inketera

Medlem
 • Innehållsantal

  63
 • Gick med

 • Besökte senast

Om inketera

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Inte valt
 • Från
  Stockholm
 1. Min fundering kring detta ämne är: gäller samma sak QuickTime Lite och QuickTime Alternative? QuickTime är ett stort paket som bland annat innehåller Media Player Classic - det är denna spelare som som orsakat rekommendationen - om jag förstått saken rätt. Om man installerar QuickTime Lite kan man ju välja att installera mediespelaren eller inte. QuickTime Alternative har helt uteslutit QuickTime player och Picture Viewer - å andra sidan är det länge sedan det kom en uppgradering - den innehåller bara nödvändig codecs för att kunna spela filer som normalt kräver QuickTime. Några tank
 2. Visst blev det bra!! 32-bitars nu avinstallerad och allt fungerar som det ska!! Allt finns kvar. Tack till Cecilia, si3rra och IT doktorn!
 3. Har numera samma erfarenhet som IT doktorn. Samtliga tillägg är kompatibla. Alla inställningar finns kvar. Bra så. Kan oxå tala om att 64-bitars är mycket snabbare. Men vad händer om jag vill avinstallera 32-bitars?
 4. inketera

  Firefox 64 bitar

  Då har äntligen en Firefox version kommit i 64-bitar. Den ska ha högre säkerhet och bättre prestanda. Finns att ladda ner på alla språk https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/ Nu är frågan om jag måste avinstallera 32-bitars före installeringen av 64-bitars? Eller skrivs filerna över? Vill ju gärna behålla tilläggen (innehåller massor av sparad information) utan ny installation av dessa men det kanske inte funkar. Sedan återstår det att se vilka tillägg som är kompatibla.
 5. Cecilia - kommer att älska dig hela dagen o kanske i morgon oxå!! Gick in på Protection/WebProtection och stängde av Scann SSL - o se nu funkar det! Hoppas det inte innebär ngt negativt för säkerheten! Ha det gott!!
 6. Kanske finns här en lösning! https://support.microsoft.com/sv-se/kb/2532294
 7. Tillbaka efter lång skön semester. Tack Cecilia - har harvat runt på mozillas support. Inget av förslagen hjälpte: Köra FF i felsäkert läge - använder lokalt konto för OS dvs "Microsoft Family Safety Certificate" är inte påslaget - stängde av Bitdefender via msconfig - exporterade ROOT CA certificate från Chrome o importerade det till FF men det existerade redan (hur man gör finns här: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1086078 Vill registrera mig på mozillas support men är inte människa att hitta registreringssidan. Log In ja - men registrering!!
 8. Tack si3rra - hoppades på lösning men icke så. Efter att ha tagit bort cert8.db file fick jag följande information: Du har instruerat Firefox att ansluta till duckduckgo.com på ett säkert sätt, men det går inte att bekräfta att anslutningen verkligen är säker. När du i normala fall försöker ansluta på ett säkert sätt kommer webbplatser att presentera tillförlitlig identifikation som bevisar att du kommit till rätt plats. Den här webbplatsens identitet kan däremot inte verifieras. Vad bör jag göra? Om du vanligtvis utan problem ansluter till den här webbplatsen kan det här felet tyda på a
 9. duckduckgo är en sökmotor (som enligt utsaga inte samlar information om det man söker på). Avinstallerade FF, rensade, gjorde ny installation. Scannade med Bitdefender och Superantispyware. Samma resultat när det gäller sökmotorer men nu kan jag använda mina bokmärken. Om jag går till en sida med google-annonser står det följande text: Säker anslutning misslyckades Ett fel uppstod under anslutning till googleads.g.doubleclick.net. Den andra partens certifikat har en ogiltig signatur. (Felkod: sec_error_bad_signature) Sidan du försöker se kan inte visas eftersom autenticiteten f
 10. Har Firefox v.41.0.2 som uppdaterades i dag. Nu får jag följande med.: "Ett fel uppstod under anslutning till duckduckgo.com. Den andra partens certifikat har en ogiltig signatur. (Felkod: sec_error_bad_signature) " Får samma resultat oavsett vilken sökmotor (google t.ex.) som används det betyder att jag inte kan göra sökningar. Samma resultat blir det om jag använder mina bokmärken. Men jag kan komma ut om en url skrivs in. Vad göra för att fixa detta problem - (nej - vill helst inte anv chrome!)
 11. Hej Alex, uppgraderade OS från 8.1 till 10:an igår. Allt flöt på och datorn var sig lik när installationen var färdig. Det tog ca 1,5 tim. Alla program finns kvar och fungerar förutom Total Security-programmet som fick avinstalleras och installeras på nytt. (microsoft lägger in Windows defender per automatik). Ikonerna har ändrat utseende en smula. Det finns säkert en hel del nyheter som jag inte upptäckt ännu. Du ska dock vara uppmärksam under installationen - läs mer http://www.alltomwindows.se/forum/topic/29268-f%C3%B6r-er-med-lite-s%C3%A4kerhets-och-integritetst%C3%A4nk-kring-nya-w
 12. Tack Cecilia för den informationen. Betyder det att "informationsflödet" är lika omfattande från W 7 och 8 vid en ren installation för den som använder sig av "default"? Eller är det uppdateringar som läggs till efter hand så att Microsofts nya villkor kan uppfyllas?
 13. TACK Heini Järvinen för att jag fick tillfälle att läsa din artikel. Nu blir det definitivt inte en uppgradering! eftersom jag inte kan styra "informationsflödet" till Microsoft. Avvaktar med 10:an tills jag har tillräckliga kunskaper och kan känna mig "relativt trygg" med en ren installation.
 14. Microsoft erbjuder en "kostnadsfri app för DVD-uppspelning7 i Windows 10. Den heter Windows DVD-spelaren och installeras efter den första gången Windows Update körs."