Gå till innehåll

Harrymannen

Medlem
  • Innehållsantal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Harrymannen's Achievements

(1/8)

  1. Jag vågar knappt skriva det med risk för att det ska börja jävlas igen, men jag tror fan det funkar nu!!!! Ta i trä, kasta salt, kors i taket och allt det där. Sjukt stort tack för all hjälp! Nu håller vi bara tummarna att det håller sig så här!
  2. Även Bios.ini-filen? En till dum fråga: (jag skyller på att jag är ovan vid vista 64...) när jag kör exe-filen för t ex ljuddrivisarna så packar datorn upp alla filer. Sedan kör jag setup från den mappen som packats upp. efter installation, kan jag radera den uppackade mappen?
  3. Jag laddade ner BIOS. pacakde upp den men ingen av filerna går att köra i 64bitars vista säger det. Antar att det är FLASHSPI.exe man ska köra. Inte autoexec.exe? Hur får man igågn detta tro? EDIT: Lyckades uppgradera bios nu med hjälp av gigabytes prog @BIOS. Efter uppgradering hamnade bios.ini på skrivbordet. Kan jag flytta denna fil eller måste den ligga kvar på skrivbordet och störa? Jag antar att jag kan ta bort själva bios-filen (*.f9) som ligger uppackad på skrivbordet också?
  4. Kalas! jag har riktigt stora förhoppningar nu :-D Om bara arbetsdagen kunde få vara över så man kan hem och prova... Jag återkommer, var så säker. Stort tack tills dess för hjälpen!
  5. Moderkortet är ett http://www.gigabyte.eu/Support/Motherboard...?ProductID=2843 Någon speciell ordning man ska göra allt i? Kan man avinstallera allt (eller det mesta iaf) utan att få problem, för att sedan uppdatera bios och sist installlera drivisar för korten? Vilka filer kan man tänkas behöva? Räcker det med det som ligger under "drivers"-fliken på sidan (plus bios då såklart). "22 Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip (Including Microsoft UAA Driver in English edition)" , "Intel INF installation" och "Realtek 8111/8169 LAN Driver" Och för övrigt, hur gör man för att uppgradera bios?
  6. Fan vad jag uppskattar all hjälp man får här! Ska prova detta ikväll. Jag har lite frågor på detta: Kommer dessa åtgärder kräva att jag installerar om vista också? Har ju gjort mycket arbete som jag inte vill ha förlorat i form av installation av program jag använder, inställningar, iTunesbibliotek osv osv. Hur vet jag lättast vilka program jag kan avinstallera, eftersom vissa kanske är nödvändiga medans andra bara är sådana där onödiga extraprogram? Dessa extraprog, typ Smartfan osv, har ju ett syfte som kanske kan vara användbart. Finns dessa funktioner inbakade i vista så man slipper installer de från MB-tillverkaren. Man vill ju kunna övervaka datorn (och kanske göra en enkel överklockning) men som äbndå inte ha massa skit installerat. Många frågor men som sagt, jag behöver all hjälp jag kan få...
  7. Drivisar bör vara det senaste. Eller rättare sagt, iaf till grafikkortet (nvidia 7800 gt). Bios och drivisar till moderkortet är de som följde med på skiva. Kanske bör prova att leta upp det senaste :-) Jag tycker dock att det är konstigt om befintliga drivisar skulle vara "helt" oanvändbara till moderkortet. Har aldrig haft problem med det tidigare. Lite nojjig för att uppdatera bios också, eftersom jag aldrig gjort det men det kanske inte är några problem på moderna MB? Sen ogillar jag alla dessa extraprogram som följer med, då främst till moderkort. det är 18 olika "smart fan"-prog, 25 olika "energy save"-prog osv osv... Känns som att man får med en massa grejer som ibland kanske gör mer skada än nytta på datorn. Man vill ju helst ha så lite som möjligt installerat.
  8. Hej, Det är ingen märkesdator. Jag har byggt den själv. Det är absolut inte första gången och jag har aldrig haft problem av denna kaliber tidigare. Men någon gång ska ju vara den första att bränna någon komponent vid installationen, därav mina funderingar över trasigt minne. Dock tycker jag att felen är så skumma, speciellt som jag har haft hårdvaruproblem också i form av usb-mus, tgtbord och ext hd, att det vore kontosgt om det är minnet som är trasigt..
