Gå till innehåll

Robema

Medlem
  • Innehållsantal

    24
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Robema

  1. Jag har själv varit inne på dom tankarna, men problemet är att jag inte har någon Win 7 DVD (åtminstone inte med samma version). Det är nackdelen med att köpa en märkesdator där allt är förinstallerat, man får inte med Windows på skiva. Det enda jag har är dom recovery DVD's som gjordes efter grundinstallationen, men jag förmodar att man återställer till grund konfigurationen genom att stoppa i en så'n?
  2. Suck! det här går inget bra. Körde scripten enligt anvisningarna, det går bra till kommandot "net start wuauserv" Det står systemfel 1058 "tjänsten kan inte startas. Anledningen är antingen att tjänsten är spärrad eller att inga aktiviteter är associerade med den" Angående Cecilias tips kan jag säga att det var bland dom första åtgärderna som testades efter jag läst lite tips på Microsoft answers. Även det resultatlöst som ni kanske gissat. Tillbaks på ruta 1
  3. Tack för att ni försöker, men tyvärr! Körde verktyget för systemuppdateringar utan resultat (mitt problem finns inte heller i listan med fel som det kan åtgärda) Laddade ner och körde safetyscanner, det tog två timmar att köra igenom men utan resultat. Fler friska ideer?
  4. Jag ger snart upp! Till att börja med så visar klockan rätt, och programmet Microsoft fixit hittade inget fel. Föreslagna åtgärder i guiden som Venoms skriver om går inte att följa på grund av att angivna register nycklar och andra filer inte finns på min dator (ja, jag visar dolda filer), jag har inte ens mappen Windows Update. Hur ska man förresten använda dom skript som finns i guiden, jag får bara fram en textfil när jag klickar på länken.
  5. Ok, jag följde ditt råd och gick igenom guiden. Under metod 2, punkt 2 och 3 ska man kontrollera ett värde i registret. Angivna nycklar finns inte i mitt register.
  6. Kommandot net stop "Automatic Updates" fungerar inte, ska det skrivas precis som du gjort med citationstecken och stora bokstäver?
  7. Nu har jag gjort det, men det var väl inte direkt något som berör det här problemet. Datorn är konfigurerad för att uppdatera automatiskt, men både manuell och automatisk ger samma resultat (den försöker uppdatera automatiskt) Fler förslag?
  8. Jag får tacka så mycket för ett snabbt svar, men tyvärr hjälpte det inte! Fortfarande samma felkod.
  9. Ända sedan i Maj har jag haft problem med att hämta uppdateringar, när jag ansluter till Widows update får jag felkoden "Kod 80070005", det har fungerat under ett år innan. Jag har förstått att det har något med behörigheten att göra vilket är lite konstigt eftersom det bara finns ett användarkonto på datorn och det är satt som administratör. Provade att skapa ett nytt administratörs konto, men det blev samma resultat med det, min Windows verision är naturligtvis äkta och registrerad (Win 7 home premium sp1). Har även testat att göra en ren omstart (enligt http://support.micro...om/kb/929135/sv) efter tips på Microsoft answers, men inte heller det hjälpte. Någon som har en bra ide för vad jag kan göra, min Windows verision börjar bli väldigt "out of date"
  10. Jag fick nyligen en 7-8 år gammal dator till skänks, en Dell Optiplex GX 270. Tänkte bara använda den som en extra reservdator att surfa på, så prestandan räcker gott för det ändamålet. Att den var plundrad på hårddisk visste jag om, har en liggande att sätta i men det visade sig att någon även plockat ur backup batteriet. Hur kan jag få reda på vad det ska vara för batteri? (någon som vet kanske), har sökt på Dell's sida men det finns inte mycket info om en så pass gammal dator. Tacksam för hjälp.
  11. Tja, vad använder man en dator till? Jag skulle nog vilja säga det mesta som går att göra med den, förrutom kolla film, se på tv och spela musik, detta har vi andra bättre grejor för (länge leve WiFi). Eller du kanske menade serverdatorn? Den står på enbart för att köra två program i det interna nätverket. Är nog för övrigt ungefär samma årgång som din Dell, men det räcker gott för det här ändamålet.
