Gå till innehåll

Benny Guldfot

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Benny Guldfot

  1. Förresten, kan jag ta bort partitionen via installationsprogrammet eller måste jag göra det inne i windows? tittar på en microsoft support-sida och där tyder det på det senare. I så fall får jag installera XP sp3, ta bort partitionen och sedan installera gamla xp:t...?
  2. ok. Jag har inte internet på datorn, den är enbart en musikdator. Har inte ens word på den. Det innebär kanske att den borde gå att tweaka rätt ordentligt? Ska prova att ta bort partitionen C: då. Frågan är bara om jag kan göra det med den äldre xp-versionen, i och med att den bara känner av 137 gig av hårddisken. Då kanske inte allt raderas? Kan det fungera bättre att boota med xp sp3-CD´n, ta bort partitionen, avbryta installationen innan den hunnit börja och sedan installera det gamla xp:t?
  3. Jag har en dator som jag enbart använder som musikdator. För ett tag sen kraschade min hårddisk så jag köpte en ny och installerade windows XP sp3 istället för den äldre version av xp pro som jag använde tidigare. Jag upptäckte nu att datorn blev ganska mycket segare när jag gjorde musik. Jag kunde inte alls använda lika många synthar och effekter på låtarna som förut och vissa låtprojekt kunde jag inte ens öppna längre, datorn klarade inte av dem. Jag tror att detta möjligtvis kan bero på att den nyare versionen av XP kräver mer minne vilket gör att datorn går trögare. Oavsett vad det beror på så vill jag återinstallera min gamla setup som fungerade perfekt. Så.. för att återställa ordningen tänkte jag installera om min gamla XP-version så att datorn ska fungera exakt så fläckfritt som den gjorde förut. Nu till problemet: När jag försöker installera mitt gamla XP så meddelar datorn att ett annat operativsystem finns på partitionen. Jag formaterar datorn för att ta bort det gamla operativsystemet (alltså XP sp3). När formateringen är klar fortsätter installationen med att installationsprogram kopieras etc. Sen startar datorn om för att fortsätta installationen. Men nu kommer efter ett tag samma meddelande fram om att jag har ett annat operativsystem på datorn! alltså måste jag formatera om datorn ännu en gång. Jag har nu formaterat datorn tre gånger i hopp om att XP sp3 ska försvinna... men det fungerar ej. Det går runt i en loop som jag inte kommer förbi. Jag vet inte vad detta beror på. När jag formaterar datorn borde väl allt försvinna, inklusive det gamla operativsystemet? En anledning till problemet kan vara detta: Jag har en hårddisk på 320gig men när jag använde det gamla XP:t kunde datorn enbart känna av ca 130 gig. Enligt killen i min datorbutik berodde detta på att jag hade en äldre XP-version. När jag installerade det nya XP sp3 så kunde jag använda hela hårdisken. Kan det då vara så att XP sp3:t ligger på en del av hårddisken som det gamla XP:t inte känner av? att det därför inte går att radera det gamla operativssystemet (jag använder ju den gamla XP-versionens installationsskiva när jag formaterar)? Eller kan det bero på något annat? Och finns det något annat sätt att formatera hårddisken på än vid nyinstallation? t ex att jag installerar XP sp3 igen och formaterar hårddisken via XP sp3 och sedan installerar den gamla XP-versionen. Jag behöver verkligen mitt gamla XP, i nuläget kan jag inte öppna flera låtmixar (som är fulla av kanaler, synthar och effekter som kräver mycket av datorn) och datorn är därför i stort sett oanvändbar. Ett rätt komplicerat problem... i alla fall för mig. Finns det någon här som har någon idé till hur jag kan göra? Tacksam för svar
×
×
  • Skapa nytt...