Gå till innehåll

lenabj

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

lenabj's Achievements

(1/8)

  1. Jag fick igång det trådlösa kortet istället (krångel-d-link...) så nu struntar jag nog i att få det att funka med sladd...
  2. Jag har installerat om windows xp på en gammal dator (dell dimension 8250). När jag försöker ansluta till internet via kabel, så funkar det, men det går långsamt. Om jag pingar så förlorar jag ca 0-50% av paketen. Jag har uppdaterat drivrutinerna för nätverkskortet, och är ganska säker på att de är rätt. Innan jag installerade om windows xp så funkade det. Vad kan vara fel, drivrutiner, inställningar mm? Var ska jag börja felsöka?
  3. Det var den breda IDE-kabeln jag tog bort, men det funkade inte ändå. Sedan testade jag att flytta på "jumprarna" men det funkade inte hur jag än gjorde... Så jag satte tillbaka dem där de var från början, och då, helt plötsligt, så funkade det att starta upp från CD-RW! Just nu pågår reparationen/installation, det tar ett tag. Men förhoppningsvis så ska jag kunna använda datorn sedan
  4. Jag har provat att ta bort kabeln (det breda bandet, IDE? Strömkabeln? med flerfärgade kablar satt så hårt att jag inte fick loss den). Då finns inte alternativet CD-ROM kvar längre, och den läser inte från CD-RW. Läste på något annat forum om master/slave och någon "switch" på enheterna? Kan det vara något???
  5. Jag kommer in i bios, men ordning på DVD och CD-RW går inte att välja separat. Alternativet heter CD-ROM och då är det DVD:n som körs.
  6. Jag har en gammal stationär Dell-dator som jag håller på att rensa och fixa till lite. Tydligen har det hänt något med någon systemfil eller så för nu startar inte datorn. Jag försöker starta med xp-skivan, men det går inte. Jag har en DVD-spelare som är trasig och en CD-RW som fungerar, men det går inte att välja att datorn ska starta från CD-RW-spelaren, utan den försöker bara med DVD-spelaren. Vad gör jag?
×
×
  • Skapa nytt...