Gå till innehåll

hanspahlen

Medlem
  • Innehållsantal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

hanspahlen's Achievements

(1/8)

  1. Ja, nu är saken klar. Bägge datorerna och Office 2007 går stabilt sedan jag bytte skrivare till en billig Samsung-laser. HP M1120 får gå som kopiator tills HP kommer med en bättre drivrutin än den som kom i oktober för Windows 7 x64. Tänk att en skrivardrivrutin kan ställa till så mycket besvär!
  2. Skrivaren är en HP 1120, en multifunktionsskrivare som också kan scanna och kopiera. Den fanns inte på Windows Update när Win 7 lanserades. Jag hittade lite info på MS Technet om hur man tar bort skrivardrivrutiner: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc732946.aspx#BKMK_RemoveDrivers Skall testa att ta bort alla spår av HP 1120. Om det då blir stabilt, så skall jag testa ditt tips och låt Windows Update sköta installationen.
  3. Tyvärr så börjar krasherna igen, både Word och Excel, alltid när man skall spara eller öppna en fil. En gång av 3 blir alltid en krasch, Jag "tror" att det är en bristfällig drivrutin från HP till Win 7 x64. För att få igång åtminstone en stabil dator, så bytte jag hårddiskar och ägnade gårdagen åt att installera Vista x86 och alla andra program. Hoppas att HP har en stabilare driver till detta operativ... Det hade säkert också funkat att köpa en Win 7 x86, men nu hade jag Vista i garderoben. Saker jag funderar på: -Hur tar man bort en skrivardrivrutin när den inte finns i kontrallpanelen-program? Ta bort skrivare verkar ju bara ta bort ikonen. -Windows filöverföring funkar inte mellan x86 och x64 operativ. Jag fick överföra adressbok osv manuellt, men så är det?
  4. Det verkar som om vi är lösningen nära nu. Jag har som sagt uppdaterat skrivardrivrutinen till standardskrivaren (HP 1120 ansluten till ena datorn och som nätverksskrivare hos den andra). Office-programmen har blivit mer stabila (faktiskt 100% på datorn som inte har HP 1120 som standardskrivare). På den andra datorn där HP 1120 fortfarande var standardskrivare (med nya drivrutinen) kraschade LIveMail när användaren skulle bifoga en Word-fil. Krascherna sker alltid i samband med dialogrutan för visning av filer. antingen vid spara-som i Office, eller som nu för att bläddra fram och bifoga fil till ett mail. Åtgärd: Tog bort HP 1120 som standardskrivare, under viss protest från användaren (min fru). Hoppas det skall funka nu. Återkommer efter ytterligare utvärdering.
  5. Jag började med att uppdatera drivrutinen från HP till skrivaren (jag körde på en Vista-version tidigare). Om det inte blir någon ändring så får jag välja AdobePDF som standardskrivare. Många tack för hjälp Jag berättar hur det går senare.
  6. Jag kör redan Office 2007 SP2. Men jag skall följa ditt råd och stänga av en trådlös skrivare som finns i nätverket. Nånstans googlade jag också fram att en NAS-enhet kunde ställa till problem. Altså stängde jag av min Netgear-NAS (men Word karschade ändå...), och nu stänger jag av den trådlösa skrivaren så får vi se. Det är ju inga problem att koppla den med USB-kabel i stället.
  7. Jag har ett jobbigt problem med Office 2007 SP2 som ständigt kraschar när man försöker spara (Word och Excel). Det är samma sak på 2 datorer, bägge identiska förutom att moderkorten skiljer sig (XFX 680SLI resp. XFX 780SL)I. Processorer är Q9550, 4GB RAM, Windows 7 Home Premium x64. Allt uppdaterat via Windows Update. Jag har kört diagnostikverktyget i Office 2007, men den hittar inget fel. Inte heller åtgärdscenter klarar att ge någon ledtråd. Hittills har jag gjort följande: Avinstallerat Norton 2010 Avinstallerat Tune Up Utilities Avinstallerat Sharepoint Designer Bytt moderkort på ena datorn till ett splitter nytt Gigabyte Kört mem test Avinstallerat och ominstallerat Office 2007 Avinstallerat Adobe Version Que server Jag ser dagligen Office 2007 som fungerar till 100%, utan några som helst problem. Den stora frågan är varför det kraschar på just de här 2 datorerna?!? Edit: Bägge datorerna körde tidigare Vista x64 och sedan W7 RC, hur stabilt som helst. Installationerna av W7 Home premium är rena installationer, inga uppgraderingar. Pratade med en tekniker på jobbet, han rekommenderade att installera Vista x86 (Jag har inte lust att köpa 32 bitars W7 när jag har skarpa versioner av Vista i garderoben, både x86 och x64) En tillfällig lösning som jag nu använder är att köra Open Office, men det känns lite surt...
