Gå till innehåll

Djurhagen

Medlem
  • Innehållsantal

    62
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Djurhagen

  1. Djurhagen

    Spamfilter

    Du kan även komprimera direkt i Utforskaren. Högerklicka på filen och välj sedan skicka till komprimerad mapp.(zip-fil) Mottagaren dubbelklickar på den mottagna filen, filen öppnas då i winzip, winrar eller annat program som är kopplat till zip-filer. Saknas program för detta öppnas det direkt i utforskaren. Bertil
  2. Jag hade ett liknande fel som i mitt fall löste sig genom Microsoft Community. Ferlkoden för mig var 0x80070003. Prova följande: Öppna länken https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/upgrade/setupdiag Klicka på Download SetupDiag. Spara filen SetupDiag.exe (gärna i en egen mapp). Kör filen. En logfil skapas i samma mapp. Öppna logfilen i t. ex. anteckningar. har du tur så visas felet (Filen ändrar ingenting). I mitt fall så fanns felet i registret. En nyckel pekade på totalt fel sökväg till en dll-fil. (En Macrium Reflect-mapp) I loggen visades både den felaktiga och rätta pekaren. Efter korrigering med regedit så funkade det hela perfekt. Lite kuiosa: Provade Makrium Reflect och avinstallerade det sedan. Hoppas tur för dig. Lycka till! Bertil
  3. Du kan även hämta uppdateringen Här :https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 Klicka på Ladda ner verktyget nu. En liten exefil laddas ner. Du behöver en USB-sticka på minst 8 GB Plugga in USBn och starta den nedladdade filen och följ anvisningarna. När detta är klart, leta upp setup.exe på stickan. Dubbelklicka på filen och uppdateringen startar. Procedurerna ovan sköter sig i stort sett sig själva. Det finns även en del instruktioner på hämtningssidan ovan.
  4. Bokmärken och favoriter är i princip samma sak. Vad det heter beror i stort sett på vilken webläsare, i Microsofts läsare heter det favoriter, i exempelvis Google heter det bokmärken. Hälsningar Djurhagen
  5. Om du skall uppdatera flera datorer välj alternativet Ladda hem verktyget nu. (Rekommenderas)
  6. Har just uppdaterat med hjälp av USB-media. Fungerar bra (Hittills!)
  7. Djurhagen

