Gå till innehåll

Hamilton_Swede

Medlem
  • Innehållsantal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Hamilton_Swede

  1. Spikat upp kablar i flickvännens nya lägenhet.

  2. Jag har nu köpt en Belkin Play. Jag har ännu inte hunnit testa den för jag har inte kommit hem ännu. Men så fort jag vet uppdaterar jag er :-)
  3. Oj oj oj. Vilka sköna personer det finns här. Ni har troligen löst mitt problem innan jag ens har hunnit köpa en router :-) Jag tackar, bockar, bugar och niger :-)
  4. E-son: Om de är Telia som isp vet jag inte. Allt jag vet är att jag har Bredbandsbolaget som internetleverantör och det är deras modem jag fick när jag skaffade det :-)
  5. Hej alla glada. Jag har igår fixat med hjälp av en person på detta forum att koppla in tjejens externa HDD i hennes router och det funkar utmärkt. Nu är jag avundsjuk och vill göra likadant i mitt hem. Men nu är problemet att jag har ingen router utan bara ADSL modem med inbyggt trådlöst internet ifrån Bredbandsbolaget. Så jag tänkte köpa en router med USB och placera den i köket med min externa HDD. Men nu enligt andra sidor så kan man inte köpa vilken router som helst utan den ska vara kompatibel med modemet om det ska funka. Hur ska jag veta om det är kompatibelt? Ska jag köpa samma märke som modemet? Jag vill inte helst köra testmetoden genom att beställa ett och sen skicka tillbaka om det inte skulle funka och sen köra samma visa igen tills den kompatibla är i mina händer. Sammanfattning. Jag vill nå min externa HDD som ska vara i ett annat rum genom en trådlös router men vet inte vilken jag ska köpa. På datorn har jag Windows 7 Modemet är en Zyxel P-2601HN-F1 Extern HDD är en My Book 500 Gb med egen strömkälla. Tack på föhand och hoppas ni kan hjälpa mig med detta.
  6. Tack E-Son. Det funkar helt utmärkt nu. Jag/vi tackar för hjälpen. Jag kommer att skapa en ny tråd i samma ämne fast lite annorlunda. Om du vet svaret där så kollar gärna in. Ännu en gång, mkt tack :-)
  7. Så nu är jag hemma hos tjejen. Hennes router heter D-LINK DIR-635
  8. Hej. Jag vet inte om jag kommit rätt men jag gillar folket här och dom har hjälpt mig dom senaste gångerna. Iaf. Jag försöker hjälpa flickvännen med att koppla en extern hdd i hennes trådlösa router via USB så hon slipper kånka runt på den hela tiden och i stället ska nå den via nätverket. Men när jag tittar i datorn så jag kan inte se hdd i nätverket. Jag vet inte om det är speciella inställningar man måste göra först isf vad och vart? Hennes hdd är en liten med usb kabel och får sin ström från datorn i vanliga fall, kan de bero på de isf? Allt jag vet ärt att hon har winsows 7 på datorn. Vad routern heter vet jag tyvärr inte. Hoppas nån kan ge mig svar. Tack på förhand :-)
  9. Hittade nu hur man gjorde. Visade sig vara Tab knappen man skulle trycka för att få bootmenyn. Tack ska du ha ändå :-)
  10. Jo jag ändrade i bios så att den skulle boota fråb usb men det funkar inte. Testade nyss usb stickan på min gamla dator i fall att om den skulle vara trasig men så är inte fallet. Stickan funkar perfekt.
  11. Hejsan. Ni har säkert diskuterat detta innan men har inte hittat nån länk. Jag skaffat en Asus Eee 1008P Seashell Karim Raschid. http://www.asus.se/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1008P_Seashell_Karim_Rashid_Collection/ Datorn har bara windows 7 starter som OS och vill installera windows 7 ultimate. Windows 7 Ultimate har jag på en bootbar usb sticka och har fungerat på min gamla dator. Problemet här nu är att det går inte bootar från USB på min nya (asus). Allt den gör är att läsa ett litet tag och sen "strunta" i det och laddar från hårddisken som vanligt. Jag har ändrat bootordningen till usb´n men det hjälper inte. Vad kan jag göra åt de. Tack på föhand
