Gå till innehåll

tekla

Medlem
  • Innehållsantal

    48
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av tekla

  1. Ja absolut, du har helt rätt - mailen behöver inte betyda att uppgraderingen ramlar ner oinbjuden, kom jag också på sen. Detta bottnar för min del, inser jag, faktiskt i att jag skulle vilja att allt bara fungerade för Windows. Om några månader kommer jag antagligen ladda på extra surf och plocka fram PC:n och kolla läget. Fast en viss osäkerhet kvarstår när man installerat om W7 som jag, om det kan bli bra.
  2. 5 saker man måste göra efter uppgradering till Windows 10 http://pcforalla.idg...ring-windows-10 Windows Live Mail 2012 fungerar alldeles utmärkt hos mig! Hej, tack för svar - och för att ni pratar med mig trots allt...
  3. Hej! Om dina datorer funkar som det är ska du kanske avvakta. Man hinner fixa många buggar och finslipa under året du har på dig att tacka ja.
  4. Minsann! Pyttemjuk är så angelägna om att man ska uppgradera att man inte kan tacka nej, verkar det som. Jag har lagt undan min PC men innan jag gjorde det hade jag tagit tillbaka mitt "ja tack" till erbjudandet eftersom jag ville avvakta. Men det funkar inte!! Har nu på kort tid fått två mail om att jag "tackat ja till Windows 10 och vad händer nu?" Det är väl inget att bli upprörd över, tycker kanske ni. MEN! Jag har inte fast uppkoppling och använder normalt mycket få GB per månad Sutte jag på PC:n nu och inte kan avstyra en nerladdning skulle jag plötsligt vara frånkopplad.. Och det skulle kanske inte inträffa när jag kan nå min bredbandsleverantör och be dem ge mig lite surf så jag kan tanka mer. Efter all stress med strul under våren har det varit skönt att få ägna sig åt annat än att mecka med inställningar. Men inte ens nu slipper jag!! Och jag känner mig ännu mindre trakterad efter det jag läst här på forumet, sorry. Jag hoppas verkligen W10 blir bra för alla på sikt även om det är trist att läsa om Edge efter fiaskot med Explorer 11. Dessutom har jag Live Mail och det funkade visst inte. Men man ska förbaske mig kunna tacka nej även om man sitter på en PC, rent principiellt. Det är kusligt att bli överkörd, även om jag slipper i praktiken.
  5. Jag upprepar vad jag sagt på annat håll: Hej igen - Upgrade Advisor är = Kontrollera datorn. Ursäkta. Engelskan ingen ursäkt i mitt fall, jobbat som översättare i många år. Men! Egendomligt nog, när hade bokat och ville kolla FAQ så var dessa med ens på engelska, inte svenska. Så förvirringen är inte bara min - eller jag är inte ensam om den...
  6. tekla

    Ev ångra W10

    Hej igen - Upgrade Advisor är = Kontrollera datorn. Ursäkta. Engelskan ingen ursäkt i mitt fall, jobbat som översättare i många år. Men! Egendomligt nog, när hade bokat och ville kolla FAQ så var dessa med ens på engelska, inte svenska. Så förvirringen är inte bara min - eller jag är inte ensam om den...
  7. tekla