  8. Förutsatt att du har 2 enheter (partittioner eller hårddiskar) så kör du Vista och stoppar i dvd:n med Win7. Installera på enheten som inte är Vista. När det är klart så kan du välja OS vid uppstart av systemet. PS FSX funkar väl lika bra på Win7, eller?
  9. Tack för tipset! Jag använder själv Dreamweaver, men en mig närstående person envisas med Frontpage. Sharepoint Designer är ju en gratisnedladdning upptäcker jag. Nu är den på väg
  10. BIOS ser till att datorn upptäcker all hårdvara vid starten. Drivrutinerna ser till att operativsystemet kan använda sig av dem. Och bägge måste fungera Jag har själv det märkliga läget att ett Gigabyte-program fungerar klockrent på ett Gigabyte-moderkort (UD3), men inte på ett Gigabyte UD5 (bägge socket 1366). Samma Windows 7, samma program. Och då måste problemet bero på BIOS. Men jag har redan det senaste, så det är bara att vänta.
  11. Vi kör Office 2007 men använder också Frontpage 2003. Det visar sig då att Frontpage kraschar i vissa lägen, t ex när man försöker göra en länk. Det beror på att Windows 7 inte längre använder Ms-Agent wiki:agent Det finns info och en snabbfix att få här: Ms Support Det verkar som om att Ms inte förutsett det här problemet, och att man nu tagit fram en snabbfix som man installerar på egen risk. Jag utläser också att man kommer att lägga in Ms-Agent i kommande SP1 (nästa höst?) Bara ett litet tips
  12. Det saknas nog en driver till touchplattan. Kolla hos datortillverkaren om det finns något att ladda ner. Titta också i åtgärdscenter, där brukar det finnas meddelanden om installationen skall kompletteras.
  13. Jag har lagt in Windows 7 på ett tiotal datorer nu, varav 2 är uppdateringsinstallationer från Vista. Enda krånglet med drivrutiner har varit udda program från ASUS och Gigabyte (för överklockning och tempstyrning). Det rättas väl till ganska snart. Det här gäller datorer som är max 3 år gamla. På jobbet väntar vi på uppdateringsskivor till HP laptops, som skickas ut när HP blir färdiga med sina drivrutiner. Det förvånar mig lite, eftersom jag kört rena installationer av W7RC utan problem på samma HP-laptops av olika modeller. HP:s W7-drivrutiner för skrivare är inte heller riktigt bra, i alla fall inte om man försöker dela ut W7-anslutna skrivare till Vista-datorer i nätverk. Jag förutser ett stort supportbehov när folk får sina uppgraderingsversioner Vista--->Win7, det är nog inte helt självklart för alla att köra kompatibilitetstesten före installationen, eller ens förstå vad som meddelas i den
  14. Jag hjälpte min fru att flytta över konton och adresslistor med grupper från XP till Win7. Använd Windows filöverföring från gamla till nya datorn, se till att Outlook Express kommer med om du kör anpassad överföring. När du sedan skriver mail i sökrutan vid start så bör du hitta Windows Live Mail färdigt att använda (detta är inget webbaserat mailsystem, men du måste ladda ner det). Jag vet tyvärr inget sätt att flytta gammal e-post, men det går kanske också. Om du använder Office Outlook 2007 i den nya datorn, så kommer den att kunna importera samma adresslistor och kontoinställningar som du fört över via ett enkelt kommando på arkivmenyn.
  15. Windows filöverföring funkar bara mellan två olika datorer (gammal och ny), så du får kopiera manuellt.
×
×
  • Skapa nytt...