  12. Försent, jag tröttnade och löste problemet den "hårda vägen", dvs en ominstallation. Provade först med rescue kit 9.0 (Paragon). Körde repararion av BOOT, med alla diskar inkopplade, kopplade sedan bort den disken som jag tänkt ta ur, samma problem datorn startar inte. Kopplade sedan även ur den disk där MBR hamnat och körde en ny rep av BOOT, men näää ingen förändring, så jag kopplade in alla fyra diskar igen. Nu hände det något spännande, plötsligt kunde datorn inte starta med alla diskarna heller, för NU FATTADES DET NÅ'N J-A .dll FIL som tydligen försvunnit av sig själv! Måttet rågat, bort med allt utom C disken, i med XP skivan och starta om på ruta ett. Så nu funkar det igen, för närvarande med två diskar i drift, tur att man har backup på allt som inte går att ersätta. Krånglet har istället flyttat till min serverdator som inte kan varken läsa eller skriva till USB disken, ser den bara som en "död" enhet, men det är en annan historia. Jag tror att jag ska leta upp en gammal skrivmaskin på loppis, krånglar aldrig! Glömde säga, tack till alla som försökt lösa problemet åt mig.
  13. Super Grub - Recover your Linux boot, fungerar det på windows? En parallell Linux installation var igentligen grunden till alla problem jag haft senaste halvåret, bara namnet ger mig sura uppstötningar. Paragon rescue kit låter mer intressant, dessutom gratis, är det någon som provat det?
  14. Jag vill helst undvika en ominstallation, har gjort det två gånger senaste halvåret på grunda av annat krångel så jag är inte så sugen på det igen! Går det inte att reparera MBR och lägga det på C disken, sedan koppla bort den disken som innehåller MBR nu? Alla tips och ideer välkommna för att slippa ominstallera.
  15. Ja, jag tycker det verkar som om Master boot record hamnat på en annan disk än operativsystemet, hur nu det kunnat ske? Någon som vet om detta går att reparera? Angående drivrutinerna så har jag inte hämtat dom från datortillverkaren, utan använt ett program som scannar hårdvaran och letar upp senaste verisionen, funkar klockrent. Att komma in i BIOS är inte något nytt , men däremot kännde jag inte till möjligheten att stänga av SATA kanaler, testar detta vid lämpligt tillfälle. Det känns ändå skumt att det inte går att koppla bort någon av dom andra diskarna heller, dom innehåller inga dolda systemfiler.
  16. Altså, det här börjar driva mig till vansinne! Visst datorn blev klart mycket snabbare när jag fick upp hastigheten till Ultra DMA mode 6, provade med att packa upp samma RAR fil igen på drygt 4 Gb, tog förut 50 min och nu 5 min. Nya problem dyker dock upp, det går inte att ta bort NÅGON av dom 4 diskarna! Provade först med att avinstallera och koppla ur den 160 GB disk som det verkar vara något skumt med, datorn startade inte, hittar inget operativ system, trots att den disken är tom (men kallas systemdisk). Planerna var att ta ur en av dom andra diskarna och sätta i ett externt USB cabinet, provade att avinstallera och ta bort den, datorn startar inte, fel i disk konfigurationen. Det finns 4 SATA anslutningar på moderkortet, spelar det någon roll vilka man använder om inte alla 4 är anslutna? Det verkar ju dessutom vara något skumt med Windows installationen, kan den ha lagt MBR på den "tomma" 160 Gb disken? Om jag väljer att visa dolda filer dyker följande 5 upp: boot -Konfigurationsinställningar, Bootfont-BIN fil, NTDETECT- Ms Dos program, ntldr-systemfil. Alla drivrutiner är uppdaterade, angående BIOS så kan jag inte hitta något på tillverkarens supportsida (Fujitsu Siemens) Eventuella inställningar för RAID/AHCI alternativt RAID/ATA, var hittar jag det om det nu finns?
  17. Dom första raderna du skrev, se citat, är rena grekiskan för mig. En liten förklaring tack, är det en inställning i BIOS som går att ändra? i så fall, ska jag ändra den? Nu funkade länken till MS support bättre, jag har följt guiden och nu gick hastigheten för den första primära upp till mode 6, men den andra primära ligger fortfarande på mode 2 för enhet 0 och mode 4 för enhet 1. Hinner nog inte öppna burken och koppla bort disken idag, får ta det under morgondagen, återkommer med resultatet. Det känns som om vi är något på spåret........
  18. Diskarna är SATA, hur kollar man hastigheten för DVD enheterna? Vill samtidigt passa på att komplettera med en fråga till, datorn var från början utrustad med 2 st 160 Gb diskar, dessa finns kvar men är för närvarande helt tomma. Den disk som tidigare var C står fortfarande som systemdisk, jag kan inte få bort det, den går inte att formatera om. Kan detta ställa till problem? Länken till microsoft support finns inte längre, något förslag hur jag hittar den infon? Ett litet tillägg, jag har nu tagit hem och kört ett diagnosverktyg (från WD) på samtliga diskar, inga fel hittades. Kan jag nu utesluta denna felkälla eller kan det finnas fel som diagnosen inte hittar? Jag får göra ytterligare ett tillägg här. Först körde jag den så kallade smart testen på diskarna, alla var som sagt ok. Har nu även kört en extended test (mycket tidsödande), det gick bra på 3 av dom men för den disken som jag nämnde inte gick att formatera skulle testen ta 20 timmar (dess tvilling tog 15-20 minuter), något är skumt här. Nu har även överföringsläget för den första primära IDE-kanalen gått över till PIO, vad nu det innebär.
