Gå till innehåll

inketera

Medlem
  • Innehållsantal

    63
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av inketera

  1. Min fundering kring detta ämne är: gäller samma sak QuickTime Lite och QuickTime Alternative? QuickTime är ett stort paket som bland annat innehåller Media Player Classic - det är denna spelare som som orsakat rekommendationen - om jag förstått saken rätt. Om man installerar QuickTime Lite kan man ju välja att installera mediespelaren eller inte. QuickTime Alternative har helt uteslutit QuickTime player och Picture Viewer - å andra sidan är det länge sedan det kom en uppgradering - den innehåller bara nödvändig codecs för att kunna spela filer som normalt kräver QuickTime. Några tankar??
  2. Visst blev det bra!! 32-bitars nu avinstallerad och allt fungerar som det ska!! Allt finns kvar. Tack till Cecilia, si3rra och IT doktorn!
  3. Har numera samma erfarenhet som IT doktorn. Samtliga tillägg är kompatibla. Alla inställningar finns kvar. Bra så. Kan oxå tala om att 64-bitars är mycket snabbare. Men vad händer om jag vill avinstallera 32-bitars?
  4. inketera

    Firefox 64 bitar

    Då har äntligen en Firefox version kommit i 64-bitar. Den ska ha högre säkerhet och bättre prestanda. Finns att ladda ner på alla språk https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/ Nu är frågan om jag måste avinstallera 32-bitars före installeringen av 64-bitars? Eller skrivs filerna över? Vill ju gärna behålla tilläggen (innehåller massor av sparad information) utan ny installation av dessa men det kanske inte funkar. Sedan återstår det att se vilka tillägg som är kompatibla.
  5. Cecilia - kommer att älska dig hela dagen o kanske i morgon oxå!! Gick in på Protection/WebProtection och stängde av Scann SSL - o se nu funkar det! Hoppas det inte innebär ngt negativt för säkerheten! Ha det gott!!
  6. Kanske finns här en lösning! https://support.microsoft.com/sv-se/kb/2532294
  7. Tillbaka efter lång skön semester. Tack Cecilia - har harvat runt på mozillas support. Inget av förslagen hjälpte: Köra FF i felsäkert läge - använder lokalt konto för OS dvs "Microsoft Family Safety Certificate" är inte påslaget - stängde av Bitdefender via msconfig - exporterade ROOT CA certificate från Chrome o importerade det till FF men det existerade redan (hur man gör finns här: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1086078 Vill registrera mig på mozillas support men är inte människa att hitta registreringssidan. Log In ja - men registrering!!
  8. Tack si3rra - hoppades på lösning men icke så. Efter att ha tagit bort cert8.db file fick jag följande information: Du har instruerat Firefox att ansluta till duckduckgo.com på ett säkert sätt, men det går inte att bekräfta att anslutningen verkligen är säker. När du i normala fall försöker ansluta på ett säkert sätt kommer webbplatser att presentera tillförlitlig identifikation som bevisar att du kommit till rätt plats. Den här webbplatsens identitet kan däremot inte verifieras. Vad bör jag göra? Om du vanligtvis utan problem ansluter till den här webbplatsen kan det här felet tyda på att någon annan försöker utge sig för att vara rätt webbplats och du bör därför inte fortsätta. Denna webbplats använder HTTP Strict Transport Security (HSTS) för att ange att Firefox bara ska ansluta dit säkert. Därför är det inte möjligt att lägga till ett undantag för detta certifikat. duckduckgo.com använder ett ogiltigt säkerhetscertifikat. Certifikatet är inte betrott eftersom utfärdarcertifikatet är okänt. Servern kanske inte skickar lämpliga mellanliggande certifikat. Ett extra rotcertifikat kan behöva importeras. (Felkod: sec_error_unknown_issuer) samma sak händer med Google men bing.com funkar! Tog bort cert8.db file och secmod.db (kommer åt filerna via Hjälp/Felsökningsinformation/Profilmapp/Öppna mapp men samma sak händer igen. Vad 17 betyder Ett extra rotcertifikat kan behöva importeras och hur gör man det?