    Ev ångra W10

    Tack för att blev påmind om ta nya säkerhetskopior nu när har SP1. Läste olika varianter att spara tidigare OS ifall man inte vill behålla W10, som ändå känns mer o mer lockande. OM jag skulle ta ner W10 och sen upptäcker att nej - måste jag tömma datorn s.a.s, eller kan jag köra återställningsskivorna direkt? De flesta kör från extern hårddisk, men ni vet säkert ändå. Annan fråga: om man bokar W10, när kan man göra Upgrade Advisor? Den finns inte med direkt så när dyker den upp?
  8. Tackar! Provade nu att boka, mest för att ville köra Upgrade Advisor - men den dök inte upp ens efter omstart. ? Så jag avbokade igen, efter lite om och men. Länkarna finns inte alltid exakt där man tror. Jag avvaktar med att ta ner W10 för i likhet med Thomcats känns det bättre se hur det artar sig. Även om jag verkligen skulle vilja snabba upp operativsystemet igen - har blivit väldigt segt sen ominstallationen då jag fick ner SP1.
  9. Kort o säkert dum fråga (har inte varit inne i gamla datorn än idag): Måste jag ha förhandsbokat för att ha möjlighet ta ner Windows10 inom ett år?
  10. Tack för respons - men det är faktiskt inte modemet. Oavsett op.system har min bredbandsleverantör sett att mitt modem är "up and running" fast datorn säger att jag inte är ansluten och jag faktiskt inte är det. Just i W7 hände häromdagen att nätverkssymbolen var markerad med ett stort rött kryss - men anslutning hade jag... Så det är lite bugs här o där Jag tror inte det är operativsystemen utan det beror helt enkelt på för mycket trafik tidvis. Modemet är nytt och snabbt. Jag har också funderat på antivirus, det känns bättre med än utan. Men risken hänger väl mycket samman med att klicka på länkar samt inte minst e-post? Man kan skriva in adresser i stället för att klicka. Vet du mer om hur dessa tillägg fungerar?
  11. Hej Beldia, Manneman - tack för ditt lycka till Beldia - Med att man inte kan göra något antar jag du menar förändra installningar i väsentligheter o.d. På det sätt som var enklare när man hade en 486 desktop med filhanterare... Nej, Mannemann jag är inget fanboy - gammal tant - men det framgick väl varför jag provar en ny väg? Kanske känns det inte bra om ett tag, ett år eller två. jag är inte främmande för att göra ett försök med W8.1 som verkar lite mer problemfri än åttan. Jag förstår verkligen reservationerna i prisfrågan - själv är jag i den lyckosamma (?) situationen att jag har råd att göra ett misstag för 11000 även om jag naturligtvis helst inte gör det. Man skulle kunna formulera det så att jag har råd att vara prestigelös. Det är inte med GLÄDJE jag - delvis - överger Windows, jag älskar att Microsoft gjorde PC:n tillgänglig för i stort sett alla. Fast som Turbopump påpekade, även de måste dra in pengar, de har många anställda att avlöna. MEN jag behöver två datorer i alla fall för är det nåt knas med anslutningen kan jag enklare konstatera var det brister.
  12. Turbopump, tack för ditt inlägg som beskriver just den tvehågsenhet åtminstone jag kände inför erbjudandet! Är en normalanvändare, och var lika nöjd med W7 som jag var med XP tills det började krångla med WU och framför allt Explorer, som man kan glömma, verkar det som. Jag gjorde i februari en total ominstallation och lyckades efter en del om och men få ner hela SP1. Jag har haft problem med avbruten anslutning och skrev ett inlägg om det, men summan av kardemumman för min del blir just det scenario du beskriver. Jag känner inte för att försöka med W10 och eftersom min laptop känns sliten av allt som varit och jag har lust och råd att köpa en ny så blir det en - MacBook Air... Det känns i alla fall fräschare att prova något "helt" annat och om så blir, möta andra problem att lösa än de "gamla vanliga".
  13. Hej, rättelse: anslutningen bryts inte när jag använder Opera, dvs. det har hänt bara i IE11 så vet ej säkert. Bryts anslutningen måste jag ta ur modemet och starta om datorn. Visst kan du ha rätt i att det finns hakar även med Apple, men jag är redo för att prova något annat efter alla år med Windows. XP var bra, W7 har varit bra, Men alla dessa uppdateringar som inte alltid fungerar!! Alldeles för många och svåröverskådliga. Exempelvis lärde jag mig förra sommaren att inte ta med "borttagning skadlig programvara" för då hängde sig alltihop, det krockar kanske med NAV. Och, beroende förstås på vilket antivirusprogram man har, så tar det alldeles för mycket plats och kraft. Men nödvändigt om man kör Windows. Så när tanken kom att måste ha en dator till konstaterade jag att jag inte känner för W8 med alla problem som de användarna haft, och W10 är för nytt.
  14. Uppkopplingen lägger av helt enkelt. likadant med Opera. Måste starta om. Har bra hastighet nu sedan bytte modem. Men jag är inte nöjd med IE11 och efter allt strul med uppgraderingar av W/ kommer jag troligen konvertera och köra Mac... Kan uppgradera till W10 men alltid jobbigt vara för tidig med något nytt. Jag känner att WU inte funkar riktigt som det ska; fick göra en återställning så sent som i torsdags efter ha tagt ner en uppgradering av IE11. Microsoft spretar för mycket! För många kockar och varianter nu. Tyvärr! Detta oavsett vad som gör att uppkopplingen bryts ibland. Kan ju rent av vara NAV som jag inte behöver om kör Mac.
  15. Jag försöker ringa in huruvida det är min gamla laptop (4 år) modemstickan eller Windows som krånglar. Ganska svårt, blir att prova sig fram. Men IE11 är inte stabilt. tack i alla fall för kommentar, jag provar vidare. Även med ny dator; det gick hittills inte så bra, så det lutar åt modemstickan just nu...
  16. Hej! Någon mer som upplevt instabil anslutning senaste dagarna? Felet verkar finnas i Network Exhange men jag har inte lyckats klura ut hur jag ska rätta till det. Jag har mobilt nätverk och helt ny modemstick, inga problem med nätverkaleverantören. Det kom en uppmaning om att "ytterligare inloggning kunde krävas" och webbläsaren försökte gå till Microsoft. TYVÄRR tog jag mig inte tid att kolla den sidan när jag sen lyckades ansluta. Vet dock ej om jag kunnat hitta den igen. Något snabbtips någon? tack!
  17. Grejen med Backgammon är att den inte syns i Aktivitetshanteraren när den ligger kvar dold. Om jag försöker öppna programmet igen och inte lyckas måste jag starta om datorn.
  18. Hej, tack - googlade just och begrep att det - som jag hoppades - var något i min egen dator. Det blir ofta problem med Backgammon; det stänger inte alltid ner men Microsoft verkar vara det på spåren. Skulle just kolla om det gick att avsluta tråden..
  19. tekla

