Gå till innehåll

mankan

Medlem
  • Innehållsantal

    55
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av mankan

  1. Tack, ska testa detta så fort jag får tid
  2. Tack för tipset, men nej det är inge problem med rättigheter. När disken är skrivskyddad går det inte att ta ägarskap på filerna. Men jag har gjort det när disken inte varit skrivskyddad. Har till och med startat upp på en "räddnings cd", och raderat alla attribut och gett "alla" fulla rättigheter (jo, det är borttaget nu, säkerhetsmedveten) till filer och mappar på disken. Startar jag på "räddnings cd" så är det inga problem med disken, utan det är alltid inne i Windows som problemet dyker upp. Alla filer är flyttade från usb-disken, usb-disken omformaterad i den nya datorn, filerna är tillbaka lagda. Testar att skapa nya mappar och filer, jämfört rättigheter men ingen skillnad. Idag fick jag faktiskt skriv-access till disken efter andra omstarten av den. Börjar fundera på om den är slut...
  3. Det är en USB-disk på 500GB, så ja den är NTFS
  4. Tack för tipset, det fungerade för stunden. Men efter att datorn varit avstängd ett tag, och sedan igång igen så är disken skrivskyddad igen.
  5. Hej, Jag har lite problem med en extern disk, en USB-disk. Efter jag har slängt ut min gamla stationära dator och köpt mig en ny bärbar, så har jag fått problem med min externa hårddisk. Den blir skrivskyddad stup i kvarten, ibland hjälper det att koppla ifrån den och dra ur strömmen ett bar minuter för att sedan koppla tillbaka den för att den ska bli "normal" igen. Men ofta, och det är väldigt irriterande så förblir den skrivskyddad i någon dag. Jag har formaterat om den, tänkte om det var någon bisarr koppling som låg där och j*vlades, men inte då, problemet kvarstår. Nån som har lite idéer på lösningar? Windows 7 Home Premium x64
  6. Oj, tack för alla svar. Jag kör denna skärm med DVI, den gamla skärmen är urkopplad. Den gamla skärmen finns inte med i Enhetshanterare (inte ens som dold). Och senaste drivrutinerna för både grafikkortet och skärmen är installerade.,
  7. Har fått mig ett jobbigt problem efter jag har bytt skärm från en 19" till 24". Windows 7 kommer inte ihåg upplösningen efter omstart, utan ställer tillbaka upplösningen till 1280 x 1024 som den gamla 19" skärmen hade. Jag har avinstallerat, ominstallerat drivrutinerna för grafikkortet, installerat drivrutiner för skärmen. Om och om igen. Har letat i registret och på nätet, men inte lyckats hitta en lösning. Allt ser bra ut under uppstart, och inloggningsrutan dyker upp, någon sekund senare blir skärmen svart, och sedan "tänds" den igen, men med upplösningen 1280 x 1024. Så det känns ju som att det är Windows som läser in ett galet värde någonstans, men vart? Jag vill ju ha den rekommenderade upplösningen på 1920 x 1080, så att allt ser bra ut. Grafikkort: ATI Radeon HD 2600 Pro, med drivrutiner från 13/12-2010 Windows: Windows 7 Pro, 32-bit, fullt uppdaterat.
  8. Jag vet inte om det är okej att skriva det i detta forum, men jag har skrivit det här; http://mankans.com/u.php?58
  9. Har hittat lösningen och kör Windows Kalender i Windows 7.
  10. Men då är man tvungen att ha Windows Live Mail igång hela tiden. Precis som Outlook....
  11. mankan

