Bagge

Medlem
  • Innehållsantal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av Bagge

  1. Har nu mer än halverat uppstartnigstiden på dator. Har rensat processer, tjänster och autouppdateringar m.m. Nu ligger den svchost.exe max på 250 000 en kort stund sen efter 3-4 min ligga på 20-22 000. Fysiskt minne på runt 60% som var ok för en dator med 1GB ram minne på tomgång. Ett JÄTTE stort tack Jarru för all hjälp på vägen. Har lärt mig mkt nytt på vägen, tack tack.
  2. "User_Feed_Synchronization" kommer upp lite snabbt när man tittar på process explorer. Har letat, titta och testat det mesta nu i.o.m att det hängde på internetuppkopplingen så tittade jag på vad den svchosten.exe gjorde. Där fanns windows update. När jag avslutade den processen i aktivitethanteran sjunk svchoten.exe till 20 000 - 30 000 kb nästan direkt. Har stängt av alla automatiska uppdateringar men det hjälper inte, det som hjälper är bara när jag stänger av windows update processen i aktivitetshanteran.
  3. Har inte tittat i schemaläggaren utan kollat på process explorer. Gjorde det nu men allt verka ok. Det var bara Gatherwiredinfo i mappen "wired" Kan det ha med att olika program söker efter uppdateringar eller att windows söker efter uppdateringar, virus?
  4. Har tittat MKT på alla processer nu som startar och körs de första 20 minuterna. Är en som dra mkt, svchoster.exe processen är taskeng.exe, motor för schemaläggaren. Det kommer upp max 5 taskeng.exe sen gå ner till 3 var av 2 står det "error path" om man sätter muspekaren på. Det konstiga/roliga är att detta inte uppstår om jag startar datorn utan att vara ansluten till det trådlösa internetet. Då går den svchoster.exe.max upp till 35 000 kb iställer för ligga mellen 300 000-400 000 kb. Sök väg C:\\windows\system32\taskeng.exe Vågar man ta bort de som är error som processer? Varför jobbar d
  5. Cecilia: Gjorde om systemåterställning för ca 1,5 år sen, till "frabrikny". Det är alltså samma sak som formatera hård disken? Är inte så haj på alla data termer men lär mig fram. Jarru: Har rensat allt förutan 5 på msconfig och i defender oxå. Som du skriver är inte 1 GB Ram att spela på när den på tomgång med bara webbläsa igång som ligger på100 000 kb och sammanlagt allt till sammans blir ca 75 % av minnet. Är det inte så att dator blir "segare" med åren? Lutar åt mer ram minne eller ny dator. Är det värt pengarna med ett nytt ram minne?
  6. Är kanske sista utvägen att öka ut minnet. Ska sitta och "glo" under uppstart vad som dra mkt minne. Har 12 svchost.exe som är igång. Två tar ca 30 000- 50 000 kb resten runt 2000-10000 kb vid "tomgång. Har gjort alla dessa trix och fix för snabbare dator. Läst någonstans att man kan formatera om hård disken för att få den snabbare. Skulle det vara ett alternativ? (Har inte vistaskivan, allt var installerat när jag köpte datorn)
  7. Kör process explorer nu. Hur ska den hjälpa mig och vad ska jag titta efter?
  8. Jag har 1 GM ram och på tomgång ligger den på 50-60%. CPU´n ligger på tomgång mellan 0-10 % vid uppstart och 20 minuter framåt ligger den mellan 70-100%. Låter inte så bra jämfört med det du skriver. Ska testa och köra dessa program. De finns inte på svenska är inte så haj på fak. engelska? Var ett par år sen man gick i skolan
  9. Hej. Har en dator med ett par år på nacken med vista 32-bit som är seg som .... de första 20 minuterna. Om man går in i aktivitetshanteraren så är svchost.exe, system, värdprocess för windows-tjänster privata arbetsminne på 350-400 000 kb (fysiska minne ligger på ca 90%) de första 20 minuterna sen gå ner till 40 000 (fysiskt minne är 65%, firefox ligger på 110 000) då fungar datorn jätte bra. Vad gör den? Vad kan göra åt problemet.
  10. Får bara felkod 0x8004100a och en länk online som jag inte kommer så långt med. Din länk kom jag fram till att jag ska skiva i cmdn sen var det stopp. hittar inte komandot. Här är länken om det hjälper dig support.microsoft.com/kb/952577
  11. Ska installera SP2 på min dator. Laddade ner programmet till datorn, kör det som administratör men när datorn förbereds för installation kommer felkoden upp. Har stängt av antivirusprogrammet och brandväggen. Vad kan det vara?
  12. Öppnade winphlash i total commander som administratör, gick bra. Har startat datorn 2 gånger nu när det har varit avstängd flera timmar och den startar som den ska, allt går fin fint. Ett stort TACK e-son för hjälpen.
  13. Har kört fast, kommer fram till progarmmet, win plash, startar programmet sen kommer detta meddelade "Connot load driver C:\DRIVERS\Win\flash\68et37ww\PHJASHNT:SYS Please check your accounts, if you have no administrator privilege, please login again! Åtkomst nekad. Error code:5" Öppnade filen jag ladde ner som administratör, och jag är administratör på datorn. Vad göra?
  14. Ja du var jag inte helt borta då. Hittade inte det du skriv men kom fram till denna sidan med min datorns modell, de har tagit bort 3000 så nu är det bara n200. Massa uppdateringar m.m. Kollat att jag har en 32 bit. Kan detta hjälpa dig?
  15. Gå till nedanstående sida och tryck på "Auto-detect this system" och hoppas att du hamnar på rätt sida. Ge mig sedan länk till sidan, så kan jag kolla vad som finns, och om vi eventuellt kan använda något av det! Vilken nedanstående sida?
  16. Har ingen aning vad BIOS är?!? Har säkert inte gjort det. Skulle vara jätte tacksam om du vill hjälpa mig med detta. Datorn heter Lenovo och modellnummer är 0769, är väl samma som modellbeckning?
  17. Datorn är inköpt januari 2008. Skruva bort håljet och kolla runt allt och lite till där under.
  18. Kollat att fläkten snurrar och kyler. Laddade ner speedfan och temp. är inte högre än max 40 grader, fläkten snurrar till och tempen går ner. Glömde skriva att jag kan start om datorn utan problem, stänga av den helt vänta 5-10 min och den startar utan problem. Det är efter en timme avstängd den börjar strula vid uppstart.
  19. Surfat runt internet ett par dagar nu för att se om jag kan lösa mitt problem med datorn. När jag startar upp datorn stängs den av efter ca 10 sek , får trycka på "power" knappen igen. Ibland en gång ibland 5 gånger. När den startar så startar inte fläkten vid uppstart! Kan det har med detta att göra. När datorn väl hoppar igång funkar den ok förutan att den är lite seg när den jobbar lite hårdare. Har blåst rent fläkten med mera. Kan inte alla förkortningar så snälla skriv utförligt. M V H MR B