IT doktorn

Medlem
 • Posts

  124
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Västernorrland
 • Intressen
  Datatekniker/reparatör

Recent Profile Visitors

4,901 profile views

IT doktorn's Achievements

(3/8)

 1. Installerat Windows 11 bild 22.000.100 på en Asrock I5 2.4Ghz från 2013 utan stöd för Tpm, grafik, processor. Datorn fungerar prima och snabbare än 10:an. Har även installerat på en Lenovo Laptop B50-30 2.16Ghz 8Gb minne. Efter div inställningar så är jag helt nöjd. Går som tåget samt piggare än Windows 10. Installerat även på en Toshiba NB550D 10" Laptop 1Ghz 4Gb minne från 2012. Denna dator har jag för fordons och amatörradio programmering och testat den skarpt igår. Fick offra det mesta under prestanda för att datorn skall orka med Sagt och gjort, så går den perfekt för dessa ändamål och piggare än i Windows 10. Notera även att jag kör SSD-diskar och MBR på alla maskiner jag testar på i detta inlägg. Kommer även att testa på en Lenovo stick 300 som jag använder i husvagnen, då med GPD. Den är snabb i Windows 10 trots 2Gb minne och 64Gb SSD och torde nog fungera likt. Ni som funderar att skapa en Windows 11 ISO-fil, tänk på att endast installera bild 22.000.71 om ni vill kunna köra direkt på ett lokalt konto. Kör man bild 22.000.100 så blir man tvungen att ha ett Microsoft konto inloggning för att huvud taget kunna installera den. Detta gäller om ni gör en botbar ISO på en USB sticka.
 2. Testar Windows 11 bild 22.000.100 på en Acer I7 3.9Ghz, en äldre dator utan stöd för Tpm, grafikkort, processor. Gjorde en ny installation av en iso-fil jag skapat. Funkar bra och snabbare än Windows 10. Har kört div tweak och testat div andra program. Har även en laptop Asus FX502WM som stöder allt och snabb som tusan. Men mycket återstår för Microsoft. Allt är rörigt och lite buggar finns här och där. Dock ser jag ingen anledning att höja systemkraven, då det fungerar bra. All nyfikenhets sjuka och Edge åkte direkt ur systemet. Så fortsättning följer
 3. Kör Windows 11 sen några dagar på en laptop som stöder alla funktioner. Tycker inte om att startmenyn är i mitten samt att kopiera filer från en nas via högerklick och klistra in har blivit mer omständigt än tidigare. Har kört några tweak och får bra respons av dessa. Datorn känns mer rapp och modern. Nu är detta en tidig version av Windows och hoppas att möjligheterna att få till startmenyn som i äldre system till vänster blir gångbart, detta är nu stängt för oss testare i senaste uppdateringen. Dock tror jag att Microsoft måste vara ytterst försiktig att tvinga folk att köpa nya datorer för att kunna köra Windows 11 samt att låta användaren köra detta på äldre maskinvara. Risken annars blir att man kör äldre versioner och möjligen övergår till Linux. Många användare använder ju bara datorn till att surfa samt betala räkningar och behöver inga mer krav. Jag har 7 datorer och installerat en i husvagnen där jag kör Windows 8.1 för att streama film på semestern via Netflix samt en laptop som används enbart för programmering och felsökning i fordon. Har även övergått till Windows 8.1 i min privata laptop för att slippa all nyfikenhets sjuka från Microsoft samt snabbare system på köpet. Övriga datorer kör jag 10:an. Så standard idag är att stänga av all nyfikenhets sjuka i Windows och få ett snabbare system på köpet. En enkel process. Så har jag lärt mig i 30år som tekniker och kan rekommendera Windows LTSC som är avskalat från det mesta.
 4. Kan bero på att batteriet måste ladda upp sig ett antal gånger för att stabilisera sig då det är nytt. kanske använder du en ersättnings nätdel som ej klarar av batteriets amp fel volttal. Fel på laddare e.t.c Så jag förslår att du tar bort batteriet och kör enbart med laddaren 230volt. Vissa datorer klarar det inte, men prova detta. Lycka till
