Space

Medlem
 • Innehållsantal

  180
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av Space

 1. Hej Cecilia, Provade först med att ansluta USB minnet som medföljde Windows 10, till datorn. På skärmen kom följande information "No bootable image found, notebook will be shutdown, OK = frånslag av strömbrytaren. Tydligen är det så att det inte går att ladda ner ett Windows program på en tom disk i datorn. Ingvar
 2. Fick tips om att ladda ner följande program från Microsoft till ett USB minne när man har en ny tom disk i datorn. https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 Därefter scrollar man ned till "Create Windows 10 installation media" och laddar ned det till ett USB minne. Det fungerade utan några problem. Man måste ha en giltig licens för att det ska fungera. Har också en backup disk så nu är allt återställt i datorn och den har blivit påtagligt snabbare med SSD disken.
 3. Har en HP laptop med en ny tom SSD disk. Har också Windows 10 på en USB sticka. Hur ska jag gå tillväga för att installera Windows 10 i laptopen? Startar jag upp datorn med den tomma disken står det följande på skärmen. " No bootable image found. notebook will be shutown, OK". Datorn stängs av vid OK aktivering. Tacksam för tips!
 4. Har i helgen gjort en del tester och kommit fram till att det inte är datorn som problemet ligger i utan i mjukvaran. När jag går in i datorns strömsparläge och därefter slår av strömbrytaren på ASUS så hittar inte datorn ASUS-skärmen när jag startar datorn och ASUS igen från strömsparläge. Då finns bara Speakers under uppspelningsenheter Loggar jag däremot ut och startar om datorn så finns även ASUS VP247 med under uppspelningsenheter och ljudet fungerar normalt igen. Får acceptera den här funktionen när man väl känner till den. Inget som jag har kunnat läsa mig till, tyvärr.
 5. Har en ny HP dator 550-351no med en skärm ASUS VP247H där ljudet från HP datorn till skärmens två högtalare försvinner när datorn varit i strömsparläge en tid. Tittar man i uppspelningsenheter ljud så finns inte ASUS VP247 Intel(R) bildskärmsljud standardenhet, där längre. Utan endast Speakers Realtek High definition Audio Standard enhet för kommunikation. Startar jag däremot om datorn så återkommer ASUS VP247 i uppspelningsenheter och ljudet fungerar normalt igen. Har varit i kontakt med HP service men dom har ingen lösning, Utan vill att jag skickar in datorn för service. Det för med sig fle
 6. Tack för tipset Cecilia! e-postprogrammet från Thunderbird påminner mycket om Windows Live Mail, som du påpekar. Man känner sig hemmastadd direkt. Nu åker e-postprogrammet i Windows 10 i papperskorgen!
 7. Jaha, då är mina idéer uttömda. Då är det bara att återgå till Windows 7 om jag fortfarande vill ha ett vettigt e-postprogram.
 8. Kan problemet med att starta Windows Live 2012 bero på att det medföljande E-post programmet i Windows 10 hindrar installationen? I det nedladdade Windows Live 2012 står i rutan att programmet redan är installerat och E-post är grå och inget händer när jag klickar på E-post. Hur avinstallerar man i så fall det medföljande E-post programmet i Windows 10?
 9. Har kört Google ända sedan jag började med Internet och det är sedan slutet av 90-talet. Problemet med sökningarna är att man mer eller mindre drunknar i träffar. Nästa problem är. Vad är det som är relevant i mitt fall. Att sålla i informationen är svårt och otroligt tidskrävande.
 10. Tyvärr har jag inte tillräckliga kunskaper för att kunna byta ägare på Windows Mail.
 11. Det är således ett konto som jag som användare inte kommer åt. Avinstallation av Windows Mail är då inte möjligt i c:\Program. Det förefaller att jag nu kommit till en punkt där jag inte kan installera Windows Live 2012 i min dator med Windows 10. Som jag nämnt tidigare vill jag inte ha E-post programmet som medföljer Windows 10. Det är torftigt! Använder nu Windows Live Mail i min laptop som har Windows 8.1. En lösning är ju att återgå till Windows 7 där E-post programmet fungerade utan problem.
 12. Nu hände något annat när jag gick in i c:\Program och försökte ta bort Windows Mail. Du måste ha behörighet från TrustedInstaller för att ändra mappen Windows Mail. Vad är TrustedInstaller?
