IT doktorn

Medlem
 • Innehållsantal

  119
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  4

Om IT doktorn

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Västernorrland
 • Intressen
  Datatekniker/reparatör

Senaste besökare till profilen

4 849 profilvisningar
 1. Valfria uppdateringar är oftast drivrutiner. just 20H2 har detta fel. I dom flesta fall botar datorn om och återställer den tidigare drivrutinen som fungerade senast. Jag jobbar dagligen med många datorer i 20år och vid alla nyare släpp av större uppdateringar skall man vara vaksam. Så detta är mitt råd..................
 2. Tycker du skall vara försiktig att installera dessa drivrutiner om du har Nya Windows 10 20H2. Jag installerade detta på en Lenovo laptop och fick blåskärm och efter några omstarter likadant. Jag gjorde felsökning och gick i felsäkert läge för att avinstallera den felande drivrutinen, men fick blå skärm även här. Då gjorde jag en ny installation igen och gick tillbaka till Windows 10 2004. Då fungerade allt perfekt. Så släppet av 20H2 och att man inte ens kan köra felsäkert läge vid blå skärm är tragiskt. I andra operativsystem fungerar det bra som livlina. Problemen är oftast a
 3. Dom valfria uppdateringarna skall man vara försiktiga med att installera. Dessa är tänkt att användas vid problem. Risken är stor att datorn kommer att krångla om man väljer dessa. Fungerar datorn bra så sköter Windows update rätt bra. Bäst att gå till tillverkarens hemsida om man har problem.
 4. Har arbetat med datorer i 20år och vill ge er ett bra tips för en snabbare dator och gör underverk på äldre som nyare datorer. Är ni osäker gör en backup först. Klicka på start- Program- Windows Powershell-Windows Powershell första ikonen av fyra, och högerklicka på Windows PowerShell. Välj kör som administratör. Sen skriver man eller kopiera "Get-AppxPackage -AllUsers" Utan citat tecken. klicka sen Enter. Vill man ta bort allt, så skriver man "Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage" Utan citat tecken. klicka sen enter. Viss text blir röd och tas ej bort d
 5. En bugg jag märkt om man öppnar kontrollpanelen och klickar på system så öppnas inställningar. man måste högerklicka på system ikonen och välja öppna om man vill in i enhets hanteraren. I övrigt så upplever jag som andra säger att allt känns snabbare.
 6. Installerat detta på 2 datorer och inga problem. Tog dock lång tid att installera.
 7. Har installerat detta på en bärbar dator. Finns vissa buggar som jag har. Papperskorgen försvinner ibland, wifi tappar kontakt, för ljus start bild och suddig uppstarts bild. Felstavning på vissa mappar.Tycker förra versionen var bättre,men får vänta och se.
 8. Troligen är det din hårddisk som börjar ge sig. Så prova att byta hårddisk och ta en backup från din gamla disk först. Kör detta program för att testa din hårddisk https://osdn.net/projects/crystaldiskinfo/downloads/69241/CrystalDiskInfo7_6_1.exe/
 9. Har uppdaterat 2 laptop, den ena EasyNote TE69KB gick allt bra med. Men har en Lenovo, där hade jag många konflikter, så jag formaterade om den, så gick allt bra. Dock slutade mikrofonen att fungera och fick gå in i sekretess fliken och sätta på den. Fungerar bra nu. Vid en ny installation, så får man några spel på köpet ca:1.5Gb och hög nyfikenhets sjuka från Microsoft. Så det är bara att plocka bort det man inte vill ha.
 10. Hjälpte en vän med stora problem med KB4056892. Datorn installerade inte denna korrekt och botade om för jämnan. Provat div fix från microsoft , men inget fungerade. Så jag gjorde en ren installation av Windows 10 och alla bekymmer försvann.
 11. Använder det även själv och det är ett bra program. Brukar ha det på en usb sticka som jag uppdaterar innan jag börjar med nån dator. Man sparar mycket tid med detta.
 12. Skulle tro att man kan installera som vanligt om man har filen på ett minne, efter installationen krävs troligen att du fyller i en giltig nyckel, eller så får man fortsätta som nu.
 13. Här finns senaste Adobe Flash Player https://get.adobe.com/se/flashplayer/
 14. Här kan man hämta senaste alla senaste Firefox https://www.mozilla.org/sv-SE/firefox/new/