Thort

Medlem
 • Innehållsantal

  51
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Thort

 • Rank

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://thort.se/blog
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Hej igen! Mitt problem med Skype progrramfel när jag stänger av datorn är ännu inte löst. Men jag har skapat en batch-fil som först stänger Skype och sedan avslutar Windows. Filen ser ut så här: @ECHO OFF taskkill /F /IM skype.exe shutdown.exe /s /t 00 Jag har placerat batch-filen på skrivbordet så jag kan dubbelklicka på den varje gång jag vill stänga av datorn. Det fungerar bra. Men naturligtvis skulle det vara bra att få löst problemet med programfelet. Så om det är någon som har ett tips så är jag tacksam.
 2. Tack gsb för ditt förslag! Jag har försökt med detta tidigare. Men jag testade en gång till nu. Jag avinstallerade Skype med programmet Revo Uninstaller för att få bort alla rester av Skype i registret och alla även alla andra skype-filer som den vanliga avinstalleraren i Windows lämnar kvar. Tyvärr hjälpte det inte. Jag får fortfarande samma "Skype.exe - Programfel" när jag stänger av datorn. Vad mer kan jag göra? Det är enerverande att behöva avsluta Skype manuellt varje gång jag stänger av datorn.
 3. Hej igen! Nu har jag kört programmet Memtest86 för att se om det är något fel på mitt ram-minne. Programmet hittade inga fel. Är det någon som har något mer förslag på vad jag kan göra för att lösa mitt problem?
 4. Hej! Jag låter Skype autostarta när jag startar Windows. När jag sedan stänger av datorn kommer detta felmeddelande upp varje gång. Jag använder skrivbordsversionen av Skype. Inte Skype-appen. Hur gör jag för att lösa detta? Tacksam för hjälp.
 5. Hej! När jag uppgraderade min dator till Windows 8 körde jag Microsofts uppgraderingsassistent. Jag valde att ladda ner en iso-fil till skrivbordet som jag sedan brände på en DVD. Sedan uppgradeade jag Windows från DVD:n utan problem. Nu undrar jag: En kompis till mig funderar på att uppgradera sitt Windows. Om han kör uppgraderingsassistenten och där köper en licensnyckel, kan han då använda min Windows-DVD för att uppgradera sin dator? Eller måste han ladda ner en egen Windows-iso-fil med hjälp av uppgraderingsassistenten? Han har en opålitlig internetuppkoppling som ofta kopplar ner, så o
 6. Nu lyckades det! Som ni föreslog så testade jag en annan USB-disk. Jag fick bytte från min 3 TB USB-disk till min 1 TB USB-disk. På 1 TB-disken gick det att göra en systemavbildning. Jag kör 64-bitars Windows 7. Utforskaren stöder min 3 TB-disk. Men kan det vara så att Windows Systemavbildnings-program inte stöder 3 TB-diskar? Jag har många bild- film- och musikfiler att ta backup på, så min tanke var att ha en 3 TB-disk som skulle rymma både mina backuppade filer och systemavbildningen. Nu kanske jag får använda två diskar. Men, jag får väl leva med detta. En fråga. Nog är det väl så, a
 7. Tack e-son för alla dina råd! Jag uppdaterade min BIOS till den senaste 2.4.0 för några veckor sedan. Detta program kräver att det finns en fungerande recovery-partition. Jag har raderat och tagit bort min recovery-partition. Inga gula varningstrianglar. Jag har kört Dell Diagnostics Utility nu. Det startade när jag tryckte F12 när datorn startade. Det kollade igenom all hårdvara på datorn. En mycket noggrann genomgång som tog flera timmar. Bland anat analyserades alla kluster på alla diskar. Dell Diagostics Utility hade inga fel att rapportera. Vidare. Det kanske var onödigt, me
 8. Jag har mus och tangentbord kopplade med USB. Jag laddade därför ner USBDeview och installerade programmet. Jag avinstallerade alla USB-drivrutiner och startade om datorn. Alla USB-drivrutiner installerades korrekt igen vid omstarten. Men tyvärr så hjälpte inte detta. Jag får fortfarande samma felmeddelande när jag försöker göra en systemavbildning. Du talar om en uppdatering av chipset-drivrutinen. Jag har en Dell Vostro 430 Desktop dator. Jag gick in på Dells supportsida ( http://www.dell.com/...s/se/sv/sedhs1/ ) och laddade ner ett program med namnet Intel_Chipset-Software-Insta_A00_R2442
 9. Hej igen! Jag har nu valt att ta bort min kvarvarande recovery-partition. Jag tycker inte jag behöver någon recovery-partition. Systemavbildningen som jag skall skapa får räcka som backup för mitt system. När jag nu skall skapa min systemavbildning är det bara system-partitionen c som skall avbildas. Men, nu har jag stött på ytterligare problem. Jag får detta felmeddelande när jag försöker skapa en avbildning på min usb-hårddisk: Min usb-hårddisk fungerar bra. Det går att läsa och skriva till den. Vad kan detta felmeddelande bero på?
 10. Tack e-son och S3rra! Igår funderade jag vidare på varför jag har två recovery-partitioner. Då kom jag fram till att det berodde på att jag nyligen installerat en SSD-disk i mitt system. När jag gjorde detta klonade jag den gamla hårddisken till den nya SSD:n. Då klonades även recovery-partitionen. Vad jag gjort nu är att ta bort den ena recovery-partitionen. Den på den gamla hårddisken. Så nu har jag bara en recovery-partition. Denna partition har jag dolt så den inte syns i utforskaren. Jag har också ändrat bokstavsbeteckning på min hårddiskpartition där jag har mina data. Nu skulle jag k
 11. Hej! Jag skulle skapa en systemavbildning på min usb-hårddsik. Disken har 2,31 TB ledigt diskutrymme. Ändå får jag ett felmeddelande om att utrymmet på disken är för litet. Vad kan detta komma sig? Så här ser det ut:
 12. Hej igen! Nu har det gått några dagar. Felet har försvunnit. Datorer kan vara lite nyckfulla ibland. Har sina egenheter.
 13. Hej! Jag sitter här och redigerar min katalog med musikfiler i Utforskaren. Men det går inte att ta bort filerna. Detta fönstret kommer upp: Vad beror detta på? Hur löser jag detta? Tacksam för hjälp.
 14. Tack Manneman! Jag hittade inget att avinstallera som hänvisar till .NET Framework. Nu kanske jag varit lite för ivrig. Det är kanske inte helt rätt att ställa en fråga här och sedan själv söka efter lösningar på nätet medans tråden pågår. Istället för att avinstallera .NET Framework 4 via Kontrollpanelen -> Avinstallera ett program, så hittade jag dotnetfx_cleanup_tool som jag körde för att ta bort .NET Framework 4. Sedan följde jag ditt råd och gick till Microsofts hemsida och hittade Microsoft .NET Framework 4 Client Profile. Jag installerade detta, och startade sedan om datorn.