Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2018-11-11 i alla områden

 1. 1 point
  Efter att ha hoppat omkring i Outlook ser jag domänen https://api.taboola.com, som Privacy Badger blockerar (därför att den försöker att spåra användaren), så det är tydligt att Taboola är ett annonseringsföretag som Microsoft anlitar.
 2. 1 point
  Zac Bowden skriver på Windows Central att Microsoft kommer att byta ut EdgeHTML, renderingsmotorn i Edge, och framgent bygga på Chromium. Nu är Chromium mer än en renderingsmotor, det är en hel webbläsare, med renderingsmotorn Blink. Hur Microsofts webbläsare kommer att se ut och bete sig ”på ytan” återstår att se. Vad den nya webbläsaren skall heta är okänt, men dess arbetsnamn är Anaheim, enligt samma artikel. En fråga är hur Microsoft kommer att göra med tillägg. Tillägg för Edge hämtas i Microsoft Store, och det har hållit vissa utvecklare borta, bland dem Electronic Frontier Foundation, som inte har släppt sina tillägg för Edge. Utbudet av tillägg för Edge är mycket mindre än det för Chrome, så att ge tillgång till Chrome Web Store skulle öppna för fler tillägg i Microsofts nya webbläsare, och därmed kanske fler användare. (Fyra procent använde Edge i november.) En annan tanke som dök upp när jag läste om bytet till Chromium är att det öppnar för fler system än Windows. Edge finns redan för de mobila systemen Android och IOS. Edge för Android är byggd på Chromium, och Edge för IOS använder systemets WebKit. Så varför inte en Microsoft-webbläsare på Ubuntu och Mac OS? Med Bing som förvald söktjänst, så klart. Microsoft har ännu inte bekräftat uppgifterna, vad jag har sett. Microsoft is building a Chromium-powered web browser that will replace Edge on Windows 10 (Windows Central)
 3. 1 point
  Installerade det, funkade bra. Sen tidigare har jag noterat vita temat och bakgrunder som är stilrent och ganska fräscht, i övrigt lite mer info och användbara utökade menyer men annars inget man gör vågen för direkt. EDGE behöver fortfarande bli stabilare, tycker jag.
 4. 1 point
  Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18290 (Fast ring)
 5. 1 point
  Laddade ner den och det funkade.
 6. 1 point
  Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18282 (Fast ring)