Gå till innehåll

IT doktorn

Medlem
  • Innehållsantal

    398
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    22

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Västerbotten
  • Intressen
    Datatekniker/reparatör

Senaste besökare till profilen

5 553 profilvisningar

IT doktorn's Achievements

  1. I ditt fall skulle jag lämna in datorn för en diagnos. Eller fortsätta i denna tråd och hoppas på lösningar.
  2. Den har fått många utmärkelse och torde vara säker. Klicka på mer info för att installera. Denna varning kommer för att appen inte är från Microsofts utbud.
  3. Jag tar inte illa vid mig och självklart skall även andra hjälpa till om dom vill. Jag brukar bedöma kundens kunskap innan jag ger nått råd där jag kan leda han till förslag. Biosen är ju en Exe fil och skrev att han skall läsa och göra som det står i texten. Annat om jag gett tips att lägga bios på ett Usb-minne och bootat om för att uppdatera den vägen, där avstod jag. Likaså att föreslå att han skulle ta datorn till en bilverkstad,cykel verkstad eller en bekant i en villa för att renblåsa datorn är väl ett smart tips istället för att köpa en kompressor? Får han ej till datorn så nämde jag att han skulle lämna in den till nån kunnig bekant eller verkstad för kostnads förslag. Symtomen i detta fall kan ha flera orsaker och biosen kan vara en orsak likaså minnet och HDD m.m. Det första jag själv gör i dylika fall är att göra en diagnos, updatera Bios och rengöra datorn, nätdel, fläktar, kolla upp minnen så det fungerar först. I en stationär dator spärrar man först fläktarna innan renblåsning precis som X-men nämner likaså i en laptop. Men om laptopen ej är demonterad, så brukar jag renblåsa dem på detta vis i denna tråd, även privat utan problem. Man skall absolut inte dammsuga en dator inuti. Damm är orsaken till många problem i elektronik med följdfel om detta ej tas bort. Tex. Moderkort, ram-minnen m.m. Pga: Statisk elektricitet. Jag jobbar som tekniker med avancerad elektronik och servar datorer/mobiler/Radio/Tv/kommunikations system/satellitsystem m.m. Byten av komponenter under mikroskop m.m. Samt har även egen verksamhet som hobby. Så min vardag är ständig service och sett det mesta i området. Så erfarenheten torde nog finnas😇
  4. Anser om nån begär hjälp och tips via forumet så vill personen få snabb och korrekt rådgivning. Följer man denna tråd så har jag satt denna diagnos som service tekniker sen 45år tillbaka. Servar i snitt 5 datorer/dag Att sätta en 100% diagnos online är svårt vid liknande symtomer. Anser att rabbla upp olika tips och förslag inför en person som är novis leder bara till osäkerhet. Mitt förslag gällande tryckluft rengöring skadas ingenting om man är försiktig. Med sunt förnuft kommer man långt. Har man nått konkret att ge då ställer man upp på detta forum.
  5. Känner du dig osäker så lämna in den.
  6. Minnet kan vara belagt med damm och ge dessa sporadiska fel dvs.kortsluta minnet. Sen angående att blockera fläkten gäller om laptopen är demonterad alt en stationär dator. I Olles fall kommer du ej åt fläkten och rekommenderar att köra med tryckluft med sunt förnuft. Har varit med om många fall där folk tror att det löser sig utan göra nått åt orsaken, men risken är stor för totalt haveri om det är damm som är orsaken.
  7. För ditt ändamål ja. Är nog sista möjligheten för din dator. Har du ingen granne i ett hus som har en kompressor. Det brukar en del villa ägare ha
  8. Japp alla springor. Fråga om du får låna deras renblåsnings munstycke med tryckluft och visa din dator, säg att du skall blåsa ut lite damm ur den. Inget konstigt alls. Men håll ett avstånd, så du inte skadar datorn, nån decimeter ifrån. Men blås ej på skärmen.
  9. Finns överallt, men fråga på en bilverkstad/ Cykel verkstad eller liknande om du får låna den på plats några minuter. Du behöver ej köpa en för detta ändamål. Du blåser i springorna du ser rund datorn. Tryckluft på burk skall du ej köpa. Detta användes vid en demontering av dator eller liknande.
  10. Finns Blocket skydd där köparen får testa varan innan betalning sker. Har själv handlat mycket där utan problem. Många företag byter ut datorer och är ett gyllene tillfälle för kunder till ett humant pris.
  11. Ser bra ut. Men om problemen fortsätter så rekommenderar jag dig att lämna in datorn till en tekniker och gör ett kostnads förslag. Alternativ till nån bekant som är van att öppna datorer. Bör bli billigare än att köpa en ny dator? Som sista förslag råder jag dig att blåsa ur damm med en kompressor med ett blås munstycke i laptopen utan att öppna datorn. Så gör även jag på många bärbara.
  12. Nån krets i modekortet Kolla även på blocket om du finner en dator
  13. Det behöver ej vara seghet utan det är nån konflikt. Kör Malwarebytes först och skanna datorn. Får du problem fler gånger så kontakta en bekant, verkstad för att gå igenom datorn och ev byta minnet. Köpa nytt kan du vänta med. Hade vi känt varandra har jag kunnat hjälpa dig via fjärrstyrning Svårt att sätta en riktig diagnos online tyvärr.
  14. Malwarebytes kör grundligare än ett virusskydd och ta bort det den hittar om nått. Sen kan du avinstallera detta. Tryckluft använder man för att kunna blåsa ur damm i datorn, finns ju fläkt inuti datorn. Bäst är att öppna datorn i detta skede för grundligare kontroll av damm och samtidigt byta ut minnet i samma veva. Nått är felande i din dator och det skall man ej acceptera. Kan bli värre på sikt. Jag servar datorer sen 45år tillbaka och kan ta ett exempel. Var på ett företag med 90 datorer stationära som stod på golvet vid varje arbetsplats och flera datorer krånglade, startade ej upp. Jag öppnade några datorer och dom var full med damm och grafikkortets fläkt var stum på flertalet. Jag fick hämta kompressorn och blåsa ur alla och ersätta flertalet grafikkort samt montera fästen på datorerna så dom ej stod på golvet. Tog flera veckor att åtgärda detta dilemma pga. företagets arbetstider och ej störa dem i arbetet. Som tekniker har jag varit med om det mesta och även TV apparater som varit inrökta samt damm, en del har man fått tvätta ur boetet främst pga: Cigarrrök😁 Damm är värsta boven och kortsluter kretsar m.m.
×
×
  • Skapa nytt...