Gå till innehåll

Orchid

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Orchid's Achievements

(1/8)

  1. Hej alla När jag skulle hämta ett foto på den extärna hårddisken där jag har sparat alla årens original foton bl a - började den med att klicka och sen tysta - funkar inte. FÖr att kolla så det itne var läsaren bytte jag till en annan - helt ny - men samma klickande. Kollade på nätet och hittadedenna sida med foton: http://www.sipu.se/upload/Nar%20harddisken%20kraschat.pdf Öppnade hårddiskne för at snabbt titta och skivan ser fin och hel ut som den ska. Vad blir nästa steg? Något jag kan göra själv? Och isf - var kan jag hitta instruktioner? Tacksam för svar!! /Henrietta
  2. Hej Efter att ha hämtat hem uppdateringar igår på Framework nånting - ändrades avstängningsfönstret från enkla ikoner till en ruta man måste välja ur en dropplist och klicka på OK. Samt när man sen startar, ska man logga in - oavsett om man har lösenord eller inte... En jäkla massa extra klickande för att stänga av och starta - som jag INTE VILL HA!!! Så jag tog bort alla senaste uppdateringar med hjälp av Absolute uninstaller - men icke som icke hjälpte det!!!! Finns det någon som kan hjälpa mig tillbaka till det som en gång var... Det finns inget som helst behov nämligen hemma hos oss av en massa extra försiktighetsåtgärder... tvärtom, dessa bara irriterar!!! Hur blir jag av med det här??? Och VAD exakt var det som orsakade detta? (Så jag kan rädda mannens dator från samma öde nämligen). Vänligen Henrietta
  3. Ja- det gick att inaktivera kortet genom enhetshanteraren - men inte genom ikonen i meddelandefältet längst ner till höger. Ok - löste dock mystriet själv. Av en "händelse" beslöt jag mig för att formatera burken igen. Efter det fanns denna fenomen kvar - nätverkskortet tycktes vara upptaget av "nåt annat" - som jag tolkade det. Samma meddelande kom upp även efter formateringen och nyinstallation av XP... Så jag tolkade det som att själva kortet tagit sig en törn. Förmodligen för att jag denna omgång av formatering (efter typ fem år) och instalationer har RIKTIGT tagit mig tid att undersöka och prova mig fram med allt möjligt inkulderat program och inställningar och dittan och dattan, fram och tillbax. Ibland blev det helskutta fel och fick formatera igen. Ibland använde jag mig av Systemåterställning. Och det är där jag tror problemet låg. Någon gång tidigare upptäckte jag att på WIN Update fanns en hårdvara uppdatering - för nätverkskortet så jag hämtade hem den. Men efter denna hämtning har jag gjort sedan Systemåterställning och nu har jag lärt mig att den grejen är inget för mig - den ställer bara till det! Förmodligen blev något kvar från uppdateringen men resten försvann... därmed problem även efter formateringen. Kan det vara så? Nu när jag till slut hittade en uppdatering som gick att genomföra så funkade det att inaktivera nätverkskortet med högeklick på ikonen.
  4. Intressant... så fort jag hade skrivit inlägget med alla logguppgifter... med även min IP adress som target source... så gick brandväggen varm!! Alla attacker från olika ip adresser... nåja - borde fattat själv att inte lägga up sig så =O) Vad göra nu???
