Hanne

Medlem
 • Innehållsantal

  72
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Hanne

 • Rank

 1. Tack för svar, Cecilia. Jag har inte hunnit testa med ett annat tangentbord ännu. Problemet är att jag bara har en användbar usb-kontakt och den sitter i det strulande tangentbordet. USB-anslutningen i plattan använder jag till strömkontakten. Vet inte om det finns en adapter så att man kan använda usb-uttaget till både laddning och annat. Det fungerar att ansluta en usb-hubb till det dockade tangentbordet. Touchpadden funkar också, men jag använder en mus som är ansluten till hubben. F2 har jag försökt med och jag kommer åt BIOS. Men jag har svårt att nivigera där. Piltangenterna gå
 2. Har tidigare haft problem med mitt tangentbord, som plötsligt låst sig. Då har det alltid hjälpt att starta om datorn, men nu hjälper det inte. Måste skriva med skärmtangentbordet. Har försökt med återställning till tidigare punkt, uppdatering av drivrutiner och Bios, men inget hjälper. Musen som är ansluten via det dockningsbara tgt-bordet, funkar. Har en Acer switch 10e, modell SW3-013.
 3. Tack för svar och länkarna. Nu kunde jag i alla fall stänga av datorn utan att använda strömknappen, som förra gången allt hängde sig. Jag avvaktar med Windows 10.
 4. Har frågat om problemet i en annan tråd, men är osäker om det gällde rätt version av Windows 10. Har Windows 8.1 nu. Microsoft tjatar och tjatar att jag ska uppgradera till 10 och att min dator är kompatibel. Har inte så mycket tid nu, men ok. Ladda ner nu och installera senare, stod det. Men det fungerar inte att avbryta processen. Första gången hängde sig datorn när jag klickade på Avbryt. Idag väntade jag tills allt hade laddats ner, men då ville den uppdatera genast i alla fall. Det kom en ruta med Acceptera eller Acceptera inte. Hittar ingen nedladdningsfil i datorn. Jag klickade
 5. Hej! Det var ett tag sedan jag skrev här. Jag är tveksam om jag ska installera Windows 10 eftersom jag bara använder en reservdator just nu på grund av att hårddisken gått sönder i den stora laptopen. Visserligen är min dator ny, en Acer Aspire Switch 10 E, men den har väldigt lite minne och lagringskapacitet. Microsoft tjatar hela tiden att jag ska uppgradera. Ladda ner nu och installera senare, stod det. Men det fungerar inte att avbryta processen. Första gången hängde sig datorn när jag klickade på Avbryt. Idag väntade jag tills allt hade laddats ner, men då ville den uppdatera gen
 6. Har inte kunnat hjälpa till med så mycket. Så bra att det ordnade sig i alla fall. Kolla länken i inlägget ovan om du vill behålla Windows 7.
 7. Jag hittade en bra guide här om man vill köra med dualboot. Bertil frågade om den möjligheten. http://mashable.com/2012/11/08/dual-boot-windows-8/#1006651-Get-Windows-8 Återstår att se om det funkar. Orkar inte testa just nu. Som du skrev måste man eventuellt ändra startordningen i Bios först.
 8. Tänkte inte på det. Nordea har också den tjänsten. Det tar dock minst en bankdag innan man kan använda det tillfälliga kortnumret.
 9. Så skönt att det löste sig. Jag tänker vänta med installationen. Kanske säkrast att beställa en DVD-skiva.
 10. Hej Bertil! Vet inte om de ändrat rutinerna nu, men när jag registrerade mig tog det några bankdagar innan jag kunde använda Paypal. Man måste mata in en kod som man får i sin internetbank efter att Paypal tagit en avgift på 15 kronor som man får till godo sedan. Hade kanske varit bäst att ringa Microsoft, men det går bara under kontorstid. Hoppas de förlänger erbjudandet, för jag antar att fler har problem med betalningen. När man googlar ser man att strulet inte är nytt. Microsoft borde kunnat ordna en annan betalningslösning. I deras eget forum hänvisar de till kundservicen, inget ä
 11. Man ska ladda ner iso-filen om man vill bränna programmet på DVD. Du kanske valde fel alternativ vid nedladdning. Kolla i den andra tråden, Windows 8 uppgradering. Finns ett program som kan göra en iso-fil av installationsfilen.
 12. Puh... fungerade att betala med Paypal istället. Det kontot är också kopplat till mitt kort. Har laddat ner iso-filen till hårddisken och kopierat till en usb-pinne för säkerhets skull. Ska bränna filen på DVD senare. Är på 2,62 GB.
 13. Får meddelande att de inte kan behandla min beställning. Jag ska kontrollera betalinformationen och försöka igen. Det har jag gjort nu flera gånger. Funkar inte i alla fall. Fattar inte varför det inte går. Formuläret där man fyller i kreditkortinfo ser inte ut som det brukar på andra ställen. Irriterande när man inte får något meddelande vad som är fel. Ska testa med paypal om jag hittar min paypalinloggningsinfo.
 14. Skulle man inte ladda ner uppgraderingen före den 31 januari? Tror att det står så på Microsofts webbplats. Fast det borde räcka att man köpt den före det datumet. Jag får skynda mig nu, tror jag.
 15. Fick du inget e-mail med en länk, så att du kan ladda ner installationsfilen igen? Den här artikeln ger även svar på några av mina frågor. http://winsupersite.com/windows-8/windows-8-tip-buy-electronic-upgrade-now-install-it-later