Gå till innehåll

sabelström

Medlem
  • Innehållsantal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av sabelström

  1. Efter många försök och många fel så blev det att installera windows på en helt annan disk och försöka kopiera det som gick. Det visade sig att det inte var något fel på SSDn, men en av dom mekaniska gick inte komma åt filer på, bara mapparna. Det var denna disk som började uppge felet om I/O-enheten. Den fick jag ge upp med, kom inte åt filerna och gick inte köra chkdsk eller felsökning i Windows. Vill han ha bilderna på den disken får han lämna den till någon som kan. När jag var klar med den andra mekaniska disken skkulle jag formatera den. Gick utan problem tills jag öppnade disken och allt fanns kvar. Var inga problem att ta bort filer och mappar så prövade en långsam formatering, stod att den var klar efter ett tag men mapparna och filerna är kvar. Jag tänkte det var datorn som spökade så kopplade in den i min dator men var samma sak där. Vet inte hur det kom sig men vågar inte använda den. Så summan av det hela blev en helt ny installation på SSDn, en ny SSD till spel och en ny mekanisk till övrigt. Mycket data fick jag inte med mig, men den korrupta disken var ju 12år gammal så inte så konstigt. La många timmar på att få SSD diskarna ett fungera med SATA3, fanns två utgångnar på moderkortet som hade en styrning som hette Marvell 91XX Sata Controller, fick mycket konstiga fel, hittade lite om inställningarna i bios om detta men hittade många som hade problem med det och valde SATA2 ingångarna i stället. Där hamnade jag med tillslut med en SSD hastighet på 2/3 delar av vad jag hade med SATA3. Men det fick duga. Tackar för alla inlägg med hjälp och funderaingar.
  2. Jag har ändrat ägande och behörighet till ALLA, på mappar och undermappar och full åtkomst, det kanske var fel, kanske skulle valt Administratör i stället. Jag var metveten om att jag kunde fixa det i Diskhanteraren, men var osäker på om datan skulle försvinna när jag gjorde det, då kan jag i alla fall kopiera den med
  3. Uppdatering. 1. Testade SSD power cycle fix https://dfarq.homeip.net/fix-dead-ssd/ Detta gjorde ingen skillnad. 2. Prövade att starta datorn med bara SSDn inkopplad. Detta gjorde ingen skillnad. 3. Satte in en annan disk och installerade windows på. Det är svårt att kopiera från SSD disken, det kan ha att göra med att den är OS disk för kopieringen stannar ofta och fortsätter inte. 4. Hittade felet om I/O-enheten, det var disken I: som inte ville vara med, den bråkade även i windows när jag försökte kopiera från en anna disk. Nu är den helt plötsligt inte allokerad i windows längre, vet inte om all data gått förlorad på den eller om det finns något att göra åt det. 5. Alla tester jag gjort på SSD enheten visar att den är ok, även med samsungs egna program, dock supportar inte SSDn (Samsung 850 Evo 250GB) diagnostic scan.
  4. Jag kommer ju ingen stans i datorn så ett program löser inget i nuläget. Var ligger produknycken digitalt, är den kopplad till emailen, moderkortet, windowskontot eller ligger den på en av partionerna. För rensar jag är tanken att även plocka bort reserved parionerna och de gömda.
  5. Hej. Fick hem kompisens dator som blåskärmar, brukar kunna fixa det men denna behöver jag hjälp med. Misstanken var att det hände något med uppdateringen som kom nu i veckan V.11. Detta är en windows 10 upgraderad från 8. Moderkort Asus sabertoth X58. Har prövar plocka med minnen och grafkortet. Jag hade gärna blåst allt och installerat windows 10 på nytt, men då förloras tyvärr massa data och produktnyckeln. Lite mer info innan problemen, enligt diskpart ser det ut såhär: Volume 0 J DVD Volume 1 C Reserved 100 MB Volume 2 F 231 GB (Disk 0, Detta är en ssd med operativsystemet på men säger inte system tyvärr) Volume 3 D Reserved 100 MB Volume 4 I 1862 GB (Disk 1) Volume 5 E 2794 GB (Disk 2) Volume 6 G 525 MB Hidden Volume 7 H 456 MB Hidden Del 1 Blåskärmen Blåskärmen vid uppstart säger Recovery som överskrift. Error code: 0x0000001. Blåskärmen ger två alternativ, omstart eller F8. Alla 9 alternativ under F8 ger blåskärm med Stop Code: CRITICAL PROCESS DIED. Försöker man köra F8 vid uppstart blir det samma blåskärm med Stop Code: CRITICAL PROCESS DIED. Gjorde mig en Windows 10 dvd som jag startar från och väljer reparera, felsök. Startreperation säger att det inte går att reparera och länkar en logfil. Avinstallera uppdateringar säger att vi stötte på ett problem. Systemåterställning Finns en från den 2024-03-10, men rutan är grå och går inte markera. Enhet: Lokal disk (C:) (System) Status: Du måste aktivera systemskydd för den här enheten, men jag vet att OS ligger på F:. Återställning av systemavbildning jag har ingen. Detta lämnar Kommandotolken har prövat följande: bootrec.exe /rebuildbcd den hittar ingen windowsinstallation. bootrec.exe /scanons den hittar ingen windowsinstallation. bootrec.exe /fixmbr den säger inget konstigt. bootrec.exe /fixboot Åtomst nekad. bcdboot f:\windows Boot files