 5. Valfria uppdateringar är oftast drivrutiner. just 20H2 har detta fel. I dom flesta fall botar datorn om och återställer den tidigare drivrutinen som fungerade senast. Jag jobbar dagligen med många datorer i 20år och vid alla nyare släpp av större uppdateringar skall man vara vaksam. Så detta är mitt råd..................
 6. Tycker du skall vara försiktig att installera dessa drivrutiner om du har Nya Windows 10 20H2. Jag installerade detta på en Lenovo laptop och fick blåskärm och efter några omstarter likadant. Jag gjorde felsökning och gick i felsäkert läge för att avinstallera den felande drivrutinen, men fick blå skärm även här. Då gjorde jag en ny installation igen och gick tillbaka till Windows 10 2004. Då fungerade allt perfekt. Så släppet av 20H2 och att man inte ens kan köra felsäkert läge vid blå skärm är tragiskt. I andra operativsystem fungerar det bra som livlina. Problemen är oftast att det inte finns nyare drivrutiner till vissa äldre datorer och då blir det så här.
 7. Dom valfria uppdateringarna skall man vara försiktiga med att installera. Dessa är tänkt att användas vid problem. Risken är stor att datorn kommer att krångla om man väljer dessa. Fungerar datorn bra så sköter Windows update rätt bra. Bäst att gå till tillverkarens hemsida om man har problem.
 8. Har arbetat med datorer i 20år och vill ge er ett bra tips för en snabbare dator och gör underverk på äldre som nyare datorer. Är ni osäker gör en backup först. Klicka på start- Program- Windows Powershell-Windows Powershell första ikonen av fyra, och högerklicka på Windows PowerShell. Välj kör som administratör. Sen skriver man eller kopiera "Get-AppxPackage -AllUsers" Utan citat tecken. klicka sen Enter. Vill man ta bort allt, så skriver man "Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage" Utan citat tecken. klicka sen enter. Viss text blir röd och tas ej bort då dessa tillhör systemet. Dock försvinner Windows fotovisare, men kör denna regfix så får ni den gamla som fanns i Windows 7. O.B.S Att detta endast fungerar i Windows 8 och 10 samt 20H2. Men ej Windows 7. Med detta får ni en mycket snabb dator och slipper mycket lulllull som finns i Windows 10. Restore_Windows_Photo_Viewer_with_Sort_order_fix.reg
 9. En bugg jag märkt om man öppnar kontrollpanelen och klickar på system så öppnas inställningar. man måste högerklicka på system ikonen och välja öppna om man vill in i enhets hanteraren. I övrigt så upplever jag som andra säger att allt känns snabbare.
 10. Installerat detta på 2 datorer och inga problem. Tog dock lång tid att installera.
 11. Har installerat detta på en bärbar dator. Finns vissa buggar som jag har. Papperskorgen försvinner ibland, wifi tappar kontakt, för ljus start bild och suddig uppstarts bild. Felstavning på vissa mappar.Tycker förra versionen var bättre,men får vänta och se.
 12. Troligen är det din hårddisk som börjar ge sig. Så prova att byta hårddisk och ta en backup från din gamla disk först. Kör detta program för att testa din hårddisk https://osdn.net/projects/crystaldiskinfo/downloads/69241/CrystalDiskInfo7_6_1.exe/
 13. Har uppdaterat 2 laptop, den ena EasyNote TE69KB gick allt bra med. Men har en Lenovo, där hade jag många konflikter, så jag formaterade om den, så gick allt bra. Dock slutade mikrofonen att fungera och fick gå in i sekretess fliken och sätta på den. Fungerar bra nu. Vid en ny installation, så får man några spel på köpet ca:1.5Gb och hög nyfikenhets sjuka från Microsoft. Så det är bara att plocka bort det man inte vill ha.
 14. Hjälpte en vän med stora problem med KB4056892. Datorn installerade inte denna korrekt och botade om för jämnan. Provat div fix från microsoft , men inget fungerade. Så jag gjorde en ren installation av Windows 10 och alla bekymmer försvann.