  5. Ja, eget IP sök och resultatet blev det i första inlägget. I Outpost Pro Event Viewer - Packet Log står följande: Date/Time: 20:30:08 - Status: Block - Direction: IN - Protocol: TCP - Source Adress: 212.89.232.30 - Source Port: 1133 - Target Adress: 192.***.*.** - Target Port: ***** - Flags: RST - Allow/Block Reason: Blocked by the Attack Detector Date/Time: 20:30:36 - Status: Block - Direction: IN - Protocol: TCP - Source Adress: 212.89.232.30 - Source Port: 1133 - Target Adress: 192.***.*.** - Target Port: ***** - Flags: SYN - Allow/Block Reason: Blocked by the Attack Detector Date/Time: 20:30:00 - Status: Block - Direction: IN - Protocol: TCP - Source Adress: 212.89.232.30 - Source Port: 1133 - Target Adress: 192.***.*.** - Target Port: ***** - Flags: SYN - Allow/Block Reason: Blocked by the Attack Detector Date/Time: 20:29:57 - Status: Block - Direction: IN - Protocol: TCP - Source Adress: 212.89.232.30 - Source Port: 1133 - Target Adress: 192.***.*.** - Target Port: ***** - Flags: SYN - Allow/Block Reason: Blocked by the Attack Detector Jag befinner mig bakom en vanlig kabelrouter.
  6. Hej Jag har tittat genom loggen för brandväggen och där står det med några timmars mellanrum att den har blockerat ett visst IP nummer: 212.89.232.30 När jag söker åp numret får jag upp denna information: IP address: 212.89.232.30 Reverse DNS: ichi.rainside.sk. Reverse DNS authenticity: [Verified] ASN: 12508 ASN Name: AS12508 (Datalock Rainside AS) IP range connectivity: 1 Registrar (per ASN): RIPE Country (per IP registrar): SK [slovakia] Country Currency: SKK [slovakia Koruny] Country IP Range: 212.89.224.0 to 212.89.255.255 Country fraud profile: High City (per outside source): Unknown Country (per outside source): -- [] Private (internal) IP? No IP address registrar: whois.ripe.net Known Proxy? No Link for WHOIS: 212.89.232.30 Kan någon förklara?
  7. Om jag bara visste var jag kollar dessa protokoll - hjälp en novis. Jag har iaf hittills varit den enda som "administrerar" på denna burk - men jag vet vissa program har en benägenhet att ställa till även sånt. Har XP Pro sp3 - Zyxel P-355 router på kabel - gubben har oxå en burk inkopplad i samma router och hans nätverkskort går att inaktivera som sig bör med en musklick. Jag har kluddat en hel del med olika program på siståne om det kan vara det. Senast upptäckte AVG pro att installatioenn inte var laglig så jag har tagit bort den med Absolute Uninstaller. Har dessutom rensat i Registret med Comodo System Cleaner. Och nu sist installerade jag Outpost Security Suite Pro 2009. Får se om den får stanna då jag tycker datorn är långsammare nu. Men var kollar jag protokollen?
  8. Hej Har någon en aning om varför jag inte kan inaktivera nätverkskortet - utan får upp denna meddelande: "Anslutningen kunde inte kopplas ifrån Det går inte att inaktivera anslutningen just nu. Den här anslutningen kanske använder ett eller flera protokoll som inte stöder Plug and Play, eller kanske har initierats av en annan användare eller systemkontot" Jag är inte säker om jag postat inlägget på rätt tråd. Är det mjukvaroproblem? Malware eller annat skit?
  9. Nu har jag lekt detektiv i två dagar och kommit fram till följande: Det är uppdateringen Office Genuine Advantage (den som laddas ner t ex om man vill ladda hem Office Update) som stället till det! Laddade hem uppdateringarna en efter en och efter denna uppdatering är hämtad kommer det upp denna felmeddelande när man stänger ner Outlook: Inkorgen - Microsoft Outlook: OUTLOOK.EXE - Programfel Instruktionen på "0x35f845d4" refererade till minnet på "0x35d5a170". Det gick inte att utföra en minnesåtgärd. Följande fel returnerades: The memory could not be "read". Klicka på OK om du vill avsluta programmet. Min Office och Windows är äkta. AVG Internet Security 8.0 är inte det. Hur är det med dina versioner Wheninrome? När det andra felmeddelandet kom upp där Outlook ville skicka felrapport, tror jag kommer upp när det finns flera fel som inträffar. Nu har jag inte kollat detta oxå men tror att Framework (nån av versionerna) inte riktigt trivs med AVG. Nu har jag inte .NET på datorn och hittills funkar allt bra. Läste i AVG forum att vissa addins kan ge felmeddelanden vid stägning. .NET lägger sig överallt... dessutom kan vara hur svår som helst att bli av med!! Nånstans har jag även funderingar ifall det skulle funka med Office Genuine Advantage och AVG + Outlook ifall man installerar och uppdaterar allt i rätt ordning. Installerar AVG först efter att alla Office uppdateringar är klara. Detta vet jag när det blir dags att formatera datorn om ett år eller så om inget händer innan.
