Unpoor

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Unpoor

 1. I kontrollpanelen välj Program och funktioner, välj i listen till vänster "Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner, i programet som kommer upp kryssar du i Windows Search och klickar ok, Boota om... klart
 2. Min sökmeny som fans på startmenyn är borta?? helst av allt.. finns inget sök alls enns om man höger klickar på en katalog eller enhet.. det jag var ute efter är en metod för att söka i txt feler.. hittade massa spam webadresser i min förmodade hackade web men kom inte ihåg vilken fil det var... har en bakuplokalt och tänkte söka i innehållet i filerna men det finns ju inget sök alternativ kvar..
 3. Har exact samma problem.. sitter med en MS livecam som e grym, köpte en till en polare och samma sak där, väljer man "starta ett videosamtal" så blir iregel någon av bilderna överkryssade. har aldrig haft detta tidigare med en logictech kamera.. bara med denna MS Livecam HD, dock tror jag inte den kanske har något problem utan snarare MSN.. MEN det går att köra en workaround.. dock krånglig eftersom personer med lite datorkonskap har svåra problem att fatta hur dom skall göra.. försökt med ett antal och det går men dom kan vara lite svårlotsade ibland ;-). Alltså man får inte ringa eller starta videosamtal utan måste välja den lilla ikonen uppe till vänster bredvid den man samtalar med och välja "visa bilder från mottagarens kamera" sedan kan du göra samma sak med din kamera som du har längst ner till vänster normalt, klicka och välj "visa bilder från din kamera", då har du video som funkar, sedan kan du välja "ringa" i menyraden längst upp (inte videosamtal, då lägger du på)så har du ljud oxo. Men som sagt .ett problem är det..
 4. lite länge sedan.. men men.. nää inget pirat i min dator.. väldigt få program i den..
 5. "Tjänsten hardlock kunde inte startas på grund av följande fel: Det går inte att hitta filen." vad betyder detta? från administrativa heändelser
 6. Ser att csmenu och killer fixar mina önskemål men det är tråkigt att med alla onödiga vägar att öppna allt överallt ifrån, det finns dom som jag som vill ha ett enkelt os.. inte 90 tusen funktioner hur man när kontrollpanelen.. ``??? inte för att jag inte kan utan för att jag inte vill ha massor med extralullul.. en gameburk tex. vill man ha så clean som möjligt.. inte 20 vägar till allt skit som aldrig används.. enkelheten i pc verkar försvinna.. varför ska ett program som installeras hamna på 3-4 ställen plus ett par hundra rader i registry? tänk va smutt om ett program man lessnat på endast behöver raderas.. katalogen alltså.. för som vanligt har ju uninstallern craschat.. (vet att programmakaren bestämmer det till viss del). nää enklare pc tror jag skulle sälja bättre..
 7. personligen tycker jag startmenyn är helt kass, vill ha XP varianten istället, och även aktivtetsfältet suger.. personligt alltså.. ta en sak som att det inte finns någon IE knapp kvar när man har IE öppet.. snabbknappar på aktivitetsfältet har bara en rad.. startmenyn listar inte alla program utan man måste klicka eller hovra med musen för att öppna.. eller scrolla för att se alla installerade prg.. mm .. går det att ändra.. MSN tex. tar 2 platser på aktivitetsfältet.. varför? vill inte ha den där alls.. bara ikonen nere vid klockan.. systray.. nää gillar inte alls startemenyn och aktivetetsfältet.. men som sagt.. går det att ändra?
 8. Så satans tråkigt.. Det var alltså inte det.. :-( när jag stängde datorn å gick å la mig.. snark.. vaknade i morse och då stod en den fortfarande på "Du loggs nu ut" !!!!! vaa faaaaaaaaaaan... sedan den sedvanliga restore/rebuild/verfy av mina speglade diskar.. som tar 3 timmar.. byter snart kontroller, dock om jag byter tappar jag prestanda..marigenellt kanske men pengar.. har ju som sagt redan betalt för den jag har nu...
