Gå till innehåll

ReadMe

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av ReadMe

  1. Din referens till åsikten är off topic i den här tråden.
  2. Den dokumentationen har jag redan läst och begrundat. Men som jag tidigare skrivit så är det inte enbart navigeringen som är problemet. Redan första referensen till oIE-objektet i mitt skript skapar en ny instans, vilket inte händer i IE7. TAck för ditt engagemang men det verkar som om du inte har svaret på min ursprungliga frågeställning. Någon annan?
  3. I detta exempel; ja. Jag vill inte använda den funktionen du beskriver, det är skriptet som skall förse applikationen (IE) med fältvärden. På vilket sätt menar du att jag skall skripta automation av IE? Powershell? Att öppna IE med argument som öppnar en viss webbadress är trivialt, men om du också menar att argumenten användare och lösenord kan bifogas i ett sådant anrop, så är jag tacksam för din hjälp! Tack för din åsikt, men det är off topic. Ett förtydligande: Mitt skript är bara ett exempel på vad jag brukar göra (lösenord lägger jag normalt sett aldrig i skript!). Jag brukar ofta använda automation på IE (och andra applikationer) med hjälp av vbscript. Googla lite så skall du se att det finns miljontals skript där ute som använder automation. Detta verkar i alla fall vara knepigt värre att använda automation med IE8 som, i än högre grad än IE7, startar upp nya instanser när den inte gillar det som skriptet vill utföra. Min fråga är alltså fortfarande; vilka säkerhetsinställningar gäller i IE8 för att mitt skript skall fungera?
  4. Tack, jag kände redan till det du påpekar och det är inte svaret på min fråga. Jag skrev min inledande fråga just på grund av att flera nya instanser startas med skriptet, troligen tack vare ökad säkerhet i IE8. Min fråga står kvar; vad mera kan man göra i IE8 för att skriptet inte skall skapa nya instanser av IE8? UAC vill jag inte stänga av, och att ange betrodda platser löser inte längre mitt problem. Edit: By the way; Ändra-knappen i detta forum verkar inte funka i IE8, det visas en tom meny i stället för de ordinarie valen Full redigering och Snabbredigering.
  5. Följande skript funkar utan problem i Windows XP och IE6: Set oIE=CreateObject("InternetExplorer.Application") oIE.visible=true oIE.Navigate2("http://webmail.telia.com"'>http://webmail.telia.com") Do While oIE.ReadyState <> 4 WScript.Sleep 100 Loop oIE.document.logininfo.u.value="epostadress" oIE.document.logininfo.password.value="lösenord" oIE.document.logininfo.submitName.Click I Vista och IE7 funkar det inte på grund av UAC, en ny instans av webbläsaren skapas när rad 3 exekveras. Man kan få skriptet att fungera om man antingen stänger av UAC (vilket jag inte vill) eller att man anger följande webbadresserna som betrodda; http://webmail.telia.com och https://webmail.telia.com Jag installerade engelsk IE8 RC1 i min svenska Vista Business x64 i dag och skriptet beter sig ännu sämre i den. Varje användning av objektet oIE resulterar i en ny (osynlig) instans av webbläsaren. Vid raden Do While iIE.REadyState <> 4 blir det tvärstopp. Felmeddelandet med nr 80010108 visas. Att stänga av UAC löser problemet. Det andra alternativet (att ange webbadresser som betrodda) fungerar inte! Kan någon här förklara vad som skiljer IE7 och IE8 i detta avseende. Och hur löser man mitt scripting/automationsproblem?
×
×
  • Skapa nytt...