  9. duckduckgo är en sökmotor (som enligt utsaga inte samlar information om det man söker på). Avinstallerade FF, rensade, gjorde ny installation. Scannade med Bitdefender och Superantispyware. Samma resultat när det gäller sökmotorer men nu kan jag använda mina bokmärken. Om jag går till en sida med google-annonser står det följande text: Säker anslutning misslyckades Ett fel uppstod under anslutning till googleads.g.doubleclick.net. Den andra partens certifikat har en ogiltig signatur. (Felkod: sec_error_bad_signature) Sidan du försöker se kan inte visas eftersom autenticiteten för mottagen data inte kan verifieras. Fler förslag??
  10. Har Firefox v.41.0.2 som uppdaterades i dag. Nu får jag följande med.: "Ett fel uppstod under anslutning till duckduckgo.com. Den andra partens certifikat har en ogiltig signatur. (Felkod: sec_error_bad_signature) " Får samma resultat oavsett vilken sökmotor (google t.ex.) som används det betyder att jag inte kan göra sökningar. Samma resultat blir det om jag använder mina bokmärken. Men jag kan komma ut om en url skrivs in. Vad göra för att fixa detta problem - (nej - vill helst inte anv chrome!)
  11. Hej Alex, uppgraderade OS från 8.1 till 10:an igår. Allt flöt på och datorn var sig lik när installationen var färdig. Det tog ca 1,5 tim. Alla program finns kvar och fungerar förutom Total Security-programmet som fick avinstalleras och installeras på nytt. (microsoft lägger in Windows defender per automatik). Ikonerna har ändrat utseende en smula. Det finns säkert en hel del nyheter som jag inte upptäckt ännu. Du ska dock vara uppmärksam under installationen - läs mer http://www.alltomwindows.se/forum/topic/29268-f%C3%B6r-er-med-lite-s%C3%A4kerhets-och-integritetst%C3%A4nk-kring-nya-windows-10/
  12. Tack Cecilia för den informationen. Betyder det att "informationsflödet" är lika omfattande från W 7 och 8 vid en ren installation för den som använder sig av "default"? Eller är det uppdateringar som läggs till efter hand så att Microsofts nya villkor kan uppfyllas?
  13. TACK Heini Järvinen för att jag fick tillfälle att läsa din artikel. Nu blir det definitivt inte en uppgradering! eftersom jag inte kan styra "informationsflödet" till Microsoft. Avvaktar med 10:an tills jag har tillräckliga kunskaper och kan känna mig "relativt trygg" med en ren installation.
  14. Microsoft erbjuder en "kostnadsfri app för DVD-uppspelning7 i Windows 10. Den heter Windows DVD-spelaren och installeras efter den första gången Windows Update körs."
  15. http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-10/install-windows-dvd-maker Make DVDs on Windows 10Windows DVD Maker isn't supported on Windows 10. To create DVD-Video or Blu-ray discs compatible with home-theater components, check the Windows Store for an app that has the features you're looking for.
  16. Intressant artikel om AV-företag och PUPs: ANTI VIRUS COMPANIES PROFIT IN UGLY PUP GAME (20 jan 2015) http://techtalk.pcpitstop.com/2015/01/20/anti-virus-products-join-ugly-pup-game/
  17. Läste en intressant artikel av Greg Shultz (http://www.techrepublic.com/article/how-much-would-a-windows-10-subscription-cost/) och med artikeln i PC För Alla (http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.608209/microsoft-ansoker-om-varumarkesskydd-for-windows-365) i bakhuvudet där det avslöjas att Microsoft ansökt om varumärkesskydd för "Windows 365" väcks tankar om framtida kostnader för Windows 10. Är Microsoft på väg att göra samma sak som Adobe? Office 365 finns ju som prenumeration - kommer det så småninom även gälla Windows 10? Gratis första året sedan måste man prenumerera för att behålla operationssystemet. Kan inte påstå att Microsoft LÄCKER information men jag tror att många kunder vill veta vad som gäller före installationen av ett nytt operativsystem. (Än finns det tid kvar!) Vad tror du? För- och nackdelar av en prenumerationsbaserad modell!