 9. Verkar ha fått till det hela, kör på senaste drv till raid kontrollern som tidigare men hittade en ny bios till mitt Asus Maximus Formula.. och peppar peppar så verkar det funka nu :-)
 10. en vanlig avi fil, hände nyss igen.. hela datorn frös.. hard reset och nu klagar den på att ena disken inte funkar, kör med Raid 1, speglade diskar.. dock är det inget fel på disken., bara markera den ok och så återskapas den... en timme senare.. väldigt tråkigt detta.. saknar Vista.. finns inget i loggar som vanligt.. bara efter min hard reset.. windows startades om onaturligt... funderar på att ghosta allt och köra på en en helt annan disk för att se om det har med diskar eller raid att göra.. vilket jag inte tror.. men men.. någon som vet nått prg som kan kopiera en raid volym? har ju ingen lust att installera om allt bara för att prova..
 11. Så här ligger det till.. täntke titta påe n filmsnutt, men det händer inget och wmplayer kommer inte upp bara timglaset, dödar på wmplayer och wplayernet mojjen, allt verkar funka.. utaom att det inte går att starta wmplayer.. nåja boota om bukren.. som resultera i att den bara står och tugger vid "du loggas ut" detta har hänt ungefär en gång om dan nu.. och som vanligt är loggbokeen helt tom på info i ämnet.. blir till att kapa strömmen och starta igen, nästa logg som finns blir "windows startades om oväntat" inget annat av värde finns att läsa.. :-( allt annat ser ok ut. tips?
 12. dom fick inga gratis licenser för att dom beta testat..
 13. Nja.. har alltså installerat W7 pro 64 på min dator som hade Vista Ultimate 64 innan, då funkade det utan några som helst problem... har dock löst det men det känns väldigt "its not a bug but a feature, regards from MS" problem.. vad jag gjorde var att aktivera guest kontot.. och gav den ett blank pw, la den i admin gruppen.. då går det att använda guest för det som jag använde min "normala" user med Vista installationen.. förut fanns det ett problem att man var tvungen att ha en guest aktiverad enbart för att kunna browsa shares.. dock w2k/XP problem. . man använde alltså inte kontot utan enbart för att kunna se shares.. sedan mappade man som vanligt.. gick alltså inte att bra skriva dator\share sedan logga på.. nåja löst med en quick and dirty, dock känns det inget roligt med denna config.. inte för att någon kommer åt servern.. men men.. allt e ju typ vidöppet.. så typiskt MS.. dessutom!!! blir man någe trött.. det går fan inte hitta någon djupare info utan allt man hittar om man söker är hur satans enkelt å fint allt e med Aero bla bla bla.. osv.. usch.. blir trött .. Hemgrupp.. snaaaarkk .. !!! visst för att kolla filma via DLNA är ju najs.. men som sagt.. kvallen är ju inte önskvärd om man e van perfekt bild å ljud.. aaahh nu känns det bättre.. gnälla lite ibland gör gott..
 14. Jupp körde vista förrut och har numera en nyinstallerad W7 Pro 64 snurrandes, har sedan förrut en W2K3 Server med file shares utdelat som jag använt i typ 3 år, har funkat klanderfritt.. Kör i workgroups läge, alltså ingen domaincontroller.. har en användare på servern som är med i admin gruppen, alla i admin gruppen har max rättigheter på katalogen och filer i det utdelade sharet, på share rättigheter så har "alla" gruppen max rättigheter. användaren har jag använt i flera år, använder samma användare för att köra remote desktop mot servern.. funkar fint.. DOCK nu när jag försöker ansluta mig mot dessa shares från w7:an så verkar det vara omöjligt... jag får fråga om login och password och inget hjälper!!! får bara "fel lösenord" eller "felaktigt loginnamn och fel lösenord" har kollat att jag använder datornamn\användarnamn och att dessa är rätt stavade men.. nää.. tips? jo det är alltså W7 mot Windows 2003 server.. så inga shares mm. på W7:an spelar roll.. Tidigare jobbat som datorslusk/konfat serverburkar mm. supportat en del sådant, numera gladeligen lämnat den världen Mvh Ludde
 15. Beror lixom på hur mycket program du kör med, tar minnet slut i din dator? Körde med 4 GB förrut och med 2 Wow konton igång på samma burk så räckte inte 4GB utan växlingsfil, monterade 8 GB och köpte Vista Ultimate x64, dock visade det sig att minnet inte var kompatibelt med mitt moderkort.. bortkasstat alltså.. hängde sig lite då och då.. kör du med x64? annars spelar det ingen roll eftersom bara 64 bitars operativ klarar mer änn 4GB