  9. Ska prova att avinstallera Bonjour om det ligger på burken. Vad gör detta program? Vad gör Hijackthis? Namnet känns ju inte så betryggande :-D
  10. "tyvärr" har jag inte fått någon mer blåskärm. Däremot har jag fortfarande massa andra fel. Datorn beter sig väldigt irrationellt. Varje gång jag startar så vägrar skärmen få signal --> omstart. Då kommer skärmen igång. Har man tur kommer man in i windows. har man otur står den och tuggar vid startskärmen -->omstart. Datorn kan sedan fungera "felfritt" på obestämt tid. Däremot vågar man inte köra så mkt program med risk att den fryser. Med iTunes låser den sig alltid. Oftast tar det någon timme. I morse tog det ca 30 sekunder.... Kan tillägga att den även fryst med andra program, helt utan förklaring. Vista verkar ju ha bra loggar och dylikt efter vad jag förstått på er mer kunniga här på forumet. Finns det någon logg man kan posta här för att eventuellt få hjälp med en tolkning av vad som kan vara fel. Kan det vara minnet som är trasigt? Kan det hjälpa genom att prova köra en sticka i taget. Det är 2 * 2gb installerat nu. Jag är återigen ytterst tacksam för den hjälp jag kan få. Just nu känns det som att jag slängt 10.000 kr i sjön och fått en sambo som är mkt irriterad på att vårt nya dator inte fungerar. Mvh / Harry
  11. Så.. Nu har min burk efter alla andra problem jag tidigare skrivit om börjat få blåskärm. "Dumping Physical memory" står det. Har gjort minnesdiagnostisering. flera gånger har den stannat på 21% men sen jag ändrade till att alltid ha cache på i minnesdiagnostiseringsverktyget har den passerat hela testet. Det står ju när testet körs att resultatet ska visas när windows startar igen men något resultat har jag aldrig fått se. Kan man lita på detta test eller måste jag köpa nya minnen? Den här datorn är inte min bästa kompis just nu.. Kan tillägga att när jag startar datorn för första gången på kvällen så kopllar aldrig skärmen igång. Datorn går igång men verkar inte skicka signal till skärmen. Efter omstart (the hard way) kopplas dock signalen igång. Vad beror detta på??!
  12. Hej, Jag har tidigare skrivit om att jag haft problem med att vista fryser. Nu har jag märkt att det förmodligen är iTunes som är boven i dramat. Har suttit många kvällar nu och sorterat, fixat omslag osv i itunes och jag börjar nu se sambandet med att det är då vista fryser. Någon som vet vad detta kan bero på? Det verkar inte vara några problem med temperaturer osv.. Jag har även problem med usb-kontakterna på moderkortet. Min externa hd hittas inte automatiskt vid uppstart utan måste startas om genom att rycka strömkabeln från den. När man sedan stänger av datorn (extern hd är igång och jag stänger av datorn, inte viloläge) så stängs inte hd:n av. Ofta vid uppstart hittar inte datorn tangentbord eller mus heller. Det är trådlöst med usb-dongel. Hade inga av dessa problem då jag körde xp. Det var iofs ett annat moderkort då så det kan ju vara det som är problemet. Jag skulle vara ytterst tacksam om någon har något tips på vad som kan vara fel. Mvh / Harry
  13. Nu har jag fått klarhet i en hel del. grundproblemet (att vista hängde sig) är löst och jag har fått en hel del nya kunskaper. Återigen, ett stort tack för all hjälp! Kommer garanterat scanna av detta forum med jämna mellanrum för lite ny info. / Harry
  14. Det finns ju diverse övervakningsprogram med till moderkortet osv. Vad bör vara rätt effekt till hårddisken? Så man vet omdet är värt att slita ut datorn och börja dra om kablar...
  15. Kan även tillägga att jag inte kan minnas att vista-installationen frågade om jag ville installera drivrutiner för diskarna. Allt flöt på som smort under installationen. Hur ska man tolka det?
×
×
  • Skapa nytt...