Gå till innehåll

Prisoner

Medlem
  • Innehållsantal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Prisoner's Achievements

(1/8)

  1. fläkten funkar utmärkt
  2. Jag erkände mig slutligen besegrad och gjorde en fabriksåterställning...
  3. Hej! Datorn funkar bra i felsäkert läge, inga problem alls. Minnesdiagnostiken visade inte på några fel. Jag har inte installerat några nya program på länge. Däremot märkte jag att Norton började bete sig märkligt strax efter att det här problemet uppstod. Jag har avinstallerat Norton sedan dess, men det har inte hjälpt. Jag ändrade lite på ett energischema några timmar innan mitt problem uppstod. Jag har nu återställt energischemat till standardvärdena. Detta har inte hjälpt. Inga processer drar extra mycket minne, datorn ger heller inte intrycket av att vara ansträngd. I loggboken: Under Kritiskt listas ett fel i samband med frysningarna. Händelse-ID: 41 Källa: Kernel-Power Logg: System (detta är troligen jag som bryter strömmen efter att den frusit) Under Fel listas massor av fel, följande inträffar i samband med frysningarna. Händelse-ID 7026 Källa: Service Contro... Logg: System (Service control... listas för övrigt som källa för en radda andra fel). Händelse-ID: 27 Källa: volsnap Logg: System Händelse-ID: 4 Källa: sptd Logg: system Sfc /scannow hittade inga fel (integritetsbrott) Om denna information kan vara till någon hjälp för någon: Igår kväll valde jag att återställa datorn till senast fungerande konfiguration. Detta tycktes funka och jag kunde använda datorn i tre timmar utan problem. Efter att ha lämnat datorn en längre stund och kommit tillbaka till den märkte jag däremot att den hade frusit igen i samband med att den skulle gå ner i viloläge. I morse startade jag datorn och jag kunde återigen ha den igång ett par timmar utan problem. Jag avinstallerade Norton, startade om datorn men bara 30 sekunder efter att jag loggat in frös datorn. Tack för hjälpen så långt, även om problemet kvarstår så lär jag mig massor:)
  4. Batteri och ström = funkar finfint. Jag tänker inte ge mig på minnet efter som garantier etc inte gäller om jag själv öppnar datorn. Inga återställningspunkter går att hitta någonstans, och ja det är riktigt konstigt i och med att det fanns tre stycken i morse. En fråga: skulle felet jag beskriver möjligen kunna orsakas av ett program, eller en konflikt? Typ Norton?
  5. Tack för förslagen. Windows hittar tydligen inte längre några systemåterställningspunkter, vare sig i felsäkert läge eller i vanligt läge (trots att de fanns där i morse). Och jag har kört en fullständig diskkontroll, men det har inte hjälpt. Så, har någon några andra förslag så tas de tacksamt emot.
  6. Jag kör Windows 7 (original) på en ca en månad gammal HP G62-A35SO. Natten till idag tvingades jag stänga ner datorn genom att hålla inne strömbrytaren, alltså jag stängde inte ner datorn via Windows som sig bör. Idag när jag sätter på datorn startas Windows som det ska och allt är frid och fröjd. Till det helt plötsligt fryser efter att ha varit igång ca 5-10 minuter. Windows fryser helt, allt som finns på skärmen slutar röra sig och det svara inte på några som helst kommandon från vare sig mus eller tangentbord. Det enda jag kan göra är att stänga ner datorn så som jag beskriver i första stycket. Det här mönstret upprepas varje gång jag stänger av datorn. Jag har försökt att återgå till en tidigare systemåterställningspunkt, men Windows hinner frysa innan det kommer särskilt långt i den processen. Är det någon som har någon aning om vad problemet beror på och hur jag kommer till rätta med det? Jag har inte installerat några nya program eller gjort något annat som skulle kunna ha påverkat systemet, det enda jag kan sätta i samband med problemet är nattens avstängning (se ovan).
  7. Hej åter igen! Jag hittade lösningen själv, http://realtechnews.blogspot.com/2009/02/nvidia-nforce-networking-controller.html Det vill säga att ställa om Hastighets- och duplexinställningen från Auto till 100mb full duplex. Jag har ingen aning om vad det jag just skrev egentligen betyder, men det funkade och nätverkskortet hoppade igång omedelbart. Happy happy joy joy!
