Gå till innehåll

jalec

Medlem
  • Innehållsantal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

jalec's Achievements

(2/8)

  1. jalec

    Intressekoll :-D

    Drar väldigt lite ström Ja, men å andra sidan går det väl åt mycket Tipp-Ex?
  2. Hej igen! Ja, det där var smart, att lägga raden i en Array och sen splitta den. Jag kom på en till lösning, med en liten enklare useDelimiter() och en nextLine(), så här: import java.util.Scanner; import java.io.*; class LasFilx { public static void main(String[] args) throws FileNotFoundException{ int id, km, min; Scanner sc = new Scanner (new File("resor.txt")); sc.useDelimiter("[; ]"); while (sc.hasNext()){ id = sc.nextInt(); km = sc.nextInt(); min = sc.nextInt(); sc.nextLine(); if (km >20 & min <= 60 ){ System.out.println(); System.out.printf("%s %s %s ", id, km, min); } } } } och så här blir det när man kör det: 1 53 38 2 28 27 5 21 35 och semikolonen är borta!
  3. Hej! Med metoden useDelimiter kan du få Scannern att hoppa över det du vill. Gjorde om din kod till ett litet fristående program, så här: import java.util.Scanner; import java.io.*; class LasFil { public static void main(String[] args) throws FileNotFoundException{ int id, km, min; Scanner sc = new Scanner (new File("resor.txt")); sc.useDelimiter("[; *|\n|\r]+"); while (sc.hasNext()){ id = sc.nextInt(); km = sc.nextInt(); min = sc.nextInt(); if (km >20 & min <= 60 ){ System.out.printf("%s %s %s ", id, km, min); } } } } Kört på dina data, med semikolon, blir resultatet det här: 1 53 38 2 28 27 5 21 35 Det var så här du menade, eller?
  4. Hej. Loggar du in med ett användarkonto? Om jag gör det kommer alternativet Kommandotolk inte upp. Med ett administratörskonto däremot fungerar det.
  5. jalec

    Win essential

    Försök med ominstallation, avinstallera så här och sen nyinstallera Så här avinstallerar du Windows Essentials-program manuellt i Windows 7 eller Windows Vista Gör så här om Windows Essentials inte finns med i listan under Program och funktioner eller om du har problem med att avinstallera därifrån: I 32-bitarsversioner av Windows klickar du på Start-knappen . I sökrutan skriver du %programfiles%\Windows Live\Installer (eller kopiera och klistra in) och trycker på Retur. I 64-bitarsversioner av Windows klickar du på Start-knappen . I sökrutan skriver du %programfiles(x86)%\Windows Live\Installer (eller kopiera och klistra in) och trycker på Retur. Dubbelklicka på wlarp.exe och välj sedan alternativet Ta bort ett eller flera Windows Live-program. Markera det program eller de program som du vill avinstallera och sedan på Avinstallera. Hämtat från: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-live/essentials-uninstall-ui
  6. Jag har version 11.5.502.135 av Flash Player, Shockwave-tillägget aktiverat, och UAC:n på Standard och jag har inte det där problemet. Förmodligen har avinstallationen av den gamla Flash Playern misslyckats, försök med att avinstallera så här: http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html och installera sen den senaste, så får vi hoppas att det funkar sen!
  7. Försök med det här: Starta om datorn, logga in som Admin, högerklicka på Dator, klicka på Egenskaper, sedan Avancerade systeminställningar uppe till vänster, på fliken Avancerat under Användarprofiler klicka på Inställningar, markera profilen du vill ta bort, klicka på Ta bort, sen OK och avsluta. Ta bort filmappen från C: Användare
  8. http://www.minhembio...howtopic=193625 Se inlägg 8!
  9. http://www.digitaltv...odukt.php?p=993 En mycket bra inomhusantenn, lite dyr kanske. Jag har 20 km till sändaren men den här fungerar klockrent. http://www.minhembio...howtopic=113120
  10. 3:an, 5:an och Canal+ - kanalerna ligger alla på mux 3 vilket gör att man kan misstänka att du har problem med mottagningen av just den frekvensen. På samma mux ligger också 8:an och Discovery Science, kan du se dom? Discovery Science är MPEG-4 - komprimerad så har du en gammal tv/digitalbox kan du kanske ändå inte se den.
  11. Och som lite ytterligare info: För HD-sändningarna i marknätet (Boxer) måste tv-n klara DVB-T2 standarden och CA-modulen måste vara av typ CI+
  12. jalec

    Hmmm.Schlager-EM

    Det är förmodligen dirigenten som fela
  13. jalec

    Hmmm.Schlager-EM

    Det är i alla fall skönt för dom att Melodifestivalen är över, nu kan dom ta det lite piano!
  14. Hej! Tures metod ovan fungerar även i Windows 7, för att öppna Kör, tryck Windows-tangenten + R, följ sedan Tures instruktioner.
  15. Hej! Titta i filen boot.ini på [boot loader] timeout vad det är för värde, det ska vara 30 som default. boot.ini är en gömd systemfil så du får först ändra så att du ser dessa.
×
×
  • Skapa nytt...