CGD

Medlem
 • Innehållsantal

  1 849
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  11

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av CGD

 1. Okej, jag använder uTorrent 3.5.43804 32 bit och har ju vissa problem. Minnet (RAM) tar ju sakta men säkert slut och en omstart krävs. Dessutom fryser ju programmet rätt ofta. Oftast när jag ska göre en ändring av utseendet. Exempelvis från att allt står i bokstavsordning till att allt står i tidsordning. (Tid kvar). Men också när jag ska lägga till en ny torrent. Sådant här händer när jag flera torrenter igång. Har du inga av dessa problem?
 2. OlleBull, det där är ju bara en enkel VPN så den kan ju knappast ändra hur µTorrent fungerar. Jag har aldrig haft några problem men det kanske har att göra med vad man söker. Exempelvis söker jag aldrig filmer nu för tiden utan mest tidningar. Det jag gillar med µTorrent är att jag kan styra till vilken mapp alla nerladdningar går och till vilken mapp de flyttas när de är klara. Så om någon kan tipsa mig om ett vettigt program som kan detta så skulle det uppskattas. De förslag som jag fått hittills kan inte det. Alternativt jag vet inte hur jag ska få programmet att göra så.
 3. Jag finner Transmission lite krånglig. Jag har ju även letat på Nätet och där får ju uTorrent mycket bra kritik. Så varför fungerar det då så dåligt hemma hos mig. Det som retar mig mest förutom att allt minne tar slut efter en tids körning är att uTorrent gärna låser sig sig (svarar inte) och då kan inga nya torrenter tas emot. Det går inte att byta vy i programmet o.s.v.
 4. Jag har fram till nu använt µTorrent men jag tycker det fungerar riktigt dåligt. Programmet tar allt minne, jag har ändå 32 GB, låser sig ofta men har några fördelar som jag gärna vill ha. Medans en fil laddas ner ligger den i en katalog och när filen är nerladdad flyttas den till en annan katalog. Kataloger som jag själv valt. Jag fick tidigare rådet att pröva qbittorrent istället. Visst det programmet fungerar på många sätt mycket bättre men har även sina brister. Det tycks ladda ner mycket långsammare och mycket färre filer samtidigt. Jag kan inte styra var filer under nerladdning respektive färdiga filer ska placeras. Eller är det jag som har problem med inställningarna? Finns det andra program som fungerar efter mina önskemål.
 5. Det tror jag inte eftersom det fungerar för det mesta. Det är bara ibland som datorn dör.
 6. Hur menar du då? Jag upplever inget problem med några tangenter.
 7. Jag har sedan en tid tillbaka fått problem med att datorn lägger av och visar upp den där blåskärmen. Din PC har fått problem o.s.v. Detta händer ibland så fort jag rör volymkontrollen på tangentbordet. Men jag har inte kommit på vad som kan orsaka felet. Har ni några idéer?
 8. 1. Mappen skickat sparar alltid två st av varje skickat mejl. Är inte det lite onödigt, kunde det inte räcka med ett. Men var ändrar jag detta? 2. Tidigare så sparades alla mejl ner till en mapp som jag valt, men alla mejl låg dessutom kvar på serven. En Hotmail adress så det är väl Microsofts server någonstans. Men nu ser det ut som inget sparas ner till hårddisken. Hur kan jag ändra tillbaka det? Finns det någon finnes att göra så?
 9. Tack för det. Det valet såg jag inte ens.
 10. CGD

  Klocka från AliExpress?

  Läste nyligen ett inlägg på annan sida där någon tog upp att man måste betala både avgifter och tull på varorna. Men var det inte mycket hallå om detta för ett tid sedan där det hela skulle lösas så att jag som köpare betalade alla avgifter vid köpet? Hittade svaret. Wish har avtal med PostNord men det har inte AliExpress.
 11. Mappen Hämtade filer har plötsligt ändrat sig och listar inte alla mappar och filer som tidigare. Tidigare så listades alla mappar så som de gör på alla andra platser, i bokstavsordning eller vilken som var nyast, beroende på vad jag valde. Nu listas alla mapparna i två steg. När jag skriver detta tidigt på måndag så listas det så här, "Idag" och allt därunder i bokstavsordning sedan kommer "Förra veckan" och allt därunder i bokstavsordning, Sedan kommer "Tidigare den här månaden" följt av "Förra månaden", "Tidigare i år", "Förr länge sedan". Vad är det här för påhitt? Kan jag få bort det och tillbaka vanlig listning? Det har blivit lite besvärligt att hitta rätt mapp och fil så som det är nu.
 12. CGD

  Klocka från AliExpress?

  Tack Nicklas. Det var en rejäl beskrivning. Jag har tidigare köpt en kopia av en exklusiv klocka i Hong Kong för 450 Kr. Snygg, bra höll i fem år. Att få den lagad här i Sverige är nog svårt. Jag bor i Mölndal så jag frågade en urmakare på Kvibergs marknad och där var det inga problem. Ska ta med klockan nästa gång jag är där så får vi vad som händer. Klockan jag ska köpa från AliExpress är inte så dyr så det blir igen större förlust om den inte fungerar så som det är tänkt.
 13. CGD

  Klocka från AliExpress?

