Gå till innehåll

ola48

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Kontaktmetoder

  • Hemsida
    http://ola48@telia.com

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Mölndal

ola48's Achievements

(1/8)

  1. Per, Tanken när jag köpte servern var att mina barn och jag kan utbyta bilder, video mm över internet. Det är det jag menar med utanför huset. De har egna både trådlösa och icke trådlösa nät i sina bostäder. Problemet uppstår när jag kör i "remote"-läge (jag tror det kallas så) över internet. Jag har testat hos ganska många kompisar för att se om det skiljer på nerladdningen hos dom. Men samma problem hela tiden, deras nerladdningshastighet från min WHS ligger runt 80kb/s. Hemma kör jag två datorer trådlöst och två med sladd och där är det inga problem. Jag har Norton Internet Security installerat sedan en tid och det gör ingen skillnad vilket säkerhetsprogram jag kör. God Jul Ola
  2. Hej Mitt problem är att jag inte får fart på uppladdningen från min Windows Home Server till mina döttrars m fl datorer (utanför huset). De kan enbart ladda ned med en hastighet på ca 80 kbit/s. Däremot när jag kör över routern till min andra dator inom huset ligger jag på ca 1 Mbit/s. Jag har försökt lösa problemet genom en massa samtal med Telia, som är min bredbandsleverantör (mitt abonnemang är på 8 Mb), Zyxel som är modem leverantör (modem P-660 H-D1), D-Link som är routerleverantör (DIR-655) och med HP då jag har en MediaSmart Server. Alla bara hänvisar till de andra att det är där felet ligger. Nu såg jag dina kommentarer om Simple Port Forwarding så jag laddade ner programmet men jag blir inte så mycket klokare. Problemet ligger säkert hos mig då jag inte begriper det hela. Har någon möjligen rent spontant något råd vad jag kan göra så att jag får det att fungera med rätt hastighet. Tackar på förhand för alla råd.
  3. Tack för rådet, jag får försöka på WHS-avdelningen. Trevlig helg
  4. Hej e-son, Du verkar vara en fena på det här med routrar och hur man ska få det hela att fungera. Mitt problem är att jag inte får fart på uppladdningen från min Windows Home Server till mina döttrars m fl datorer (utanför huset). De kan enbart ladda ned med en hastighet på ca 80 kbit/s. Däremot när jag kör över routern till min andra dator inom huset ligger jag på ca 1 Mbit/s. Jag har försökt lösa problemet genom en massa samtal med Telia, som är min bredbandsleverantör (mitt abonnemang är på 8 Mb), Zyxel som är modem leverantör (modem P-660 H-D1), D-Link som är routerleverantör (DIR-655) och med HP då jag har en MediaSmart Server. Alla bara hänvisar till de andra att det är där felet ligger. Nu såg jag dina kommentarer om Simple Port Forwarding så jag laddade ner programmet men jag blir inte så mycket klokare. Problemet ligger säkert hos mig då jag inte begriper det hela. Har du möjligen rent spontant något råd vad jag kan göra så att jag får det att fungera med rätt hastighet. Tackar på förhand för alla råd.
×
×
  • Skapa nytt...