 13. Har uppdaterat Windows 10. Avinstallation av Windows Essential på föreslagna web-sidan, fanns inte Windows 10 med. Under c:\Programfiler finns Windows Live och Windows Mail. Windows Live är en filmapp på 459kB. Gick att ta bort och skickades till papperskorgen. Däremot Windows Mail gick bara att ta bort 7 filer av totalt 19. Men borttagningen stannade vid 7 filer sedan lyckades inte borttagningen mer utan stod där och "snurrade", fick sedan stoppa programmet. De 7 filerna hamnade aldrig i papperskorgen. Kanske Windows Mail inte behöver tas bort? Under c:\Program Files\Common File
 14. Avinstallerade Telia Säker Surf med F-Secure. Testade sedan att ladda ned Windows Essential och efter nedladdningen kom en ruta upp att det var klart. Valde email och klickade men inget program startade upp. Samma beteende som tidigare, tyvärr
 15. Provade med att inaktivera virusprogrammet i F-Secure. Men det blev samma resultat när jag laddade ned Windows Essential 2012. Inget händer när jag klickar på email i programmet.
 16. Ja, F-Secure var installerat när jag uppgraderade från Windows 7 till Windows 10. Har Telia Säker Surf där F- Secure ingår. Förmodligen måste jag då avinstallera Telia Säker Surf. Att bara stänga av virusprogrammet hjälper förmodligen inte?
 17. Glömde säga att antivirusprogrammet är F-Secure. Som jag nämnde tidigare så var det bara en person som kom med förslag på Microsoft Community och det hjälpte inte. Har även skickat problemet till Windows Feedback. Men där tar de bara emot frågor och ger inget svar. Kan liknas med flaskpost...!
 18. Har varit inne på Microsoft Community och ställt motsvarande fråga. Det var en person som svarade och han var inte från Microsoft vad jag kan förstå. Han hade heller ingen lösning på problemet, tyvärr. Att komma i kontakt med Microsoft förefaller omöjligt. Så jag har gett upp den vägen.
 19. Nej, det är det som är problemet att jag inte vet var Windows Essential 2012 har hamnat. Efter nedladdning får jag en ruta där jag kan välja antingen att installera hela Windows Essential eller välja en del av programmet ex. email. Men inget händer när ex. klickar på email som jag har valt. Ej heller om jag installerar hela programmet. Här är websidan som jag laddar ned programmet ifrån. http://windows.microsoft.com/en-us/windows/essentials
 20. Följde Raphael_S beskrivning och tog bort Windows Live, Windows Live Mail. Startade om datorn. Laddade sedan ned Windows Essential 2012, Valde epost men ingenting hände. Testade även med att ladda ned hela Windows Essential men med samma resultat. I Revo Uninstaller fanns inte Windows Live eller Windows Live Mail. Så det är fortfarande Status quo!
 21. Klickar jag på mappen Windows Live under c:\program finns där installer och under installer en och sv och därunder DLL-filer. Klickar jag på mappen Windows Mail under c:\program finns där DLL-filer och en som heter wab och en som heter wabmig. Där finns också två mappar, en som heter en-US och en som heter sv-SE. Klickar jag på sv-SE så finns där en DLL-fil plus WinMail.exe. Klickar jag WinMail.exe så kommer det upp en ruta som heter Visa och Spåra nedladdningar. Filen heter här WinMail.exe.mui. Klickar jag på den så händer ingenting. Ingen av de här mapparnas innehåll går att starta m
 22. Återkommer med mitt E-Post problem. Kanske finns det någon med nya kunskaper varför inte Windows Essential fungerar i mitt Windows 10. Har tidigare använt Windows Live mail 2012 i Windows 7. Har laddat ned Windows Essential 2012 i Windows 10 och efter nedladdning får jag information om att det är klart. Under c:\program finns Windows Live och Windows Mail. Men inte Windows Essential 2012. Ingenting händer efter nedladdning. Vi något tillfälle efter en ny nedladdning kunde jag välja email under Windows Essential, men ingenting hände då heller. Var någonstans på datorn ligger Windows Essenti
 23. Testade ditt förslag. Men knappen för synkade kontakter var redan på under "Ändra synkroniseringsinställningar för postlåda". Windows Live Mail var mycket bättre än det E-postprogram som medföljer Windows 10. Finns överhuvud taget ingen ruta "kontakter" som i WLM.
 24. Hur går jag tillväga för att kopiera mina gamla E-postadresser från Windows Live Mail till E-postprogrammet i Windows 10? Har Windows Live Mail i min laptop som jag vill kopiera över.
 25. Laddade ner Windows 10 för andra gången inom en tvåmånaders period. Men lyckades inte heller nu få igång varken Windows Live Mail eller det medföljande epostprogrammet. Så Windows 7 får fortsätta att tjänstgöra ett bra tag till!