CGD

Medlem
 • Posts

  1,918
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by CGD

 1. CGD

  M.2 vs SSD

  Jag har ju definitivt inte lika många datorer som dig och dessutom börjar de bli gamla men det finns ju inget idag som skulle försvara att jag byggde en ny dator. Så idag har jag två fasta större datorer varav en enbart körs via TeamViewer och en större laptop. Men jag har gjort som du en liten grundinstallation som jag gör en backupp på och sedan gör jag backupp med jämna mellanrum. Jag använder Macrium Reflect Free.
 2. Om jag håller muspekaren över en fil så kommer det upp en liten ruta med info om filen. Kan jag få bort den bubblan?
 3. CGD

  M.2 vs SSD

  Okej jag får tro dig. Så jag håller mig till mina SSD disk.
 4. Jag har haft Office 2007 under ett bra tag nu men jag installerat om hela Windows med alla program och då också Office 2007. Nu kommer det under Windows update upp en hel radda med uppdateringar till Office 2007 alla som väntande installation och längst ner en ruta med granska licensvillkoren. Men trots att jag godkänner här laddas inget ner. Jag vet att Microsoft inte stöder Office 2007 längre men innebär det också att de uppdateringar de en gång gjort också stoppas? Jag har tänkt skaffa mig senaste Office men just nu saknas pengar till det också.
 5. CGD

  M.2 vs SSD

  https://www.gigabyte.com/se/Motherboard/GA-Z97X-UD5H-BK-rev-10#ov Här står det att M.2 klarar upp till 10 Gb/s och SATA upp till 6 Gb/s. Men om jag nu skaffare ett M.2 kort kommer jag att i dagligt bruk verkligen märka någon skillnad?
 6. CGD

