Gå till innehåll

JohnSixten

Medlem
  • Innehållsantal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

JohnSixten's Achievements

(1/8)

  1. Nu har jag kommit på hur jag ska göra. Jag hade klickat på den blåmarkerade texten "Guide: Skapa en systemavbildning (system image) av hela din dator med det inbyggda verktyget i Windows 7", men det var inte det jag skulle ha gjort. När jag i stället klickar på kryssrutan bredvid ("Klicka här om du vill hämta bilder. Automatisk hämtning av bilder från Internet stoppades för att skydda din integritet."), öppnas Guiden i Internet. Beklagar att jag besvärade er i onödan, men tack för att ni försökte hjälpa mig.
  2. I dagens mejl från alltomwindows@fpgroup.se tänkte jag se närmare på : Guide: Skapa en systemavbildning (system image) av hela din dator med det inbyggda verktyget i Windows 7 men länken fungerar inte för mig - och det gör ingen av länkarna i mejlet. Felmeddelandet lyder: Allmänt fel. Adressen (URL) var: http://tr2.anp.se/track?t=c8mid=15318368uid=60005156&&&http:....Ett fel uppstod när kommandot skickades till programmet. Jag har Windows 7 och Office 2007 , båda med automatisk uppdatering, samt Panda Global Protection 2012. Kan anslutningen blockeras av Panda? Vad ska jag i så fall göra?
  3. Tack för att ni försöker hjälpa mig. Att högerklicka på verktygsfältet och sedan välja Anpassa får jag inte att fungera. Däremot när jag högerklickar på sidan och väljer Skriv ut ... får jag upp samma dialogruta som med utskriftskommandot Ctrl + P, och nu upptäckte jag händelsevis att jag genom att rulla på mushjulet får de tre skrivare som först kommer upp i dialogrutan att flyttas i sidled och ge plats för tre andra skrivarval. Nu är alltså problemet löst för mig.
  4. Med snabbkommandot (Ctrl + P) kommer inte Canon Inkjet MP970 upp som möjligt val. I alla andra program (Word 2007, Firefox m fl) är det inga problem med att välja för tillfället önskad skrivare.
  5. Då och då träffar jag på en Internetsida som jag vill skriva ut i färg på min bläckstråleskrivare i stället för på min svartvita laserskrivare, som är standardskrivare. Jag har inte hittat någon annan möjlighet än att gå in i Kontrollpanelen och tillfälligt ändra valet av standardskrivare. Om jag kunde finna Arkivmenyn och där välja utskrift vore saken lätt ordnad, men jag finner inte heller Arkivmenyn. Kan någon ge mig ett tips om vad jag ska göra?
  6. På webbsidan http://www.alltomxp.se/windows-7/19-windows-7/1012889-fraga-experter-om-windows-7.html kan man bl.a. läsa: "Varje vecka fram till jul kommer undertecknad tillsammans med Joachim Nässlander och Michael Anderberg att svara på frågor om Windows 7 för TechWorlds expertpanel. Varje vecka publiceras en inledande artikel om förbestämda ämnen och i kommentarsfältet kan frågor ställas som experterna svarar på i en uppföljande artikel några dagar senare. Där finns det även möjlighet att ställa frågor som expertpanelen då svarar direkt på. Denna vecka har det blivit dags för utrullning av Windows 7 så passa på att ställ dina frågor om du ska rulla ut Windows 7 i ditt företag." HUR GÖR MAN FÖR ATT STÄLLA EN FRÅGA? Nedanstående fråga har jag ställt i Alltomxps forum, men den klassades som Tips och trix i stället för att hamna som fråga under Windows 7, så jag fick inget svar. Har nyligen uppgraderat från Vista Home Premium till Windows 7 Home Premium (32 bitar). Windows 7 föreslog att jag skulle köra en säkerhetskopiering till en befintlig extern hårddisk (Western Digital "My Book") och jag accepterade. Hårddisken har 307,67 GB ledigt utrymme av 465,75 GB totalt. C-disken omfattar 114 GB använt utrymme. Efter fyra försök att köra säkerhetskopieringen har jag fortfarande inte lyckats. Felmeddelande enligt bilagan kommer upp: Upptäcker att jag inte tillåts ladda upp .docx-filer (med inklistrad skärmdump). VARFÖR? Säkerhetskopieringen (systemavbildning av Vista (C:)) avbryts när 63 % kopierats möjligtvis utökas området med någon procent för varje nytt försök. Sedan kommer felmeddelandet som talar om att "Säkerhetskopieringen slutfördes inte". Ska jag inte kunna använda Windows Säkerhetskopiering utan får välja säkerhetskopiering från något annat företag?
  7. Har nyligen uppgraderat från Vista Home Premium till Windows 7 Home Premium (32 bitar). Windows 7 föreslog att jag skulle köra en säkerhetskopiering till en befintlig extern hårddisk och jag accepterade. Hårddisken har 307,67 GB ledigt utrymme av 465,75 GB totalt. C-disken omfattar 114 GB använt utrymme. Efter fyra försök att köra säkerhetskopieringen har jag fortfarande inte lyckats. Felmeddelande enligt bilagan kommer upp: Upptäcker att jag inte tillåts ladda upp .docx-filer (med inklistrad skärmdump). VARFÖR? Säkerhetskopieringen (systemavbildning av Vista (C:)) avbryts när 63 % kopierats möjligtvis utökas området med någon procent för varje nytt försök. Sedan kommer felmeddelandet som talar om att "Säkerhetskopieringen slutfördes inte". Ska jag inte kunna använda Windows Säkerhetskopiering utan får välja säkerhetskopiering från något annat företag?
