g_man

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Om g_man

 • Rank

 1. Skall snarast testköra UltraMon (tack för tipset!!), men är helt klart besviken över att Win 7 av sig självt inte kan hantera detta. Har tidigare alltid kört desktop och kanske inte vant mig vid laptopens begränsningar ... Men man kan ju åtminstone flytta på den ganska enkelt
 2. Jag kör HDMI. Talade med datortillverkaren i dag. De menade att det kan vara en Win. 7-uppdatering som spökar. Problemet skulle då vara att Win. 7 genom ett energisparprogram avvaktiverar grafikkortet och använder processorns inbyggda grafik. Datortillverkaren kunde dock inte svara på hur man får datorn att inse att man vill använda sitt grafikkort. Någon som vet?
 3. Men kan man se samma innehåll på skärmarna då?
 4. Jag har problem med att föra över bild från min laptop till min (HD)TV. Väljer man att stänga datorskärmen och bara visa "projektorbilden" fungerar upplösningen (1980) utmärkt, men om man vill spegla går det inte alls; TV:n kan bara använda 1366p och det laggar och hackar. Varför kan inte Windows hitta två skärmar och individualisera upplösningen? Jag har uppdaterat samtliga grafikrelkaterade drivrutiner och har installerat alla uppdateringar. Min utrustning: Win7, Intel Core i5, Radeon HD5650 Om man inte kan spegla blir det svårt att hålla PP-presentationer, bl.a! Tacksam för hjälp!
 5. Efter installation av SP2 förändrades någon inställning så att bilder öppnade med Förhandsgranskningen och Photoshop inte längre återges normalt. I bildmappen visas bliderna som de skall, med normal ljussättning. Förhandsgranskningen har plötsligt fått en gul bakgrund och återger alltså bilderna betydligt mörkare. Vet någon vad detta kan bero på eller hur inställningen ändras?