  18. Som alltid gäller försiktighetsprincipen - när det gäller PUPs är det något som "följer med" utan att jag vill det - jag måste vara skärpt, aktsam under installationen. När det gäller SharewareOnSale är det ett eget val - Goranl har besvarat den kritiken - man använder naturligtvis aldrig den "privata" epostadressen!!
  19. Idag tisdagen 27 jan 2015 kan den som är intresserad av IObit Malware Fighter 3 PRO få den gratis på http://sharewareonsale.com/s/iobit-malware-fighter-pro-sale Sharewareonsale är en hemsida jag besöker varje dag - har laddat ner många program och det har aldrig hänt något illa. Sidan har mycket gott rykte. 100% discount gäller också Hetman Partition Recovery - kostar normalt 99 dollar. http://sharewareonsale.com/s/hetman-partition-recovery-giveaway-coupon-sale Läs: Terms and Conditions så du vet vad du får!!!!!
  20. Microsoft Security Essential 4.0 i jämförelse med AVG, Avast och Avira finns här:: http://www.pcmag.com/products/compare/1594?ids=297485,286905,295149,289051 På hemsidan How-To Geek finns följande artikel meed överskrift: "Goodbye Microsoft Security Essentials: Microsoft Now Recommends You Use a Third-Party Antivirus" http://www.howtogeek.com/173291/goodbye-microsoft-security-essentials-microsoft-now-recommends-you-use-a-third-party-antivirus/
  21. Det skulle betyda att jag är väldigt osmart!! Det är jag glad och stolt för. För det betyder att jag har säkerhetstänk och bryr mig om min dator. På "Toptenreviews" http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/windows-defender-is-not-the-best-antivirus.html kan du läsa följande:: " Folks often ask why we do not review Windows Defender. The answer is that it is not among the best antivirus products for PC, nor has Microsoft ever claimed otherwise. Microsoft has made clear that it includes Defender in Windows 8 as baseline protection to protect those who will never quite get around to buying something better." För några år sedan kom "årets AV-Test" och Microsft förlorade certifikatet - dvs Windows Defender fick ett uselt betyg. (AV-Test = The Independent IT-Security Institute). Senaste AV-Testen:: http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-8/february-2013/ Bästa antivirusprogram - gratis: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388652,00.asp Bästa antivirusprogram - premium: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2372364,00.asp
  22. Emisoft har testat 8 gratis antivirusprogram och vilken typ av PUP de ger dig under installationen. PUP = Potentially Unwanted Programs - antivirusföretagen (och andra) får betalt per installation. http://blog.emsisoft.com/2015/01/17/has-the-antivirus-industry-gone-mad/ Bitdefender Free: Bitdefender Free är det enda av testade antivirusprogram som inte kommer med några PUP. Comodo AV Free: ändrar hemsida och sökmotor till Yahoo (måste avmarkeras i rutan). Avast Free: erbjuder Dropbox under installationen som standard, måste avmarkeras. Panda AV Free: installerar Panda Security verktygsfält med Yahoo Search. AdAware Free: installerar WebCompanion - måste avmarkeras. Installerar också Bing sökmotor. Avira Free: erbjuder Dropbox under installationen. Förändrar sökmotorn till Avira Safe Search - detta i samarbete med Ask (toolbar). Zonealarm Free AV + Firewall: Anpassad installation: Hemsida och sökmotor ändras till Zonealarms.
  23. Här finns några lösningar för er som har problem med Windows 8.1 Update http://techtalk.pcpitstop.com/2014/04/16/windows-8-1-update-fails-install/?winclub-8.1installupdate=
  24. Om det är Kaspersky som blockerat Windows Store måste den informationen finnas i programmet så att du kan "återställa". Öppna Kaspersky och sök !! (inställningar? avancerat? osv.)
×
×
  • Skapa nytt...