Gå till innehåll

bjornewa

Medlem
  • Innehållsantal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av bjornewa

  1. Ja, jag försökte med åtyersällningspunkter i felsäkert läge och det funkade inte. Inte helt. Det jag var ute efter var om det i W7 när man installerar kan göra reparation på en fil på trasig sektor och då borde han inte kunna skriva där fysisk igen utan lägga filen på en annan frisk sektor dvs. "reparera" filen eller funkar det inte så? Det jag undrade var om man via installationsskivan kunde reparea W7 med bibehållna kopplingar till installerade program? Mvh Björn W
  2. Hej! Helt plötsligt när jag satt och spelade ett spel på datorn så slocknade den bara. Den stängde av sig. Försökte sedan starta om datorn men den bara fastnade. Jag provade felsäkert läge och det gick bra men inte normal uppstart. Prövade med att starta datorn från installationsskivan. Där valde jag att reparera datorn. Läste sedan en logfil och kom fram till att en sektor var skadad. Prövade med att köra chkdsk /B (innefattar både /X och /F) men det gick inte. Nu till min fråga: - Kan man göra som i XP köra installationsskivan och begära installation och efter en stund begära reparation. Dvs han installerar om W7 på samma plats och bibehåller kopplingarna till alla installerade program man har eller får man bita i det sura äpplet och köra en installation och sedan installera om alla programvaror. Det är det sistnämda som jag vill undvika. Hälsningar Björn W
  3. har inte uppdaterat sin status ännu

  4. bjornewa

    Nätverk

    Jag löste probemet. Jag tog backuper och gjorde en ren installation från början. Jag installerade sedan om alla program. Nu går datorn som ett spjut och är uppkopplad mot nätet. En bekant till mig som är en hacker sa att det är bara är att göra en ren installation efter ha tittat i burken. Någonstans satt en flagga kvar att en annan brandvägg än Windows var påslagen även om det inte fanns någon brandvägg installerad. Något blev inte rätt avinstallerat precis innan jag gjorde uppgraderingen. Så tack för den hjälp, support och hejarop jag fått av er.
  5. bjornewa

    Nätverk

    Norton 360 försvann men Norman hittade ingenting.
  6. bjornewa

    Nätverk

    Jodu, hur många gånger som helst.
  7. bjornewa

    Nätverk

    På frågan hur jag kom fram till Norman. Jag gjorde i följande ordning, söker datorn i nätverket och här hittade han att ett problem som kanske var en brandvägg och här försöker jag koppla upp mig mot en hemgrupp . I skärmklippet ser man att den vill tilliåta kommunikation via Norman Security Suite. När jag klickar på Öppna Åtgärdscenter så säger den att Norton 360 är aktivt. Jag hade Norton 360 1 år men jag var inte nöjd så jag avinstallerade det och tog Norman Security Suite som jag fick via banken. Jag borrar vidare.
  8. bjornewa

    Nätverk

    Jag tror jag kommit på det men behöver hjälp. Innan jag gjorde uppgradering från Vista till W7 så hade jag Norman Security Suite installerad och där hade jag en brandvägg påslagen. Jag avinstallerade Norman Security Suite innan uppgraderingen. Jag har gjort lite felsökningar och kommit fram till att en annan brandvägg än windows egen är påslagen och att det är Normans Firewall som är det. Problemet är att programmet inte finns någonstans som jag kan se det. Ligger det något skit kvar i systemregistret som inte blev avinstallerat? Hur kommer man åt systemregistret i W7 för att kunna söka där? Han försöker hela tiden koppla upp sig mot nätverket men åker hela tiden ut. Hoppas på tips.
  9. bjornewa

