Gå till innehåll

TheGreatVoid

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Om TheGreatVoid

  • Födelsedag 1962-03-31

Kontaktmetoder

  • Hemsida
    http://
  • ICQ
    0

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man

TheGreatVoid's Achievements

(1/8)

  1. Tackar igen! Vet inte om Du tänker på att försöka att dela ut ovan nämnda "problem-mappar". I så fall... Ibocknings-rutorna finns, men är inte aktiverade. Det vill säga, att de ej går att göra någon markering. Eller kanske Du menar att dela ut C:\... Och, i så fall, detta är ju då redan gjort. Och som sagt, jag har då även testat med "C$", vilket över huvud inte gick att få ha kvar inskrivet i rutan. Fjärranslutning, känns lite sådär. Och jag lämnar det därhän, så länge. Det är ett lokalt nätverk jag vill ha fungerande. Fjärranslutning tror jag dessutom mindre på, när det gäller åtkomst till dessa mappar. Nej, jag behöver nog lite mer handfasta åtgärder. Och det hade varit bra att få veta om någon överhuvud taget har fått åkomst till dessa mappar, och hur det i så fall gått till. Ska tilläggas också att anledningen till allt detta, är att jag vill kunna virus-scanna min flickväns dator från min huvud-dator. Eftersom hon har haft några förmodade besök av elak kod. Men det blir ju knappast någon större idé att scanna om min dators antivirus-program inte kommer åt den här typen av system-mappar. Vilket det också påpekar. Skulle vara väldigt tacksam om någon hade en lösning på detta, att dela med sig av.
  2. Tackar igen, och för förklaringen! Men tyvärr, jag hittar ingen flik eller liknande för "Prioritet" i "Egenskaper" för C:\. Vare sig i datorn jag vill ansluta ifrån, eller datorn i fråga.
  3. Tackar för tipset! Men Du får gärna förklara lite tydligare, om Du vill. Detta med prioritet för användare i en dator, är inget jag stött på tidigare.
  4. Tackar! Men detta har jag tidigare testat, utan framgång. "\\datornamn\c$" ger inloggning till "datornamn\Gäst". Inloggningsrutan frågar även efter ett lösenord till detta konto. Skall tilläggas också att det fördefinierade Gäst-kontot då redan är aktiverat på datorn som jag vill ansluta till. Och som bekant går det ej att ange lösen för detta konto. Men hur som helst misslyckas inloggningen. Har även försökt att dela ut "C:\" med "C$", även detta utan framgång.
  5. Hej! Någon som vet hur att få "fullständig åtkomst" till en XP-dator i ett hemmanätverk? Det vill säga att jag även kan komma åt mapparna "WINDOWS", "Program, och även delar av "Documents and Settings" från en annan dator (som också kör XP). Användarkontona jag använder mig av, är av typen administratörs-konto; "Fil- och skrivar-delning" är aktiverad; disken jag vill komma åt är "Delad"; och brandväggar är avstängda (tillgång till "nätet" är då givetvis borttaget). Det är inga problem att logga in till datorn jag vill komma åt; och jag får tillgång till roten på C:\, som också är enda hårddisken. Men vill jag ta mig in i ovan nämnda mappar är det stopp. Och i Windows hjälp får jag enbart infot att "Alternativet Dela ut är inte tillgängligt för systemmapparna Documents and Settings, Program och WINDOWS". Hur att göra, någon?
×
×
  • Skapa nytt...