  10. Hej igen! Så, efter ett par dagars Googlande har jag hittat EN lösning - inte kanske den bästa, dock en som fungerar för alla felmeddelanden. Jag försökte med att avinstallera och ominstallera, utan resultat. Sen kom jag på att jag nånstans hade läst om add-ins problem med AVG och Outlook, även om inte problemen/felmeddelandena såg ut som mina. Så jag provade att ta bort Adobe Acrobats add-in i Outlook. Efter det fick jag följande felmeddelande istället när jag stängde Outlook: Inkorgen - Microsoft Outlook: OUTLOOK.EXE - Programfel Instruktionen på "0x35f845d4" refererade till minnet på "0x35d5a170". Det gick inte att utföra en minnesåtgärd. Följande fel returnerades: The memory could not be "read". Klicka på OK om du vill avsluta programmet. Ut på nätet igen och hittade en lösning som egentligen var till en annan typ av problem/felmeddelande, men provade och det löste mina felmeddelanden. Frågan kanske är bara hur bra den lösningen kan vara... Så här gjorde jag, stängde av AVGs Exchange Extension. I Outlook: Verktyg - Alternativ - Annat - Avancerade alternativ - Tilläggshanteraren: bocka av AVG Exchange Extension - OK Varje gång AVG hämtat hem PROGRAMuppdateringar måste man tydligen ändra om igen. Jag är även lite osäker hur AntiSpam funktionen kommer att funka nu? Det finns iaf inga AVG knappar längre så att jag kan själv välja vilka mail jag vill stämpla som spam. /Henrietta
  11. Hej Jag har XP pro service pack 3 och Office 2003 med senaste uppdateringar och paket. Jag provade ha AVG 8,0 free först men efter att jag fick problem med Outlook när jag stänger ner den avinstallerade jag. Det kom upp en ruta som säger: "Outlook har stött på ett problem och måste stängas - vill du skicka felrapport...". Jag systemåterställde till innan AVG free installationen och så småningom kom att prova AVG 8,0 Pro Total Internet Security (med Firewall). I den tränade jag bl a AntiSpam funktionen på SPAM mail. Och vad händer inte sen när jag stänger Outlook... Samma meddelande som innan. Nånstans har jag hunnit se en ruta som det har stått att Outlook inte kan hitta några specifika filer under nerstängningen - den rutan kommer inte längre upp - utan endast den om att Outlook stött på problem och måste stängas ner. Här finns info jag har lyckats kopiera från en sån ruta: Felsignatur: AppName: outlook.exe AppVer: 11.0.8217.0 AppStamp:480f95d9 ModName: msmapi32.dll ModVer: 11.0.8164.0 ModStamp:4627afa6 fDebug: 0 Offset: 000145d4 Felrapportens själva innehåll (som är oändlig) kan jag inte kopiera eller öppna dokument på i temporära filerna. Finns det någon som kan ge mig en förklaring och förhoppningsvis ett sätt att fixa det här utan att jag måste återigen Systemåterställa eller i värsta fall foramtera om. Systemåterställningen lämnar ju kvar en hel massa filer som ställer till det ibland och det jag har lärt om AVG så är det programmet oerhört effektivt!! Tacksam för att ni som kan delar med er! Henrietta
×
×
  • Skapa nytt...