    Nätverk

    I d-links nätverkshanterare ser jag min trådlösa Thomson router/modem. När jag öppnar nätverk så säger den att jag inte är kopplad till något nätverk. Jag klickar och ser mitt trådlösa Thomson och begär anslut. Men icke sa nicke den vill inte ansluta. Jag har avinstallerat d-links nätverkshanterare och startat om dator. Jag har startat installationsprogramet först och stoppat in USB DWA-140 när installationsprogrammet så begär det. Det verkar som om W7 inte vill koppla ihop sig med min Thomson. Kan det vara något som inte är kompatibelt med W7, DWA-140 t.ex. även fast jag har laddat ner W7 versionen av drivrutinerna från d-link?
  10. bjornewa

    Nätverk

    Ursäkta "moffa" jag är ingen expert och har aldrig kör W7 (ännu). 1. Okej, jag avinstallerar D-links nätverkshanterare men vad hittar jag windows inbyggda nätverkshanterare? 2. Nätverkskort? Jag har en USB DWA-140. 3. Sätt i nätverkskortet? Måste jag skruva isär burken?
  11. bjornewa

    Nätverk

    Jag använder 1.70s0056EU. Det andra förstod jag inte riktigt. Skulle jag ha eller inte ha mac-adressering? Samt vad hittar jag den i min router? Jag har en 32bit-burk.
  12. bjornewa

    Nätverk

    Nu har jag snurrat runt så att jag inte vet var jag är någonstans. Jag har alltså uppgraderat från Vista till W7 och det verkar ställt till det. Jag har W7 och jag har en trådlös router med inbyggt modem och nu skall göra allt från början. I vilken ordning skall jag göra installationen så att jag kommer ut på nätet dvs. vad gör jag först etc. Routern/Modemet en Thomson TG585 v7 är inställd på * Tillåt nya enheter: Nya stationer tillåts (automatiskt) * Säkerhetsläge: WPA-PSK * WPA-PSK-kryptering: TKIP+AES * WPA-PSK-version: WPA+WPA2
  13. bjornewa

    Nätverk

    Automatisk tilldelning på routern = Fungerar inte Kryptering = WPA. Router = Har automatisk tilldelning.
  14. bjornewa

    Nätverk

    Automatisk tilldelning. DHCP=Ja. Trådlös mot samma router.
  15. bjornewa

    Nätverk

    Ja jag har en manual. Min router är en Thomson TG587-v7. Jag kommer åt routern via min XP-burk. Den tilldelade kanaler automatiskt och den har jag ställt om till kanal 9 manuellt. Om jag tilldelar min W7 en IP-adress och gateway så får jag ett hemnätverk min ingen internetåterkomst. Se bifogad bild. Ställer jag den i automatisk tilldelning av IP-adress så får jag oidentifierat närverk. I båda fallen kan jag se att jag är ansluten till min trådlösa router MEN jag får ingen internetkoppling.
  16. bjornewa

    Nätverk

    Har skruvat lite fram och tillbaka. Nu har jag kommit så låmgt att jag har fått ett identifierat nätverk och jag ser att jag är ansluten till mitt trådlösa modem via USB D-Link DWA-140 med uppgraderad drivrutin för W7. Men jag har ingen internetåtkomst. Se bilder. Men jag förstår fortfarande inte vad som är felet.
  17. bjornewa

    Nätverk

    Hej! Jag har precis uppgraderat från Vista till W7 nu i kväll. Allt har gått bra förutom att den inte släpper ut mig på nätet. Jag får hela tiden "Oidentifierat nätverk". Jag kan inte skapa en "Hemgrupp" för kanppen "Skapa hemgrupp" är hela tiden släckt. Jag kan se att han kopplar upp sig mot den trådlösa routern men mellan dator och internet finns ett "Oidentifierat nätverk". Jag har för sökt hela kvällen på att försöka komma på hur jag skall lösa det. Tur att jag har en XP-burk kvar som jag kan surfa och skriva detta på. Ibland har jag fått att det är fel på IP-konfigurationen, men hur skall den då se ut. Det finns både IPv4 och IPv6 på maskinen. Har någon där ute ett tips på vad det kan vara? Mvh Björne
×
×
  • Skapa nytt...