Gå till innehåll

PerS

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av PerS

  1. Jag lämnade in min dator hos en serviceverkstad som kunde konstatera att min hårddisk hade krashat, vilket jag väl hade börjat misstänka men hoppades in i det sista att så inte skulle vara fallet. Verkstaden installerade en ny hårddisk och kunde rädda mina viktigaste dokument från den gamla disken. Det kostade en rejäl slant och det tog flera dagar att installera om allting på den nya hårddisken (håller på fortfarande) så nu är det läge att börja fundera på att göra redig och kontinuerlig backup av den nya hårddisken. Men jag är glad att min dator fungerar igen i alla fall.
  2. Hej Jag har ett problem med min dator (HP-Pavilon, Windows Vista Home Premium sp 2) som jag hoppas någon kan hjälpa mig med. Häromveckan när jag körde ett datorspel så dog min dator helt plötsligt. (Civ Colonization, ett spel som jag kört mycket tidigare så jag tror inte det berodde på spelet). Nu kommer jag inte inte in i Windows. När jag startar upp datorn möts jag av följande felmeddelande: "Windows felåterställning. Det gick ej att starta Windows. Det kan bero på en nyligen ändring i maskin- eller programvaran." Sedan finns det två alternativ: "Starta startreparation. Starta Windows i normaläge." Oavsett vilket av dessa alternativ jag väljer så händer samma sak, nämligen ingenting alls. Bara svart skärm. Jag försökte köra "startreparation" och lät datorn stå i fem-sex timmar men inget hände. Jag hade inte gjort några ändringar i maskin eller programvaran innan, inte aktivt i alla fall. Inte heller hade jag installerat någon ny mjukvara eller hårdvara. Jag trodde först att det var grafikkortet som pajat så jag stoppade in ett sprillans nytt kort (ASUS GeForce GT220) men det gjorde ingen skillnad. Jag har provat att köra reparationsskivorna. Då får jag visserligen upp meddelandet "Windows läser in filer..." men sedan blir det bara blå skärm. Samma sak när jag kör "systemåterställning" från "blåskärmen" när datorn startar. Någon som har någon teori om vad som är fel eller förslag på hur jag går vidare i felundersökningen? Tack på förhand. / Per S. Lite grundläggande systeminformation utifall det är till någon hjälp: Operating System: Windows Vista Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.lh_sp2rtm.090410-1830) Language: Swedish (Regional Setting: Swedish) System Manufacturer: HP-Pavilion System Model: GT721AA-UUW a6235.sc BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ (2 CPUs), ~2.1GHz Memory: 2046MB RAM Page File: 848MB used, 3481MB available Windows Dir: C:\Windows DirectX Version: DirectX 10 DX Setup Parameters: Not found DxDiag Version: 6.00.6001.18000 32bit Unicode
  3. Ett onlinerollspel som heter Anarchy Online. Det är ett lite "föråldrat" spel som har funnits i 8 år men jag har kört spelet på denna dator i 1.5 år utan några problem. De senaste gångerna jag har försökt köra detta spel så kraschar spelet och datorn bara "dör", det vill säga den stänger av sig själv. När jag sedan startar om datorn så uppstår de problem som jag har beskrivit ovan. Ska kanske pröva att dammsuga lite som Cecilia föreslog. Jag brukar dock göra detta med jämna mellanrum men ska kanske göra en noggrannanre undersökning av insidan av burken den här gången.
  4. Minnestestprogrammet som finns i Windows rapporterade inga fel, men direkt efter att jag kört minnestestverktyget fungerade datorn normalt igen (=normal grafik), ända tills jag försökte köra igång ett spel. Sedan körde jag minnestestprogrammet igen flera gånger men utan någon förbättring. Har inte försökt att köra något av de andra minnestestprogrammen du tipsade om ännu, eftersm det är svårt att göra något överhvudtaget med datorn när grafiken är helt skruvad. Men jag kanske prövar det innan jag skickar burken på reparation. Än en gång tack för hjälpen.
  5. Tack för era svar. Jag gjorde ett minnestest med hjälp av Minnestestverktyget. Efter det fungerade datorn normalt för en kort tid men när jag försökte köra igång ett spel kraschade datorn och sedan blev det samma problem igen. Jag kontaktade HP support som säger att det är fel på moderkortet eller grafikkortet och föreslog att jag skulle göra en fabriksåterställning. När jag svarade att detta inte går att göra föreslog de att jag skickar in datorn på service och i nuläget ser det ut som att det är det enda jag kan göra.
  6. Hej Jag har ett problem med min bildskärmsdrivrutin av märket NVIDIA GeForce 8400 GS. Jag kör Windows Vista (bifogar en DxDiag fil med mer specifik systeminformation). Jag köpte min dator som ett färdigbyggt komplett system. Den har fungerat felfritt i ett och halvt år fram tills nu. Bildskärmsdrivrutinen tycks helt ha lagt av vilket gör att all grafik körs med lägsta möjliga möjliga prestanda: 640 x 480 (4 bit) (1Hz) När jag startar datorn får jag ett felmeddelande om att Windows värdprocess (Rundll32) har slutat att fungera. När jag klickar på bildskärmdrivrutinens egenskaper i enhetshanteraren indikerar den att Den här enheten har stoppats eftersom ett problem har rapporterats. (Kod 43). Ingen av de lösningar som Windows föreslår hjälper för att lösa problemet. Jag har försökt att uppdatera drivrutinen via enhetshanteraren. Det hjälpte inte. Försökte att avinstallera och ominstallera drivrutinen manuellt via enhetshanteraren. Det hjälpte inte. Alternativet återsäll tidigare drivrutin går inte att använda. Försökte att återställa datorn till en tidigare systemåterställningspunkt långt tillbaka i tiden då det definitivt inte var något fel på bildskärmsdrivrutinen. Det hjälpte inte. Försökte att laga drivrutinen via Hardware Diagnostic Tool. Programmet slutade att fungera. Försökte att använda Recovery Manager. Programmet slutade att fungera. Jag sökte efter eventuella uppdateringar på HPs och NVIDIAs hemsida men hittade inget som hjälpte. I ett desperat läge försökte jag att återställa datorns fabriksinställningar med hjälp av återställningsskivorna (efter att ha skapat backup av alla dokument) men inte ens det fungerade(!). Fick ett felmeddelande om att det var något fel med systemminnet och datorn hamnade i en omstartsloop. Strax innan strulet med bildskärmsdrivrutinen uppstod hade jag problem med att datorn helt plötsligt bara dog, ungefär som att den övergick till viloläge men det var inte möjligt att få liv i den på annat sätt än att forcera en omstart via powerknappen. Vet inte om detta problem är relaterat till bildskärmsdrivrutinen. Nu vet jag inte alls vad jag ska göra men hoppas att någon som läser detta åtminstone kan ge förslag på i vilken ände man ska börja för få någon rätsida på problemet. Jag är tacksam för all hjälp jag kan få. Per S. DxDiag20090831.txt
×
×
  • Skapa nytt...