjänst för att ersätta den med Skype. Det har man annonserat sedan tidigare. Nu har man presenterat datumet då Windows Live Messenger stängs och det inträffar 15 mars i år.

Användare uppmanas i ett e-postmeddelande att byta till Skype och det är inte svårare än att ladda hem Skype och logga in med sina kontouppgifter man vanligtvis använder på Live Messenger. Väl gjort kommer dina kontakter från Live Messenger att vara tillgängliga och chatt-bara i Skype-klienten istället.

Den nya Skype-versionen som släppts i samband med annonseringen av att Skype så tidigt som 15 mars i år ska ersätta Windows Live Messenger innehåller en hel del godbitar och framför allt integration i Outlook. Du kan om du installerar Skype 6.1 ringa eller chatta med dina kontakter via Outlook på ett smidigt sätt. För alla som använt Outlook tillsammans med OCS eller Lync i en företagsmiljö påminner integrationen med Skype och Outlook väldigt mycket om detta fast nu tillgängligt för hemanvändare.

Även om Live Messenger slutar fungera i mars så kommer Microsoft att låta tredjepartsprogram som Trillian och Pidgin som utnyttjar XMPP-protokollet för att kommunicera via MSN kommer att fortsätta fungera till oktober 2013.

Ladda hem: Skype

Läs mer: Skype nu med Outlook-integration


Användarrespons

Recommended Comments

Det finns inga kommentarer att visa