Gå till innehåll

Kaj

Medlem
  • Innehållsantal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Kaj's Achievements

(1/8)

  1. Det fungerar fortfarande att se video-klipp på Aftonbladets hemsida med Edge. Det fungerar med IE 11, Firefox och Chrome. Jag har inte Silverlight installerad, vilket har funnits tidigare, men eftersom jag installerade om hela Windows 10, så installerar jag bara det jag behöver. Jag hade tänkt bara installera om Edge, men hittade ingen lösning på det. Fråga gärna Microsoft om det går. Trots ominstallation av Windows 10, så fungerade inte video-klippen på Aftonbladets hemsida, men någon dag senare så började det att fungera och jag har ingen aning om varför.
  2. Nu fungerar det igen med filmklippen utan att jag gjort någon ändring i inställningar för Microsoft Edge och ej heller någon uppdatering av programvaror har gjorts. Märkligt. Tråden kan därför avslutas utan att jag kan ge någon lösning på problemet.
  3. Jag har haft Adobe Flashplayer tidigare och tog bort den för att testa och lagt till den igen, men det löser inte problemet. Jag har även installerat om Windows 10, men inte det heller löser problemet. Jag får använda Firefox eller Chrome framöver tills nästa större uppdatering av Windows 10 kommer, så får jag se om det fungerar då.
  4. Jag har inte Adobe Flashplayer installerad.
  5. Jag har Edge som webbläsare, men nu har filmklippen slutat att fungera på Aftonbladets hemsida, men fungerar i alla andra webbläsare jag har. Ljudet hörs men ingen bild. Troligen uppstod problemet efter senaste uppdateringarna av Edge i början av september. Jag har ingen lösning. Ominstallation av Edge går inte vad jag förstår. Inställningarna i Edge är de samma som tidigare, då filmklippen fungerade. Tips på lösning av mitt problem önskas?
  6. Nu har jag skannat med online-skanning. Total tid 4 tim, inga infekterade filer och inga borttagna filer. Nu har jag totalt kört 3 olika sökningar och ingen av dessa har hittat något. Nu kör jag vidare och hoppas att det inte finns något som stör Windows mer, men den som lever får se. Jag återkommer om felet återkommer i framtiden. Tack till er alla. / Kaj
  7. Tack. Jag ska göra detta. Återkommer. / Kaj
  8. Jag har gjort en fullständig skanning och några snabbsökningar med resultatet "Inga illasinnade poster hittades". Jag genomför inte DDS nu och avslutar tråden för min del samt hoppas att datorn fungerar framöver,vilket den gör just nu utan problem. Tack för att ni lämnar en snabb och bra respons på våra problem. /Kaj
  9. Tack e-son för ditt inlägg. Jag tror att det kan finnas något kvar som ger problem framöver, men tillsvidare fungerar allt OK. Jag har gjort en snabbskanning med Malwarebytes Anti-Malware, resultat "Inga illasinnade poster hittades". Jag har också kört Microsoft Security Essentials utan att något hittades. Nu ska jag köra fullständiga skanningar. Kampen går vidare... Hur får jag kontakt med Cecilia?
  10. Jag ringde MS-supporten och fick en bra hjälp, men vi lyckades ändå inte lösa problemet, men jag fick tips på vilka filer som var intressanta i mitt fall. Under felsökningen kom vi till att jag skulle köra msconfig under Start -->Kör, men det fanns ingen fil. Det problemet löste vi inte då. Jag fick rådet att skapa en ny vpa.dbl genom att döpa nuvarande till vpa.old, vilket inte löste problemet efter omstart av datorn. Här slutade vårt samtal med att jag kanske ska installera om XP. Jag gav dock inte upp utan fortsatte söka lösningen på nätet. Jag hittade lösningen som blev följande två åtgärder: 1. msconfig som inte fungerade löste sig genom att kopiera av msconfig.exe under C:\WINDOWS\PCHEALTH\HELPCTR\Binaries och klistra in den i C:\WINDOWS\system32. Det fanns ju ingen fil där. 2. under C:\WINDOWS\system32 ändrade jag vpa.dbl till vpa.old och i stället kopierade av vpa.bak och klistrade in den i C:\WINDOWS\system32 samt döpte om den till vpa.dbl. Startade om datorn och nu fungerar allt igen. Windows är äkta och validerad, vilket den var innan problemet dök upp. Det måste ha funnits något virus eller så, som gjorde att msconfig-filen togs bort samt att vpa.dbl ändrades i samband med att jag kört ett virusprogram. Man lär så länge man lever och min gamla dator med XP får leva ett tag till, tillsammans med den nya som har Windows 7. /Kaj
  11. Tack Manneman. Jag återkommer om jag hittar en orsak och en lösning till problemet. Annars blir det att ominstallera XP med allt det innebär. Jag kan fortfarande ta säkerhetskopior på allt, men vet inte vad som händer om 3 dagar.
  12. Jag har äkta Windows XP SP3 (köpt med egen CD och produktnyckel) sedan många år och det har fungerat alldeles utmärkt med uppdateringar och installationer fram till idag. Jag får ett meddelande i samband med uppstarten att maskinvaran på den här datorn har ändrats markant sedan Windows aktiverades. Windows måste därför omaktiveras inom 3 dagar. Men länken fungerar inte om jag klickar på Ja (att jag vill omaktivera). Jag har inte gjort några maskinvaruändringar eller program installationer, möjligen uppdatering av Microsoft Security Essentials sedan det fungerade senast (igår). Allt fungerar som vanligt, förutom meddelandet om omaktivering som kommer varje gång jag startar om datorn och att Microsoft Security Essentials varnar om att datorn kan vara oskyddad och rekommenderar mig att köra en valideringskontroll. Valideringskontrollen på Internet (Microsofts hemsida) ger meddelandet "Det gick inte att validera att Windows är äkta". Jag har kört Microsofts diagnostikprogram som verifierar att jag har rätt produktnyckel (stämmer med CD-skivan). Jag har kört Microsoft Update, men det stannar vid att valideringen måste genomföras och som inte fungerar. Är det någon som har ett förslag på lösning av mitt problem? Jag kan inte hitta en tråd i forumet som diskuterar detta med valideringsproblemet.
  13. TACK! Länken du angav visade vad som var problemet. Jag åtgärdade punkterna enl. förslagen om rensning i registret. Det gjorde susen. Nu får jag inget meddelande på Twitter i alla fall. Innan hade jag gjort en återställning av Internet Explorer, men det löste inte problemet. Testade samma länk efter åtgärderna i registret och nu fick jag inget förslag till åtgärd, så förhoppningsvis är problemet löst för den här gången. /Kaj
  14. Jag får på många siter meddelandet att jag använder IE6, en gammal webbläsare, och rekommenderas uppgradera till en nyare version. Ett exempel är Twitters hemsida. Jag använder Windows XP med senaste versionen av IE8 installerad. Jag har testat samma siter med en annan dator med Windows 7 och IE8 och får inget meddelande om att jag använder en gammal webbläsare. Har testat med Firefox och Google Chrome på dessa siter och de accepteras utan ett meddelande om att installera senaste versionen av webbläsaren. Är det så att det handlar om att jag ska byta webbläsare till annan än IE8? Hur blir jag av med dessa irriterande meddelande? Tacksam för tips.
×
×
  • Skapa nytt...