  M.2 vs SSD

  Skulle jag kunna vinna något märkbart på att byta min Systemdisk (Windows och program) från en vanlig SSD till en M.2?
 7. Jag har nog inga överhättningsproblem som Cecilia nämnde kunde vara ett problem. Jag kan ju på termometrarna se att så inte har varit fallet. Dessutom rengör jag datorn regelbundet. Men möjligen skulle det kunna vara så moderkortet är på väg att ge upp som någon trodde. Jag tycker ju ändå att har allt fungerat i så många år som den gjort hittills borde inget gå sönder. Allt sitter ju i en låda där man ytterst sällan petar i.
 8. Tack IT doktorn. Jag har ett Gigabyte Gigabyte GA-Z97X-UD5H-BK moderkort. Det har två BIOS som jag kan välja att köra BIOS 1 eller 2 eller båda i par. Men efter att jag flashat om båda BIOS och installerat om Windows har alla tidigare problem försvunnit. Plötsligt så fungerade BIOS 1 och alla SATA kontakter fungerade och jag kunde återigen logga in på Apotek Hjärtats hemsida. Men alla problem var visst inte borta för när jag tidigare försökte svara har gick det inte. Det jag skrev skickades inte iväg. Jag har svårt att komma på vad som kan vara fel men jag lutar ändå mot att det är någon olämplig mjukvara som tagit sig in.
 9. Jag kom på ett annat sätt. Jag satta min Windows SSD som nummer ett i BIOS och USB minnet som nummer två. SSD var helt tom det går ju att ta bort allt i installationsprogrammet. När jag sedan startade datorn så tog ett tag men så kom den igång på USB Minnet och Windows installerades på SSD precis som vanligt utan några tillägg. Dessutom kan jag tillägga att ominstallationen tycks ha löst många problem. Jag har haft problem med att BIOS 1 dog så jag var tvungen att gå över till BIOS 2 (Moder kortet har två BIOS) Även SATA portar 4 och 5 dog och var helt oanvändbara och slutligen, jag kunde inte logga in på Apotek Hjärtats hemsida. Efter ominstallationen har tydligen alla dessa problem bara försvunnit. Vad som egentligen varit fel har jag lite svårt att förstå. Det har ju varit mer hårdvaruproblem. Men eftersom det löste sig med en total ominstallation tycker jag det tyder på att det har varit någon typ av mjukvara som ställt till det. Men helt problemfritt är det inte. Hittills har jag bara installerat Windows och Firefox och det har gått bra. Däremot så krånglar Thunderbird. Det blir segt och kraschar. Datorer: Guds gissel till mänskligheten. (Åtminstone ibland)
 10. Jag ska installera om min andra dator (Första dator). Men det blir inte som jag är van. Jag senaste Windows 10 installationen på en USB och jag installerar på en Samsung 250 GB SSD. När jag börjar installationen ändrar jag i BIOS så dator startar på USB. Men när jag sedan efter installationen vill ändra till Samsung SSD blir det problem. Det har då kommit upp en Windows boot manger Samsung SSD. Om jag då väljer Samsung SSD som startdisk så startar inte datorn. Jag måste välja Windows boot manger Samsung SSD. Gör jag något fel vid installation? Jag har tidigare aldrig fått fram en Windows boot manger. Det är ju bara ett operativ installerat och då borde väl inte Windows boot manger finnas med.
 11. Hej Cecilia tack så mycket för ditt intresse. Samtidigt hade jag en termometer på CPU:en igång och den visade inte på något konstigt. Samsumgs program har jag också och det rapporterar allt okej. Det var det jag menade, att tidigare var det ju mycket skriverier att SSD inte skulle klara så mycket omskrivningar men med tanke på hur många ominstallationer från systembackup jag gjort så är det nog inte något större problem. Jag har nu tagit bort Bitdefender och kunnat köra stressprogram på processorn, där tempen går upp till 88 grader, helt utan problem. Men jag har ju andra problem som jag tycker är märkliga. Jag har handlat och kollat mina recept via Apotek Hjärtat och det har gått bra. Men så plötsligt gjorde det inte det, jag kommer inte in och får bara felmeddelande. Så om jag gör en ominstallation från grunden så kan jag kanske få reda på vad det är som stoppar mig. Jag har en annan dator där jag inte har problemet men jag vill ju gärna att min huvuddator ska gå att använda.
 12. Jag har haft Bitdefender Antivirus Free installerat. När jag körde det programmet så kunde jag inom en minut se att hela CPU:en gick upp i topp och så dog datorn. Jag har nu tagit bort Bitdefender och istället kört först Malwarebytes free ocg sedan Windows Defender. I båda så kan CPU:en gå upp i topp utan att datorn dör. Jag tycker det verkar som om det skulle vara något konstigt med min Bitdefender. Tilläggas ska att jag har tidigare kört Bitdefender utan problem. Tack för all din Input Cecilia. Menar du med ditt svar att en total ominstallation kunde vara bra? Hela systemet ligger på en Samsung SSD. Jag kommer ihåg att när jag köpte denna 250 GB Samsung 840 SSD så var det mycket skriverier om att de inte skulle tåla så mycket omskrivningar. Men efter att jag nu haft denna och en till så håller jag inte med. Jag gör ju regelbundna backups av denna systemdisk och jag har flera gånger gått tillbaka till backupen och skrivit över allt på System SSD.
 13. Jag gjorde en tidigare förfrågan eftersom två SATA portar plötsligt sluta fungera och samtidigt så blev det även fel i BIOS ett så jag fick byta till BIOS två. Ett svar på detta var att moderkortet har börjat gå sönder och fler fel kommer att följa. Men för att bli mer säker så funderar jag på att installera om datorn från början. Det är ju bara det att det tar rätt lång tid att installera Windows göra alla inställningar och sedan installera alla program och dess inställningar. Men finns det något bättre sätt att utesluta mjukvarufel?
 14. Det är inte bara Youtube som ställer till det. Jag har Bitdefender Antivirus Free och när jag kör det tar det bara någon minut innan datorn startas om. Jag har också så att jag kan se värmen på CPU:en och den är inte speciellt hög. En tanke har slagit mig att det kan vara någon oönskat program som ställer till det så jag har varit inne på att installera om och jag har även gjort ett försök. Jag har ju lagt in en pinkod som jag slår in när datorn startas. Nu har jag 4703, men när jag försöker mig på en ominstallation från grunden så tas inte denna kod emot. Däremot går 4704 bra. Jag har två datorer och lokalt konto på bägge så vad är det som stoppar 7403? Tror du en ominstallation kan vara något att pröva?
 15. Hej alla , min dator fortsätter ställa till problem för mig och det här vet jag inte om det är hårdvarufel eller mjukvarofel. Datorn har börjat att emellanåt stänga ner sig för att omedelbart starta om när jag använder Youtube. Ofta kan det hända om jag hoppar framåt i en film. Detta följer ju på att två SATA portar slutade fungera. Port 4 och 5. Men jag tycker det är konstigt att Enhetshanteraren inte anser att något är fel. Om dessa två saker har något samband eller ej vet jag inte.
 16. Jag har fått installera om hela datorn och nu kan jag inte få ordning på Thunderbird bland annat. När jag öppnar ett mejl vill jag att det öppnas i ett nytt fönster och när jag trycker på X uppe till höger så ska bara mejlet stängas ner inte hela Thunderbird. Men nu kan jag inte hitta inställningen till detta.
 17. Det har tidigare inte varit några problem att flytta cachen i Firefox men nu i version 91 går det inte alls. Så hur ska jag göra?
 18. CGD