successfully created. chkdsk /r f: Windows has made corrections to the file system, failed to transfer logged messeges to the event log with status 6. Utöver det inget konstigt. Del 2 Återanvända produktnyckeln vid ominstallation Hur gör jag för att återanvända den produknyckel som redan ligger i windows om det blir aktuellt för en omistallation, är det någon partion jag inte får ta bort eller hur fungerar den biten, själv har jag alltid haft min nyckel så det går att skriva i. Eller ligger det nu mera så den går efter serienumret på moderkortet? Del 3 Backupp av OS disken via CMD Har försökt på olika sätt att kopiera allt på F: till I:\backup2024 utan att lyckas. xcopy F:\ I:\backup2024 /e /h /i /c /y ger access denied efter några filer på roten. robocopy F:\ I:\backup2024 /COPYALL /E /R:0 började bra, hoppade tex över filen i roten som inte XCOPY kunde kopiera, men när jag kom till datorn i morse skapade den bara mappar och varje fil fick följande fel: Begöran kunde inte utföras pga ett fel i en I/O-enhet
  6. Har nog hittat felet. Fick sänka cpu clocken, var minnena som gick gick för högt.
  7. Får kolla på den länken. Saken är ju det att det inte bara är att stänga av familjesäkerheten, Jag måste liksom ta bort hans konto från familjesäkerheten och när jag lägger till honom igen måste jag göra alla inställningar igen.
  8. Gaming Support tack, Minecraft Java startar ej. Köpte Minecraft java till grabben då han ville använda mods, men vi får inte igång det. Bedrock funkar utan problem, även andra spel som Cities Skylines, Raft, Zoo Tycoon, Sims 3 och 4, Jurassic World Evolution mfl. Olika fel vi får: Ibland när vi ska starta spelet så kommer det upp en ruta med en felkod, i bland kan man få en log. Ibland kommer man så långt så man ska skapa en ny värld och under tiden den gör det kan datorn starta om sig, ibland blåskärm ibland inte. Blåskärmarna har haft olika felmeddelanden. Felkoder i loggarna från Minecraft EXCEPTION_PRIV_INSTRUCTION (0xc0000096) och EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) Har hela loggar om det finns behov av det, både minidump från bluescreen och javas egna från minecraft. Saker som vi googlat och prövat: Installerat om Minecraft tre ggr, även plockat bort det manuellt. Installerat om drivrutiner till grafikkortet tre ggr. Installerat om Oracle Java tre ggr. Prövat starta olika versioner om Mincraft Java. Kört Windows minnesdiagnostik. Kört stress test på GPU och CPU med Furmark och Heaven Benchmark. Kollat igenom datorn med Malwarebytes Antimalware och Spybot S&D. Prövat olika "Arguments" för att starta Minecraft. Prövat att använda senaste Oracle Java i stället för standardför att starta Minecraft. Ändrat UAC till lägsta. Alla startförsök har gjorts via Minecraft Launcher. Dator: Windows 10 Pro, 21H2, 19044.2604, installerad 2022-02-13 Family safety på CPU: Intel 3770K GPU: Geforce GTX 970 RAM: Dualchannel 4x8gb 1600mhz HDD: 3xSSD MB: Asus Maximus V Extreme BIOS: 1903
  9. Har ett tag nu försökt installera IE7, men har inte lyckats. Här kommer det som står när jag kört en manuell windows uppdate: Misslyckade uppdateringar Anvisningar om hur du installerar en uppdatering finns under respektive problembeskrivning. ---------------------------------------------------------------------------------------- Problem: Du har inte accepterat licensavtalet Lösning: Sök efter uppdateringar igen och vänta medan du installerar uppdateringarna. För att du ska kunna installera en uppdatering med licensavtal måste du acceptera avtalet. Microsoft Silverlight Microsoft Silverlight (KB957938) Problem: Det finns inte tillräckligt med ledigt diskutrymme Lösning: Frigör diskutrymme genom att köra verktyget Diskrensning eller avinstallera program som du inte använder. Anvisningar finns i Hjälp och support på datorn. Problem: Automatiska uppdateringar installerar just nu uppdateringar Lösning: Vänta tills funktionen Automatiska uppdateringar är klar och kontrollera därefter uppdateringshistoriken. Om installationen av uppdateringen har misslyckats, kan du prova att installera den från webbplatsen. Obs! Du kan se uppdateringsförloppet genom att klicka på uppdateringsikonen i systemfältet. Problem: En beskrivning finns i uppdateringshistoriken. ---------------------------------------------------------------------------------------- Microsoft Windows XP Windows Internet Explorer 7 för Windows XP Felkod: 0x3F5 ---------------------------------------------------------------------------------------- Microsoft .NET Framework 3.0: Språkpaket för x86 (KB928416) Felkod: 0x13EC ---------------------------------------------------------------------------------------- Microsoft Office 2003 Uppdatering av skräppostfilter för Microsoft Office Outlook 2003 (KB959140) Felkod: 0x80070643 ---------------------------------------------------------------------------------------- 32gb ledigt på c, så det är inte problemet eller att Automatiska uppdateringar installerar just nu uppdateringar.
×
×
  • Skapa nytt...