  8. Hej Cecilia och tack för all hjälp du försökt att ge mig. Men nu kan vi avsluta den här tråden. Jag löste problemet genom att ladda ner installationsfilen ännu en gång och sedan försöka att installera programmet, att reparera programmet och att avinstallera programmet. Varje gång slutade Windows installer att fungera och jag fick stänga det med Aktivitetshanteraren. Varje gång startade jag också om datorn. När jag efter sista gången tittade på Utforskaren igen, hade dll-filen försvunnit. Jag tänkte att kanske gick det bara att ta bort en av de motspänstiga filerna i taget, så jag upprepade alltihop igen, men exe-filen fans fortfarande kvar. I ren desperation markerade jag då exe-filen och valde Ta bort. Filen fördes över till Papperskorgen. Sedan gick det att också ta bort mappen, så nu är jag fri. Än en gång tack!
  9. _______________________________________________________________________ BOINC finns inte i Autostart-mappen. Inte heller finns "World Community Grid - BOINC Agent" i Kontrollpanelen - Program och funktioner. Går det inte att på något sätt få full behörighet i Vista? Jag har köpt datorn åt mig själv och är huvudanvändare inom familjen.
  10. Hej igen Cecilia. Jag kände för att "låta astronomerna räkna på sina teorier med min dator" i projektet cosmology@home (University of Illinois at Urbana Champaign) och laddade därför ner filen boinc_6.6.38_windows_intelx86.exe. Installationen misslyckades och programmet fungerade aldrig. Jag retade mig på att det gång på gång kom upp en "BOINC Manager" som försökte koppla upp mig mot USA för att hämta hem jobb, men alltid misslyckades. Det gick inte att avinstallera programmet via Kontrollpanelen, och eftersom datorn blev knasig och inte ens Word fungerade använde jag Utforskaren för att lägga så många av filerna som möjligt i papperskorgen. Nu återstår det två filer som jag vill ta bort, för att om jag lämnar datorn för fem minuter så kommer det upp en BOINC skärmsläckare på skärmen. De två filerna är C:\Program\BOINC\boinctray.exe (57 kB) resp. boinc.dll (18 kB). man kanske skulle kunna glömma de där två filerna om det gick att undvika att BOINC startade, men jag hittar det inte bland startprogrammen. Via Windows Defender och Startprogram hittar jag under Space Sciences Laboratory programmet BOINC client, men när jag markerat det har jag inte möjligheten att inaktivera det - knappen Inaktivera är grå. Filnamn: boinctray.exe Visningsnamn: BOINC client Beskrivning: BOINC System Tray for Windows Utgivare: Space Sciences Laboratory Digitalt signerad av: Thawte Code Signing CA Filtyp: Program Startvärde: "C:\Program Files\BOINC\boinctray.exe" Filens sökväg: C:\Program Files\BOINC\boinctray.exe Filstorlek: 58112 Filversion: 6.6.38 Installerat: 2009-07-21 16:35:56 Startmetod: Registret: Local machine Plats: Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run Klassificering: Inte ännu klassificerad Medföljer operativsystemet: Nej SpyNet-omröstning: Inte tillgängligt
  11. Hej Cecilia och tack för att du försöker hjälpa mig. Nu har jag kommit en bit på väg men för beskedet att jag inte är behörig, se nedan: C:\Users\Bertil> takeown /f c:\Program\BOINC /r /d j FEL: Den användare som är inloggad har inte behörighet att ta ägandeskap av filen eller mappen c:\Program\BOINC C:\Users\Bertil> takeown /f c:\Program\BOINC /a FEL: Den användare som är inloggad har inte administratörsprivilegier Men i Kontrollpanelen, Användarkonton, står jag och har alltid stått som Administratör. Kan det spela någon roll att jag också låter min dotter stå som administratör? Ingen av oss använder lösenord. Kan du råda mig vad jag ska göra?
  12. Tack, e-son, för att du försökt hjälpa mig. Tyvärr är dina råd överkurs för mig, så jag törs inte ge mig på dem.
  13. Tack för tipset, rizzla. Tyvärr funkar det inte för mig. Efter en stund får jag bara besked om att det program som jag vill ta bort svarar inte. Då går det inte heller att avsluta med Aktivitetshanteraren. Jag får använda en nödknapp på datorn för omstart.
  14. Jag har fått hjälp att leta mig fram till sidan http://www.tipsomvista.se/windows-vista/av...ighet-till.html. Där kan man läsa följande: "Vissa filer och mappar i Windows Vista går bara inte att ta bort och detta beror i de flesta fallen på att du saknar behörighet på dem och att du inte står som ägare till dessa. Åtgärda detta genom att från en kommandoradstolk (cmd.exe) med administratörsrättigheter först köra kommandot "takeown /f c:\svårmappattabort /r /d y" följt av "icacls c:\svårmappattabort /grant administrators:F /t". Ta sedan bort filerna som vanligt från Utforskaren." Dessa instruktioner fungerar inte för mig. Följande felmeddelande visas: C:\Users\Bertil> takeown /f c:\svårmappattabort /r /d y Fel: Felaktig syntax: Värdet y tillåts inte för alternativet /d Skriv TAKEOWN om du vill se syntaxinformation. Om jag försöker med "/y" i stället för "y" ändras felmeddelandet till: C:\Users\Bertil> takeown /f c:\svårmappattabort /r /d /y Fel: Felaktig syntax: Värdet /y tillåts inte för alternativet /d Skriv TAKEOWN om du vill se syntaxinformation. I ett sista försök slopar jag "y" och för då felmeddelandet: C:\Users\Bertil> takeown /f c:\svårmappattabort /r /d Fel: Felaktig syntax: Ett värde förväntades för /d. Skriv TAKEOWN om du vill se syntaxinformation. Vad ska jag skriva i stället för "y" i kommandoraden?
×
×
  • Skapa nytt...