    Silent dispatcher

    Vad är en "silent dispatcher" ? Har jag fått nåt virus? Klickade på symbol i aktivitetsfältet efter att ha stängt ett spel. Upp kommer liten tom dialogruta med benämning enligt ovan.. ? Tacksam för förklaring.
  20. tekla

    IE 10

    Tack för det! Allt känns så mycket stabilare. Har också uppdaterat skrivardrivrutin och skaffat ny modemsticka... Det skadar nog inte att bli lite uppskrämd ibland. Och när jag börjar rota i det blir jag så intresserad att det dröjer innan jag kan återgå till det gamla vanliga. Såg också nyss en bra länk här på Allt om Windows om var man kan uppdatera Intel-drivrutiner. Den ska jag titta på. Trevlig helg alla!
  21. tekla

    IE 10

    Så här blev det - ifall nån orkar läsa mer i denna följetong. IE11 kom med 165 uppdateringar - puh. 29 av dem misslyckades, däribland IE11. Nåväl. Fler uppdateringar dök upp - jag spar dem tiils jag stänger för kvällen - bl.a. IE11 som jag dolde. Nästa gång jag kollade hade jag både IE10 och IE9 på Update.... Det kändes vettigare att först ta ner 9 och sen 10 - övriga uppdateringar får anstå. Så efter sex dagar och två återställningar har jag åter IE10... Fast förhoppningsvis i bättre trim. KANSKE att jag provar att ta ner IE11 så småningom... Microsofts supportsidor är bra - men maskinöversättningar gör inte innehållet lättare att ta till sig.
  22. P.S. Vad gäller SP1 kan jag meddela att jag gjorde om en hel återställning (och var ännu noggrannare) och det hjälpte.. Det blev enklare att få ner SP1 och den ligger dessutom i dialogrutan när jag högerklickar på "Dator"/ Egenskaper... Så tydligen har jag nu en "nyare" W7 än när jag köpte min laptop (Acer Aspire) 2011. KB2454826 är intressant nog en "valfri" uppdatering. Nu kom IE 11 på uppdateringar! Sent igår insåg jag att jag hade en 32-bitars version av IE 8 liggande (dvs inte på program men i programlistan) och tänkte att om jag tar bort den (även om "bara" en genväg) så kanske det händer nåt. Och vips kom IE 11 plus en mängd andra uppdateringar farande. Fasen vad man måste tänka när det händer grejer. Det går ett par år mellan varven så jag hinner lägga av mig.
  23. tekla

    IE 10

    Nu kom IE 11 på uppdateringar! Sent igår insåg jag att jag hade en 32-bitars version av IE 8 liggande (dvs inte på program men i programlistan) och tänkte att om jag tar bort den (även om "bara" en genväg) så kanske det händer nåt. Och vips kom IE 11 plus en mängd andra uppdateringar farande. Fasen vad man måste tänka när det händer grejer. Det går ett par år mellan varven så jag hinner lägga av mig. Vad gäller SP1 kan jag meddela att jag gjorde om en hel återställning (och var ännu noggrannare) och det hjälpte.. Det blev enklare att få ner SP1 och den ligger dessutom i dialogrutan när jag högerklickar på "Dator"/ Egenskaper... Så tydligen har jag nu en "nyare" W7 än när jag köpte min laptop (Acer Aspire) 2011.
  24. tekla

    IE 10

    Hej Venoms! Att få ner SP1 gick bra till slut men får ner varken IE10 eller 11. Felsökningslänken som Microsoft lämnar är omfattande. Provat "IE 10 download" men funkar inte heller och en del sidor varnas det för. Jag använder andra webbläsare tills Microsoft löser problemet - vissa sidor funkar inte bra med gammal läsare. Och jag får väl ingen ny version via Windows Update. Känns tråkigt ändå eftersom jag haft IE i alla år och trivdes bra med 10.
  25. Hej - kanske dum fråga, men spelar du t.ex. Backgammon? Jag kör W7 och det händer att Backgammon hänger sig, ligger kvar och drar processorkraft utan att det syns när jag startar Aktivitetshanteraren. Jag får bekräftat om jag försöker öppna spelet utan att lyckas. Omstart är det enda som hjälper.
×
×
  • Skapa nytt...