  8. Hej igen! Drivrutinen verkar vara densamma som den har varit hela tiden. Jag har inte uppdaterat den och automatiska hämtningar av nya drivrutiner är stoppat. När det gäller tjänster är jag osäker på vad du menar. Jag hittar ingenting om det in enhetshanteraren? Högerklickar jag på nätverkskortet i fråga får jag en flik som heter Avancerat, där kan jag ställa in olika värden på en lista med egenskaper. Om det är den du menar är Flödereglering det enda i den listan som inte satt som aktiverat. Grafikkortet sitter i som det ska, det rör sig om en laptop och jag öppnade den för ett par dagar sen just för att kolla om något hoppat loss eller liknande. Att ta bort drivrutinen och installera den är såklart en möjlighet, men avvaktar gärna en förklaring på vad du menar med tjänster först om du kan ta dig tid att försöka med det. Tackar!
  9. Jag kan hämta ner filer på datorn utan problem, men innan jag ger mig på det kan jag ge dig lite mer info om problemet eftersom det nu i enhetshanteraren står följande felmeddelande vid nätverkskortet NVIDIA nForce Networking Controller ""Den här enheten kan inte starta. (Kod 10)". Jag har googlat mig till att det kan ha med drivrutinen att göra, men tydligen använder nätverkskortet den senaste tillgängliga versionen av drivrutinen. Har du någon annan teori om kod 10? Tack för all hjälp annars!
  10. Ja, Åtgärdscenter kan inte hitta felet. I enhetshanteraren stod det från början att nätverkskortet inte kunde startas, nu står det att enheten fungerar korrekt men trots det kommer jag inte ut på nätet. Inga varningar, inga tecken på virus. Kommer tyvärr inte åt fixitcenter.
  11. För cirka en vecka sen kunde jag helt plötsligt inte komma ut på nätet (kör inte trådlöst, dvs. kör nätverkskabel in i datorn). Efter mycket om och men kom jag fram till att Windows inte hade kunnat starta nätverkskortet. En rad omstarter löste problemet och allt var frid och fröjd tills det hände igen ett par dagar senare, och jag upprepade samma procedur. Nu har det hänt ännu en gång (felet verkar för övrigt uppstå nattetid) men efter fem resultatlösa omstarter orkar jag inte längre utan vill gå till botten med problemet på något sätt. Den här gången menar Windows att nätverkskortet fungerar korrekt, men ändå kommer jag inte ut på nätet. Windows automatiska felsökare (i Nätverks- och fildelningscentret) markerar anslutningen med ett rött kryss men kan inte identifiera eller reparera problemet. Jag vet inte vart jag ska börja och undrar om det t.ex kan ha att göra med någon automatisk uppdatering av Windows eller något sånt? Eller är det helt enkelt nätverkskortet som har lagt av? Har ingen trådlös router så kan inte testa om det skulle funka, surfar tills vidare genom att använda min iPhone som mobilt bredband.
  12. Hittade den lösningen också på en del ställen men det har inte fungerat för mig. Kollade vad som hände lite mer noggrant nu. När säkerhetskopieringen hänger sig försöker den kopiera en fil med ett oändligt långt filnamn som slutar på ...89450.file. Jag kan däremot inte hitta någon fil med det namnet när jag söker. Finns det något annat sätt att skapa en säkerhetskopia än via Vistas verktyg? Utifrån vad jag googlat mig till verkar det ha en del buggar...
  13. den är formaterad till ntfs-format. hittar ingen fil på hårddisken som heter "0x8007045D", om det nu är ett filnamn alltså? jag vet inte vad en I/O-enhet är??
  14. Efter att ha haft min pc med Vista i drygt ett år slog det mig att en säkerhetskopiering vore på sin plats. Det här är alltså första gången jag skapar en säkerhetskopia och jag använde Vistas eget verktyg för det. Men jag har nu försökt flera gånger och varje gång avbryts säkerhetskopieringen mitt i och jag får bara upp en ruta med ett felmeddelande som jag inte begriper någonting av (se bild). Jag försöker säkerhetskopiera till en extern hårddisk som är helt nyinköpt, tror inte att felet ligger hos den. Jättetacksam för svar, gillar verkligen det här forumet och alla bra tips man får!
  15. Jag satte mig ner nu på söndagseftermiddagen med recovery dvds och allt man kan tänkas behöva för att reparera Vista. ...och Vista gick igång utan problem, och vill inte kännas vid några som helst fel vare sig med hårdvara eller mjukvara. Fattar nada, men nu funkar det i alla fall som det ska verkar det.
×
×
  • Skapa nytt...