    Kopia

    Vad du är ute efter är att skapa en "Diskimage". Ett tips på program för detta är Aomei Backupper, https://www.backup-utility.com/free-backup-software.html. Hur du använder programmet finns i en PDF-fil som installeras med programmet. Kom ihåg att skapa återställningsmedia. Bocka för backup intregrity on completiation rekoimmenderas. Detta är ett exempel program för detta, det finns flera stycken som gör detta både gratis och som kostar pengar. Lycka till önskar Bertil
  8. Den artikel som Hanseg pekar på beskriver just vad jag råkade ut för. Det gick dock att rätta till som jag beskrev i mitt tidigare inlägg.(Med tid och irritation) Uppdateringen ligger dock på lur och väntar på nästa omstart. (Har klarat mig hittills genom att endast stänga av datorn.)
  9. Problemet är att alla prackas på uppdateringen (även AMD-datorer).
  10. Jag har också problem med här uppdateringen. Har 2 datorer. Den ena har en intelprocessor, där gick uppdateringen normalt. Den andra, en HP-laptop Pavilion dv7 har en AMD.processor. Där laddas uppdateringen ner och installeras, vid begärd omstart sker först allt normalt. Därefter avstannar återstarten när windowsloggan visar sig. Efter ett par "hårda" omstarter sker först en automatisk reparation som avslutas med en ny omstart. Vid denna uppstart meddelas att uppdateringen misslyckats och ångras. Därefter fortsätter starten normalt. Ovanstående procedur har hittills upprepats fem gånger. Har kunnat se på olika internetsidor att fenomenet har drabbat flera användare. Enligt uppgift skall denna uppdatering endast beröra intelprocessorer. Har inte sett någon lösning på problemet.
  11. Prova detta: gå in på https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 och klicka på knappen "Ladda ned Verktyget nu" En liten fil laddas ner(MediaCreationTool.exe). Öppna filen: Efter att du godkänt villkoren väljer du Skapa installationsmedia i nästa ruta. klicka nästa. I nästa fönster kan du bara välja nästa utan ändring. Därefter har du val mellan USB eller ISO-fil(DVD) (Jag rekommenderar USB). Se till att du har ett USB-minne på minst 8GB anslutet och klicka nästa. Markera USB-minnet och klicka nästa. En liten varning, om fler enheter visas se till att du väljer rätt. Installationsprogrammet laddas ner och skrivs till USB-minnet. När allt är klart öppnar du filen setup.exe på USB-stickan. Följ anvisningarna. Om du vill ladda ner uppdateringarna nu eller senare väljer du själv. Hoppas att det funkar bättre nu! Lycka till! BERTIL
  12. Här finns en del beskrivningar på att rensa bort programmet och medföljande otyg. https://malwaretips.com/blogs/remove-zp1-zeroredirect5-com/
  13. Om du installerar från USB välj den här adressen i stället: https://www.microsoft.com/software-download/windows10 Välj sedan ladda ner verktyget nu. Sätt i ett USB-minne och kör sedan den nedladdade filen. När allt är klart har du ett USB-minne att installera windows ifrån. Lycka till!
  14. Ett annat exempel på image program är "Aomei backupper" http://www.backup-utility.com/free-backup-software.html Standard/gratisverisionen räcker långt.
  15. Tilläggas kan att det program som Ture tipsar om är ett utmärkt program för säkerhetskopiering. Använder själv det för detta. Genom att göra en image av systemdisken återställer du lätt datorn om något går åt pipan, exempelvis om du drabbas om något otyg. PS Gratisversionen räcker långt för dina behov!
  16. Som tillägg kan nämnas att LibreOffice har svensk stavningskontroll.
  17. Har du installerat den stora uppdateringen (1607) som kom för en månad sedan? Den innehåller en hel del uppdatering av Edge. Det fungerade för mig (datorn uppdaterad).
  18. Malwarebytes kan anses vara ett komplement till ett säkerhetsprogram som F-Secure SAFE som du använder. Själv använder det tillsammans med Norton Security. Känner inte till något tillfälle där Malwarebytes krockat med ett säkerhetsprogram (antivirus). Jag tror att du gott kan köra båda.
  19. Titta längst ner i fönstret. Där finns en sparaknapp. (gäller åtminstone mitt Windows 10)
  20. Ett enkelt sätt att kolla detta: Öppna utforskaren, högerklicka på Den här datorn. Längst ner i det fönster som öppnas ser du om Windows har aktiverats. Lycka till med ditt Win 10!
  21. Det finns flera gratis mediaspelare som säkert klarar både DVD-film och Windows 10 exempelvis VLC media-player
  22. Det stämmer helt med vad Cecilia skriver. Använder själv programmet. Det verkar vara något mer komplett än gamla internet security.
  23. Ett annat alternativ är att göra en image (avbildning) av systemdisken före uppgraderingen. Ett tips på program för detta är Aomei Backupper www.aomeitech.com (Se till att välja gratisverisionen). Viktigt: Skapa återställningsmedium. Rekommenderas: Verifiera imagen efter fullbordan. Kopian sparas med fördel på en extern hårddisk. Skulle du ångra dig återställer du datorn till samma skick som före uppgraderingen enkelt enkelt. Lycka till!!
  24. Ett annat alternativ värt att prova är Aomei Backupper som finns här: http://www.backup-utility.com/free-backup-software.html
  25. Jag använder själv Start 8 från Stardock, visserligen inte gratis men nästan (c:a 35 spänn).
×
×
  • Skapa nytt...