  19. Systemdisken är som sagt kollad och ok, både den och nätaggregatet (450w) är inte mer än ca 2 månader gamla, det utesluter ju inte att det är fel på dom men inte förstahands valet kanske. Hur DVD läsare och brännare är inkopplat har jag ingen aning om, det är inget som jag ändrat på. Om någon av dom andra diskarna är på väg att ge upp, kan det då dra ner läs/skriv hastigheten för samtliga diskar? Den äldsta disken, används bara för lagring av lite film och musik, klickar och surrar ganska högljut när den slår av och på, kanske ett tecken? Detta "Ultra DMA mode" är det altså något som windows själv ställer in, skulle det automatiskt sättas till ett högre värde om en korrupt disk kopplades ur? Jag fick se nu att under IDE ATA/ATAPI-styrenheter i enhetshanteraren har jag 2 st primär IDE kanal och 2 st sekundär IDE kanal, ska det vara så??
  20. Jag har frågetecken för "Ljudenhet på high definition audio buss", det är det integrerade ljudkortet som slutade fungera för några månader sedan, är ersatt med ett Soundblaster PCI kort, det är satt som inaktiverat. För aktuellt överföringsläge står det för enhet 0 Ultra DMA mode 2 och för enhet 1 Ultra DMA mode 4
  21. För en vecka sedan hade jag någon form av "datorkrash", nu har datorn blivit segare än tuggummi, oavsett vad man än gör med den. Jag ska ta historien från början så kanske det blir lättare att se in i problemet. Det hela började med datorn hängde sig när man skulle öppna något program, ibland några minuter men till slut hjälpte bara "Norsk reset". Efter ett par sådana resets vägrade datorn starta över huvud taget, och till slut hittades inget operativsystem, så jag startade installations cd'n och körde Återställningskonsollen med BootCfg /rebuild kommandot. Försökte sedan köra en rep med hjälp av nyinstallations alternativet, då visade sig ett nytt fenomen, den hårddisk som varit C (jag har 4 st installerade) hette nu E och den "nya" C hade naturligtvis inget operativ system. Stängde nu av datorn och kopplade fysiskt ur alla diskar utom den gamla C, vid nytt startförsök hittades inget operativsystem på den disken heller. I med cd'n igen och körde chkdsk, inga fel hittades (den är för övrigt nästan ny), kopplade åter in övriga diskar och i brist på ideer gjorde jag ett nytt startförsök, förvåningen var stor när datorn faktiskt startade, om än fruktansvärt långsamt. Började med en komplett virusgenomsökning, ett virus hittades och avlägsnades men detta gjorde ingen skilnad, körde verktyget felkontroll vid nästa uppstart och valde att automatiskt reparera eventuella fel, detta tog nästan 7 timmar för en 500 Gb disk med bara 50 Gb på ! (något som inte stämmer här va?). Nästa tanke var att någon drivrutin blivit korrupt och låg och spökade, köpte ett program som scannar av hårdvaran och kollar efter uppdateringar. Det hittade 27 drivrutiner som var för gamla och uppdaterade dessa, men inte heller det gjorde någon skilnad,.Datorn är som sagt segare än tuggummi, att packa upp en Rar fil som tidigare tog ca 10 minuter tar nu kanske 50 minuter, det räcker med att starta Internet Explorer för att processor fläkten ska börja gå på fullvarv. En annan lite konstig sak är att om jag kollar processer i aktivitetshanteraren när datorn håller på med någon långdragen seg uppgift är det inte är någon process som tar ovanligt mycket kraft eller minne. Snälla, hjälp mig med lite tips och råd angående detta problem, det driver mig till vansinne!
  22. Tack, det är nog det enda jag inte provat. Testar imorgon....
  23. Vi har ett trådlöst hemnätverk med 3 st Win XP datorer anslutna samt lite annan utrustning. Allting har fungerat problemfritt i flera år, men nu har en av datorerna bytts ut mot en ny med Win 7, då börjar krånglet. Tidigare var alla datorer med i arbetsgruppen Mshome, men Win 7 datorn hamnar i en egen grupp som kallas "Workgroup", jag har försökt på alla tänkbara sätt att få in datorerna i samma grupp, men förgäves. Detta problem medför bland annat att den nya datorn inte kommer åt min nätverkshårddisk, eller kan använda nätverksansluten skrivare. Är det någon som har en lösning på problemet??
×
×
  • Skapa nytt...