  Tack för hjälpen. Att du inte kan svara på vilken kvalitet det är förstår jag att du inte kan svara på. Jag tycker det ibland kan bli lite svårt att få fram exakt vad det är jag frågar om. Men här var det och som jag tycker mig fått svar på. Att de olika sidorna är visar samma klocka både invändigt och utvändigt men det kan vara till olika priser. Jag kommer nog till att köpa några fler saker och där har det varit på samma sätt att jag hittar samma sak till olika priser. Hoppas nu bara att det hela fungerar så som jag hoppas. Men det kostar ju inte så mycket. Jag hittade även en sida som säljer exakta kopior utav mycket dyra klockor men till mycket låga priser. Men köpa en här är nog lite mer riskabelt.
 14. Jag har fått originalet i handen. Detta har jag skannat in för att kunna göra några ändringar och sedan skriva ut det på nytt. Hur det har kommit till från första börja har jag ingen aning om och kommer inte att kunna få. Jag har OCR programmet ABBYY FineReader 12 och trodde att det skannade in enbart texten men tydligen finns där osynliga textrutor som programmet också tar med.
 15. CGD

  Klocka från AliExpress?

  Okej. Så trotts att det är samma sida jag köper ifrån kan det ändå vara olika säljare. Det är ingen skillnad i kvalitet, typ lika utseende men olika insida eller så.
 16. CGD

  Klocka från AliExpress?

  Hej på er, jag tänker på att köpa en klocka eller två från AliExpress. Jag har aldrig köpt något från någon Kinesisk/Amerikansk sida förut så det är några saker jag undrar över. Här är samma klocka på två olika sidor. Den ena kostar 362,38 Kr och den andra 235,03 - 411,37. https://www.aliexpress.com/item/32851840973.html?spm=a2g0o.ams_82947.layer-gzitvd.5.5cd7617dIBWqIc&gps-id=5562377&scm=1007.19164.119556.0&scm_id=1007.19164.119556.0&scm-url=1007.19164.119556.0&pvid=7ab68b84-8d32-484c-9717-55c070d8c07b https://www.aliexpress.com/item/32974411329.html?spm=a2g0o.ams_82947.layer-gzitvd.2.5cd7617dIBWqIc&gps-id=5562377&scm=1007.19164.119556.0&scm_id=1007.19164.119556.0&scm-url=1007.19164.119556.0&pvid=7ab68b84-8d32-484c-9717-55c070d8c07b Varför är det olika priser och vad menar de med att ange pris från en summa till en annan? Och rullar jag längre ner på sidorna så finns där fler utav denna klocka och med olika priser. så här med en snabb titt hittar jag ett pris på ända ner till 156,36 Kr
 17. Nej. Jag vill kunna skanna in ett tvåsidigt dokument men hur jag än gör så delas dokumentet upp i olika textrutor. Detta gör det svårt för att inte säga omöjligt att ändra i dokumentet. Så det jag är ute efter är att få bort textrutorna men inte texten. Eller skanna in så att det blev ett helt vanligt Worddokument utan några textrutor så att jag sedan kan ändra på det lite som jag vill. Jag har provat med att klippa och klistra och förvisso går det men då ser man att dokumentet inte ser lika dant ut längre.
 18. Jag har ett Word dokument som är uppdelat i flera olika textrutor. Finns det något sätt att bli av med dessa textrutor så att bara texten blir kvar som i ett vanligt Worddokuent?
 19. Man tar upp Classic Start Menu 4.3.1 (Den sista de görs inga mer uppdateringar) och väljer Settings, Show all settings. Fliken Customize Start Menu. Där finns många fasta saker att lägga till men jag valde Custom och drog den till där jag ville ha den i det vänstra fönstret. Efter det höger klicka på den och välj Edit Item. Eftersom jag ville ha en ny katalog var det bara till att göra en där jag ville ha den sedan där det står Link letar man upp katalogen.
 20. Ja det vet jag och jag har leta men inte hittat något. Men tanken var ju att någon annan här kunde ha den kunskapen. Tydligen var tankekapaciteten bättre idag för precis efter jag skrev det ovan kom jag på hur jag ska göra.
 21. Okej, jag gillar ju Classic start menu och använder Classic with two colums. Lägga till något i den vänstra delen är ju problemfritt men jag skulle vilja lägga till en katalog i den högra ljusblå delen men vet inte hur man gör eller om det ens går. Har vi någon här som vet?
 22. Håller på sätt och vis med. En uppdatering som du inte kan välja utan den bara trycks på dig. Nästa gång du startar datorn fungerar plötsligt inte din skanner eller något annat och drivrutiner till den senaste uppdateringen finns ej att få. Vill du kunna fortsätta så måste du köpa nya saker eller kanske en helt ny dator måste till. Sedan har vi ju program som ej fungerar längre. Nya program kan ju kosta hur mycket som helst. Man kan naturligtvis fuska och försöka hitta programmet på annat sätt via nätet men ladda ner en ny skrivare eller skanner låter sig inte göras. Kan man misstänka ett samarbete mellan alla dessa aktörer för att sälja fler saker??
 23. CGD

  Flytta filer

  Om jag behöver flytta filer till ett annat ställe gör jag så här. Markerar filerna och högerklickar och drar filerna dit jag vill ha dem och där släpper jag musknappen och upp kommer det olika val. Flytta hit, kopiera hit och några fler. Nu har det kommit in ett val som jag inte vill ha! Hur blir jag av med just det valet? Programmet är Fotosizer och jag har inte hittat någon inställning i programmet som reglerar detta val.
 24. Tack för det tipset, det fungerade ju riktigt bra.