Gå till innehåll

folköl

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av folköl

  1. I Windows/Logs så hittar jag inga timestamps vid de tidpunkter då datorn hängt sig. Ja, det gör jag faktiskt. Ska testa att uppdatera drivrutinen, jag har kört Win7 Ultimate ett tag nu utan några problem tidigare, detta har uppstått den senaste veckan. Done, men ingenting kör fullt på något. CPUn ligger normalt på totalt 5%, sällan den överstiger 20%. Inget som jobbar mycket mot disk och gällande RAM så ligger den normalt på mellan 40-50% usage. Humor minsann. Aldrig haft Vista på egen dator och kommer aldrig någonsin använda det. RAM-minnena kom jag faktiskt att tänka på idag, det är ju inte helt omöjligt. Men detta borde väl gå att se genom ett diagnostic-program? Om något av minnena är kasst dvs. Och har du isåfall tips på något vettigt? Tålamodet tillåter inte att riva fram datorn, ta ur ett minne, starta upp och vänta. Ibland går det timmar emellan stoppen, ibland minuter.
  2. Har de senaste dagarna stött på ett väldigt irriterande problem. Datorn kan, efter väldigt varierande uptime, bara låsa sig, totalt. Har jag igång musik så hör jag hur den hackar vääääldigt mycket, men den "fortsätter" ändå så datorn hänger sig ju inte helt och hållet? Jag vet inte riktigt hur jag ska felsöka problemet heller, tänkte att det kanske kan vara processorn som börjat bråka och blir jättevarm, men temp-mätaren på chassit visar ganska konstant 45 grader oavsett aktivitet. Till en början så undrar jag då om någon annan har stött på liknande problem och hur det åtgärdades. Utöver det så vet jag inte riktigt hur jag mer ska beskriva för att göra det klarare för er, så frågor svarar jag givetvis på. Specs: MB: Gigabyte P35-DS3 CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 MEM: 2x1gb Corsair PC2-6400 GFX: Radeon X1900 256mb OS: Windows 7 Ultimate x86 Edit: Kom även på att det brukar förekomma främst när jag går ifrån datorn en stund. Ex imorse innan jobbet drog jag igång datorn och startade IRC, en timma senare vid 07.30 så slutar loggen, eftersom den hängt sig.
  3. Drog häromdagen in Win7 Ultimate på datorn och började som vanligt installera de nödvändiga program man använder. Trogen ircare och det åkte givetvis in med favoritscriptet. Problemet är dock att texten i kanalerna laggar fram. Detta problem har aldrig uppstått tidigare då jag använt XP tidigare. Jag har de senaste drivrutinerna till grafikkortet osv, så det är nog inte det som är problemet. Visserligen har jag ingen vidare vass dator, os: Windows 7 Ultimate :: cpu: Intel Pentium 4 2.40GHz (at 2400 MHz) :: mem: 1151/2048 MB (56%) :: gfx: nVidia GeForce 7600 GS (Microsoft Corporation - WDDM) (1280x1024x32bit 75Hz), men när jag läst runt på lite forum om folk som haft samma problem med bra mycket fräsigare datorer (quad m.m) så känns det inte riktigt som att det bör vara prestandabaserat helt och hållet. Allt annat flyter på finfint, surfning med många tabbar och även film. Återigen, andra som har samma problem verkar inte ha kommit fram till något, folk snackar om att det är scripten som gör att det ballar ur men även folk med fresha cleana installationer har problem. Förslag? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...