Gå till innehåll

67:an Sike

Medlem
  • Innehållsantal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

67:an Sike's Achievements

(2/8)

  1. Hej Cecilia! Jo så kan man ju göra såklart....det tar ju också en stund men ändå smidigare än en omstart. Får se om jag kan få kläm på varför våran burk gör så här helt plötsligt....tack för din hjälp! Ha de!
  2. Hej Mats! Jag har Windows Vista. Jag hittar inte just denna inställningen för nätverkskortet! Ha de!
  3. Hej! När jag väljer att stänga ner datorn i viloläge och sedan väcker upp den igen så tappas alltid internetanslutningen. Jag får då starta om datorn så har jag anslutning till nätet igen. Vad är det som felar? JätteTacksamFörSvar!
  4. Hej! Ja nu verkar det som allt fungerar perfekt efter bytet av modemet. Angående bredbandshastigheten så svarar Telia på detta enlig nedan: "Jag ser att du förutom 24 Mbit/s-tjänsten även har digital-tv. Då din digital-tv sänds över bredbandet så tar den upp en del av din hastighet när du använder internet på din dator. Detta innebär att om din digital-box inte är påslagen är din maximala hastighet vid surf ca 14 Mbit/s. Om boxen är påslagen är maxhastigheten ca 9 Mbit/s. Som vanligt påverkar yttre förhållanden, som kabellängd och utrustning på telefonjacken, hur mycket du får ut av dessa 9 eller 14 mbit/s. Om du har en router inkopplad så kan även denna dra en del av bandbredden. Prova att koppla bort den för att se om du får ett bättre resultat. Börja med att stänga av all utrustning, modemet ska ligga strömlöst. Koppla bort routern, vänta 20 minuter och koppla sedan modemet direkt till datorn, och starta upp. Viktigt när du gör detta är att du har modemet kopplat i 1a jacket hemma, utan någon förlängningskabel emellan och övriga jack tomma." Vi ligger på lite drygt 12Mbit då teveboxen är avslagen och ca. 7 Mbit då den är på. Vi har ingen router inkopplad. Ha de gott!
  5. Hej och tack för all inlägg! Igår kväll så började även teven att uppföra sig konstigt: bildstörningar och felaktiga färger på rutan. Jag tyckte även att modemet kändes lite för varmt. Nu har jag precis kopplat in ett nytt modem (min Teliabutik hade inga lånemodem inne för tillfället). Nu funkar det perfekt, lite tidigt att säga att allt nu är frid och föjd fast jag mätte precis vår bredbandshastighet som tidigare har legat på 7-8 Mbit då det har strulat...nu ligger vi på 12 Mbit så visst verkar detta lovande. haregott!
  6. Hej alla experter! Vi har stora problem med vår Internetanslutning (Telia bredband 24Mbit). Till en början tappade vi internetanslutningen sporadiskt, speciellt på kvällarna. Då fick vi inte igång anslutningen hur vi än gjorde. Dom senaste veckorna har det blivit värre. Vi kan tappa anslutningen när som helst på dygnet. Anslutningen kan även fungera hur bra som helst men inte långa stunder numera. Telia har mätt upp vårt bredband när anslutningen krånglar hos oss och då bara konstaterat att man har kontakt med vår utrustning. Vi har teven inkopplat till samma modem (ZyXEL 660H) som datorn och teven fungerar hur bra som helst. Jag återställde igår vår dator till fabriksinställningarna (vi har en HP a6709sc) som vi köpte i våras. Vi kör med Windows Vista och IE 8. Nu när jag återställde datorn igår såg jag till att jag hade dom senaste uppdateringarna. Jag kollade också att nätverkskortet (NVIDIA nForce 10/100 Mbps Ethernet) hade dom senaste drivrutinerna. Jag har kollat och utfört det mesta känns det som och skulle nu behöva mer tips. Igår kväll fungerade internet återigen prefekt Jag har kollat vår bredbandshastighet och den ligger på 7-8 Mbit(ta emot trafik) vilket ju är väldigt dåligt med tanke på att vi betalar för upp till 24Mbit. Kan den låga bredbandshastigheten göra att internetanslutningen blir så instabilt? Hela dagen tills nu har internet återigen krånglat, det har inte gått överhuvudtaget att komma ut på nätet Vad göra, detta är tröstlöst! Tacksam för svar!
  7. Tingeling!...jo jag provade den ordningsföljden oxå utan framgång, jag får nu köra med webbläsare Firefox 3 då jag skall använda bankid:n...då funkar det som det skall. hare gott!
  8. Tingeling! Nixi, jag har provat ditt programtips nedan men icke någon frmagång, mitt Java är inte ok enligt Swedbank...nya tips emotses därför med öppna armar
  9. Hej! Jo jag har även tidigare varit på Javas sida och fått min version verifierad: "Du har den rekommenderade Java-versionen installerad (Version 6 Update 13). ...skall testa det program du tipsar om...återkommer om huruvida detta kan hjälpa till att komma närmare en lösning på detta sura problem...tack så länge!
  10. 67:an Sike

    Java

    Hej! Jag har problem med Java då jag vill installera ett säkerhetsprogram till ett Bank-ID. Det står att det Javastöd som jag har installerat ej är ok när jag vill tanka hem detta säk.program. Enligt övriga krav för detta program så har jag det som behövs. Jag har också rätt version av Java (6 update 13) men ändå funkar det inte. Jag har installerat om och provat lite annat men jag får det inte att funka. Kör med IE7 och då förstås också Vista då jag skriver i detta forum Jag sliter snart mitt hår, tacksam för hjälp för att lösa detta. Jag har precis ringt banksupporten men där fick jag bara råd som jag redan har provat så jag fik ingen hjälp därifrån...vänder mig då hit till dom riktiga experterna Banken det gäller är för övrigt Swedbank.
  11. ja då provar vi detta...tack tack!
  12. Nix, det går inte, står då att en nyare version av IE finns.
  13. Hej hej! Avinstallerar jag IE 8 på engelska så kommer jag väl inte ut på nätet för att ladda hem en svensk version??? Provat att ladda hem IE 7 men det funkar inte. ...så hur göra?
  14. 67:an Sike

    IE8

    Hej! Hur ändrar man språket i IE8?, är nu på engelska men vill ha svenska istället. HAREGOTT!
  15. Hej! Då min dator hängde sig fullständigt gick det inte att komma vidare var man än tryckte, fick hjälp av en "expert" som inte lyckades heller så han fick återställa hela windows med en CD. Hare!
×
×
  • Skapa nytt...