    Windows Kalender

    Microsoft lade till ett program som var ypperligt i Windows Vista, men dessvärre valde de att ta bort det redan i Windows 7, nämligen Windows Kalender. Vart kan man hitta ett likvärdigt kalender-program, lika rent och snyggt och fungera på samma sätt (alltså ligga i bakgrunden och använda "Windows Schemaläggare" som motor, och inte ligga i autostarten)? Vill inte ha något extra program som ligger och släpar (läs, syns någonstans), utan det ska fungera exakt som Windows Kalender. Windows Kalender fungerar utmärkt för familjens aktiviteter.
  12. Jag har själv hittat en liten "snabblösning", har inte haft mycket tid, men jag har publicerat den på min egen sajt för den som är intresserad; http://www.mankans.com/u.php?50
  13. Jag märkte till min stora förtret att Windows Kalender'ns påminnelse funktion har lagt av. Och det sura är att den har gjort det på två maskiner här hemma. Öppna upp kalendern för att lägga in en ny bokning, och då poppade det upp gamla påminnelser (surt sa bävern). Har sökt på nätet, och hittat en handfull andra foruminlägg med samma problem, men ingen lösning. Någon som sitter inne med en lösning?
  14. Tja, eftersom Canon Pixma MP150 är en USB, så har den inte något inbyggt nätverk. Tragiskt har jag upptäckt att det behövs en tredjeparts programvara, RemoteScan för att få scannerna att fungera över nätverket. Det mest ekonomiska är nog att kika på ny multifunktionskrivare, med inbyggt nätverk.
  15. japp, kopplar jag direkt på den stationära så fungerar scanningen också. Har testat med att avinstallera/installera x-antal gånger.
  16. Min arbets yta minskar, och jag behöver "fördela ut" lite kringutrustning runt om i lyan, men har stött på lite problem när det gäller min Canon Pixma MP150. Jag har kopplat den till en gammal bäbar pc med XP professional (sp3) och trådlösnätverk, och delar ut den. Att skriva ut är inga problem, men kruxet är ju att man ibland även behöver kunna scanna lite också. Och där vill det inte fungera. Drivrutinen för Canon Pixma MP150 är av senaste sort och installerad på både den bärbara (XP) och den stationära (Vista). Men så fort jag ska starta MP Navigator på den stationära datorn (programvaran som hör till Canon Pixma MP150) för att scanna så får jag upp detta meddelade: Cannot communicate with scanner. Scanner may be turned off, a cable may be disconnected. Please check the status and try again. Scanner driver will be closed. Testade även med Microsoft Office Document Scanning, men samma sak där. Kan jag få igång scanner-funktionen över nätverket?
  17. Så sant så, att jag inte tänkte på det. Fungerade klockrent. Tack
  18. Har en XP-maskin som skall lånas ut för en tid framöver. Användaren ska enbart ha vissa förinstallerade applikationer, och skall användas till vanligt kontorsändamål (ej ansluten till något lokalt nätverk/domän), internet (surf & e-post) och viss avkoppling (små enkla spel). För att hålla datorn i rätt "skick" skall inte användaren kunna installera några applikationer på eget bevåg. Dock så behöver datorn kunna uppdateras via automatiska uppdateringar (ev. Microsoft Update), vilket kräver administratörsrättigheter. Kan det var en idé att installera Windows SteadyState 2.5 med ett annat administratörskonto och med det sedan försöka strypa ner användarens konto? (Har inte möjlighet att testa just nu, därav frågan )
  19. Kontrollera i diskhanteraren så att du inte har en "enhets krock", något usb-minne(enhet)/minnes-kort som vill ha samma enhetsbeteckning som en hårddisk. Har du det, så byt enhetsbeteckning på minnet/enheten. Eller har du tidigare spelet upp en fil från ett media (usb-minne/minnes-kort etc) som inte finns inkopplat nu? Testa i så fall att sätta i det.
  20. Förutsatt att du har en retail version (kom inte med din dator) så måste du ta bort den från din stationära dator, installera sedan på din bärbara och ring MS för att aktivera över telefonen, 020-140 00 15. Fick du windows med din stationära, ja då får du inte installare den på någon annan dator.
  21. Jag tycker fortfarande att filhantering (flytt & kopiering) går otroligt seg. Att flytta filer till/från USB är hur segt som helst. Men annars tycker jag Vista med SP1 är mycket stabilare, har inte haft en blåskärm sedan SP1, och det är toppen.
  22. För att få fram samma gränsnitt så "tror" jag du måste använda dig av klassiskt utseende i Vista, eller klassisk startmeny, men jag kan ha fel (orkar inte testa mig fram). Skapa en genväg för Stäng av: Högerklicka på skrivbordet, välj Nytt och Skapa genväg. En guide kommer upp, skriv in shutdown -s -t 01 klicka på nästa, Skriv in ett namn (tex. Stäng av), klicka på Slutför. Skapa en genväg för Starta om: Högerklicka på skrivbordet, välj Nytt och Skapa genväg. En guide kommer upp, skriv in shutdown -s -t 00 klicka på nästa, Skriv in ett namn (tex. Stäng av), klicka på Slutför.
  23. Kika på ett av stenis gamla inlägg: http://www.alltomxp.se/forum/index.php?top...g32572#msg32572
  24. Då tror jag att Microsoft har en liten "fix" till dig, kika på den här: http://www.microsoft.com/downloads/details...11-37f485fa34ea
×
×
  • Skapa nytt...