Gå till innehåll

VincentVega

Medlem
  • Innehållsantal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

VincentVega's Achievements

(1/8)

  1. Jaha, nu har jag provat med en annan läsare. Resultatet är i stort sett som tidigare. Efter omstart stannar det och jag får meddelandet: "Operativsystemet kan inte starta". Börjar bli trött på skiten och skulle givetvis kunna betala en del för att byta ut den felande länken. Men då vill jag såklart veta var felet ligger innan jag köper på mig en massa delar.
  2. Jag har nu provat med en annan skiva men med samma resultat. Med den skivan var det dessutom problem med att läsa in ett antal filer. Har fått tips om att det kan vara CD/DVD-läsaren som sjunger på sista versen, så nästa steg i felsökningen blir att testa en annan läsare. Under tiden är det givetvis välkommet med andra tips.
  3. Det där får du gärna beskriva mer exakt. Antar att det ser olika ut och kan heta olika saker beroende på vilket BIOS man har och i mitt fall är det Phoenix.
  4. Jag har en "äkta" XP-skiva med tillhörande licensnyckel. Nyckeln har dock använts så många gånger att jag måste ringa ett telefonnummer och få en ny nyckel uppläst för mig. Men det gör det samma, antar jag? Jag ska väl kunna ladda ned en .iso-fil och använda den licensnyckel jag har, för att sedan ringa och få en ny nyckel?Nästa problem blir väl då att de flesta som lägger upp XP för nedladdning lägger upp XP Pro, som jag inte har licens för. Skivan jag har är köpt för mindre än tre år sedan. Reklamationsrätt antar jag blir svårt att använda sig av utan att kunna bevisa att skivan faktiskt är korrupt?
  5. Möjlighet och möjlighet... jag känner vad jag vet ingen som har en XP-skiva. Köpa en ny går ju men kostar en del. Är det den enda lagliga lösningen?
  6. Skärm, mus och trådlöst tangenbord är det enda som är inkopplat. Bör väl inte vara några problem eller?
  7. Kan man verkligen installera operativsystemet på oparitionerat utrymme, eller ska jag inte ta frågan bokstavligt? Jag tar ju bort den befintliga partitionen, men sedan verkar det inte finnas något annat alternativ än att formatera disken och skapa en ny partition som operativet installeras på.
  8. Ja, jag försöker som sagt installera XP (Home Edition, SP2) på min "hemmabyggda" dator. Moderkortet är ett Asus M2NPV-VM. När installationsprogrammet formaterat hårddisken och läst in lite filer så startas datorn om. Här dyker mitt problem upp, i form av felmeddelandet: "Tryck ned valfri tangent för att starta med CD-skivan.....Operativsystemet kan inte startas". Här finns inget annat att göra än att starta om eller stänga av datorn. Starta om är ju ganska lönlöst eftersom det bara genererar samma felmeddelande. Stänga av känns som det mest lämpliga, innan man slänger ut datorn genom fönstret och leker rockstjärna. Vet att det brukar uppstå problem med XP pga att det inte innehåller drivrutiner för SATA-diskar, men här hittas ju disken och kan formateras osv. Är det ändå där någonstans problemet ligger?
×
×
  • Skapa nytt...