Gå till innehåll

Ollie

Medlem
  • Innehållsantal

    56
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Ollie's Achievements

(2/8)

  1. Kolla behörighetsinställningarna för programmappen/mapparna. Troligen har du inte behörighet att göra ändringar i dessa (se till att administratör har full behörighet). Felkoden gäller just behörighet att göra ändringar. Verktyg för att enklare bli "ägare" (via högerklicken): http://www.sevenforums.com/tutorials/1911-take-ownership-shortcut.html http://www.blogsdna.com/2173/add-take-ownership-option-in-right-click-context-menu-of-windows-7.htm
  2. Ja man kan ju undra varför Spotify inte själva lyckats addera denna självklarhet till sin spelare. Trösten är väl att den på det här sättet blev bättre än om Spotify försökt...
  3. Vanlig fråga så därför detta tips: www.equalify.me. Tio bands equalizer. Gratis. Grymt bra, fungerar som smidigt och snyggt litet tillägg i spelaren, möjlighet att spara presets m m. Första icke-betan kom just. Kört betan ett bra tag och den gjorde underverk. Rekommenderas.
  4. Klockan är mycket för att jag tillbringat hela kvällen med Google och lönlösa försök att hitta ett smidigt sätt att flytta mina ca tusen e-postadresser från Windows Live Mail till Thunderbird. (Trött på buggiga och inkompatibla WLM). Det lätt analoga tricket nedan, för att undivka att spamma alla två gånger, löste det hela. Säkert redan känt men nu finns det åtminstone sökbart. Det som går att "exportera" på detta sätt är förstås endast namn och e-postadresser (+ alla gamla mejl). Vilket för många är allt som behövs. Har du kontakter med gatuadresser och telefonnummer m m får du fortsätta tampas med kommaseparerade textfiler och Excel... 1. Arbeta offline (koppla ned internetanslutningen för att vara säker). 2. Skapa ett mejl i Windows Live Mail till alla i din adressbok. Klicka Skicka så mejlet lägger sig i utkorgen (eftersom internetanslutningen är nere). 3. Öppna mappen C:\Users\[Ditt användarnamn]\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail\Outbox (Se till att Visa dolda mappar är på). Här hittar du ditt mejl. 4. Öppna Thunderbird. Drag-och-droppa mejlet i Thunderbirds inkorg. WLM och Thunderbird använder båda eml-filer så det funkar alltså även för att flytta över alla gamla mejl till Thunderbird. Mapparna för ditt/dina konton ligger på samma plats. 5. Klicka på Svara alla och skicka iväg mejlet. Förstås fortfarande i nedkopplat läge. Voila! Nu ligger alla adresserna i Insamlade adresser. Kom sen ihåg att ta bort mejlen ur utkorgarna innan du kopplar upp dig så du slipper dubbelspamma alla du har i din adressbok.
  5. Kollat energisparinställningarna (enhetshanteraren/kortets namn/Egenskaper/energisparfunktioner? Testa också att uppdatera/installera om drivrutinen.
  6. Japan-tankarna - kan bara hålla med och instämma Jag tror alltså inte android och ad hoc-nätverk fungerar utan extra programvara. Googla "android ad hoc" så finns det massor av läsning.
  7. Brukade du gå den här vägen via ett ad hoc-nätverk förut? Vad är det för mobil - det brukar vara USB-kabel eller bluetooth som gäller om man vill använda en smartphone som modem - tror fortfarande inte Android stödjer ad hoc nätverk (de hittar det men kan inte ansluta) och knappast heller iPhone.
  8. Kanske långskott men eftersom du har en nyinstallerad Acer: http://www.sevenforums.com/general-discussion/131191-system32-opens-when-shouldnt.html Ps. Du menade "C:\Windows\System32" eller hur?
  9. Lite svårt att se men det verkar som problemet är boot-ordnningen, alltså vilken enhet som datorn först försöker starta från. Starta om datorn och tryck på "F2" medan datorn startar upp ("F2" på min dator för att få upp det sk BIOS-läget, kolla manualen). Välj "Boot" i det fönster som kommer upp. Se till så att den enhet du vill starta/installera från är först i "Boot Device Priority Order". Borde alltså vara "CD/DVD Device" Verkar nu som den försöker starta från nån USB-sticka??? Har du nån sån i så ta ur den. Nån ser nog bättre/kan nog mer om detta (men varken damm eller skivor är nog problemet.)
  10. Skapa en systemavbildning via "Kontrollpanelen"/"Säkerhetskopiering och Återställning". Så har du sen skivor med ditt uppgraderade system om du behöver installera om nån dag. Skriv in "systemavbildning" i hjälpen så kan du läsa mer. För visst var det väl detta du undrade över?
  11. Har du Google eller andra sökprogram installerade bland "Acceleratorer"? Prova att inaktivera eller ta bort dem helt (kan snabbt installeras om) och se om felet kvarstår. Klicka på "Verktyg", "Internetalternativ", "Hantera tillägg" och sen "Acceleratorer". Du kan också prova att byta sökmotor till t ex Bing och se om felet försvinner. Då vet vi att det är Google-relaterat vilket är det troliga. En sista eventuell lösning - gå till "Hantera sökmotorer" via "Verktyg", "Internetalternativ" och "Allmänt". Högerklicka på de sökmotorer du har och välj "inaktivera förslag" på alla. Du kan också kolla denna länk: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproui/thread/f7a09f3d-0292-4a2e-8be4-d457417526ab Men lite tveksamt och krångligt. Sen var det slut på idéer :-)
  12. Prova tipset i denna länk: http://www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=49ff7321b2d3c690&hl=en
  13. http://www.mydigitallife.info/2010/01/12/how-to-uninstall-and-re-install-windows-media-player-12-wmp12-in-windows-7/ Länk med hur man löser det. Har inte testat själv men borde fungera. Sent omsider ser jag att du hellre vill ha WMP 11: http://www.mydigitallife.info/2010/01/12/how-to-downgrade-windows-media-player-12-to-install-wmp-11-on-windows-7/ Lite mer meck bara.
  14. http://en.kioskea.net/faq/758-myth-disable-ipv6-will-speed-internet-connections http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=87798 Yagisans inlägg en bit ner.
  15. Guiden på länken nedan visar hur man aktiverar "Windows Mail" på maskiner med Windows 7. Det görs förstås helt på egen risk. Fel på Windows Mail (eller pga) är nog inte skyddat av eventuella supportavtal och det det lär knappast heller bli några uppdateringar för programmet. Nån annan vet nog hur det ligger till? Hursomhelst - det fungerar. http://www.sevenforums.com/tutorials/5481-windows-mail.html
×
×
  • Skapa nytt...