  Aktivitetsfältet

  Tack Cecilia. Rätt som brukligt.
 19. Hur ska jag ändra färgen på aktivitetsfältet? Jag kan läsa att jag ska gå till Datorinställningar - Anpassning - Färger och där kryssa i en ruta som heter "Start, aktivitetsfältet och åtgärdscenter". Men det går inte. Är det något annat jag måste göra?
 20. Jag fick plötsligt problem med Apotek Hjärtats sida. Jag har haft den en bra tag utan problem men det verkar som den senaste Windows uppdateringen har gett mig problem. Eftersom jag regelbundet tar backupp på mitt system, Windows och alla program, så kan jag back tillbaka och gör jag det så fungerar hemsidan igen. Men jag kan ju inte vägra uppdatering av Windows. Om jag inte loggar in på sidan så går det bra men så fort jag loggat in så börjar problemen. Det kommer en relativt stor vit ruta där det står, överst med lite fetare stil "Ett fel inträffade" och där under "Tyvärr blev någonting fel. Vi ber om ursäkt för det inträffade. Sidan kommer att laddas om när du stänger den här dialogen." Det finns ju två inloggningar på Hjärtats sida och resultat vid inloggning är något olika. Det finns ju den med recept och den med klubb hjärtat. Loggar jag in på recept så kommer rutan upp utav sig själv hela tiden utan att jag gör något. Loggar jag in på klubbdelen så kommer rutan inte förrän jag gör något. Exempelvis flyttar scrollar på sidan. Jag har inte upplevt problem på någon annan sida. Någon här som har någon ide om vad som hänt?
 21. Hypokondriska placebofiler. Ja det var ett nytt roligt uttryck. Men jag säger inte emot dig. Vad har du att säga om Exact Audio Copy som sägs göra kopior som är bättre än originalet!
 22. JoWa, nu är det ju inte alla som håller med om att Flack är helt förlustfri. De menar att om du gör en CD till FLAC och sedan gör om den till CD igen så låter det inte exakt lik. Nu har jag ju inga guldöron och ingen guld anläggning heller för delen så jag kan inte höra någon skillnad själv. Men jag gillar ju FLAC och hör allt jag kan till FLAC. Men jag har ju massor av nerladdad musik från den tiden då det inte var direkt olagligt att ladda ner musik så därför har jag också mycket i Mp3. Ocj mellan Mp3 och FLAC har jag skillnad lite beroende på musiktyp. Jag har ju också FLACK i min mobil. Jag har ingen speciellt exklusiv mobil men efter att jag frågat här fick jag reda på att den kan spela FLACK så då var det bara till att sätta in ett större minneskort. Men jag lyssnar ändå mer på Spotify som jag uppskattar mer och mer.
 23. Jag bor ensam och har två datorer som jag använder. Båda har lokalt konto och ingen direkt kontakt med varandra. De är inte igång vid samtidigt. De har inte riktigt samma kontonamn CGD 1 och CGD 2 men de har samma lösenord. Men det gick konstigt nog inte att ha samma pinkod. De har inte heller samma datornamn. Men nu får jag på den ena datorn, den som gått längst, regelbundet vid start upp ett meddelande vid åtgärdsfönstret att det är kontoproblem. Jag hade tänkt jag skulle skriva av vad där står men jag kan inte få texten att stanna kvar och kan inte få upp den igen. men om jag fortsätter för att åtgärda detta kommer jag till konto står det att allt är bra. Kommer meddelandet upp för att jag har lokalt konto och har inget med sammanblandning mellan mina två datorer?
 24. Nej det är inte samma dator. På den "bärbara" Acern så hjälpte dina förslag på den här större egenbyggda datorn kom ljudet tillbaka efter det jag avinstallerat Firefox och installerat det igen. Jag har hela Windows och alla program installerade på en SSD. Allt jag sparar ligger på andra vanliga hårddiskar. När jag installerade Windows var det bara SSD som var inkopplad men när program installerades var alla hårddiskar inkopplade. Men två av de äldsta diskarna började bli dåliga så jag köpte två nya. Eftersom dessa var ungefär lika dyra som de gamla hade varit var de mycket större så det blev en viss ommöblering av filer. Det verkar som det var detta som påverkade ljudet för YouTube. Tack för hjälpen Venoms du har varit mig till hjälp flera gånger nu.
 25. Jag har nu kommit fram till att det är något på de diskar jag bytt ut som saknas. Om jag kopplar in dessa diskar så får jag ljud i YouTube. Men vad är det som kan orsaka detta? Vad jag vet och kan se så är det bara bildfiler på den ena disken och bara ljudfiler på den andra. C disken är ju kvar helt orörd.