  12. Nä jag har ingen bekant som har en likada dator som jag. Den närmsta handlaren är 6 mil ifrån mitt så de går inte de heller.
  13. Hej allihopa. Måste först fjäska lite med att säga att detta är en förbannat bra sida. Haft en del problem och så gott som alla har löst sig. Men nu till ett nytt problem :-( Så nu till buisness. Jag har en Laptop Asus X51R där mitt batteri (inte cmos) barade slutade fungera. När batteriet är i så syns det på den lilla ikonen nere i högra hörnet. Men har man pekarn över så står de: "Batteri finns men laddas inte". Hade då inte haft datorn en längre tid men tillräckligt för att garantin skulle hinna gå ut. Så nu får jag ha datorn ständigt inkopplad i vägguttaget om jag ska använda den (kunde lika väl skaffa en stationär då). Har hört nåt om att "zappa" batteriet, nån som har erfarenhet av de? Man tydligen "kortsluter batteriet så det "nollställs". Fattade själv inte redigt vad personen menade med det. Eller blir jag illa tvungen att köpa ett nytt för mellan 8-900 kr (sura pengar). Tack på förhand.
  14. Hej. Jag har ett problem med min flickväns laptop. När man har använt den ett tag så blir den troligen överhettad (Man kan känna det med bara handen). Vad som sen händer då är att datorn bara stängs av tvärt. Har du/ni nåt tips vad man kan göra åt det. Datorn är en: Fujitsu Siemens Amilo Li 2732
  15. Tyvärr är detta alla uppgifter vi har. Ska prova avinstallera windows media player eftrsom den är den enda som använder microsoft visiualizer ++ men nu finns inte wmp med i avinstallationslistan :-S
  16. Aj då. Har haft dålig erfarenhet av att uppdatera BIOS, kraschade en dator en gång i tiden :-S
  17. Enligt Enhetshanteraren så funkar allt som de ska, inga utropstecken alls
  18. Aj då. Har haft dålig erfarenhet av att uppdatera BIOS, kraschade en dator en gång i tiden :-S Men du ska ha tack för att du kollade.
  19. Hej. Jag har fått troligen ett lite annorlunda problem. Enda sen jag installerade Windows 7 Ultimate (hade Vista innan) på min laptop så har jag fått ett mindre konstigt problem. Vart enda gång jag ska "starta om" datorn så låser sig datorn vid självaste uppstarten. Allt som syns är datorloggan (för mig ASUS). Jag måste då STÄNGA AV datorn helt och hållet och sen starta datorn för att den ska funka. Info om datorn: ASUS X51R Series Intel Celeron 1,60 Ghz 32-bitars 2 Gb Ram Windows 7 Ultimate (innan Vista) Tack på förhand
  20. Hej. Jag ska ta hela historien från börja så ni hänger med vad som har hänt. Jag köpte en Produktnyckel till Windows 7 Ultimate på Tradera och säljaren skickade även en kopia av skivan. Jag installerade och nyckeln funkade som han/hon hade lovat. Hade inga som helst problem att ladda ner uppdateringar och allt var frid och fröjd. Nu ca 3 månader senare dök "Det här Windows-exemplaret är inte äkta" upp Jag har provat att skriva in produktnyckeln igen men det står att Microsoft har blockerat den nyckeln. Vad f*n är det frågan om? Har jag blivit lurad av personen på Tradera? Har säljaren sålt samma nyckel till någon annan så det "krockar" med microsoft server? Eller har Microsoft strulat till de? Nån som har en ide? Mvh Hamilton
  21. Vi använder msn och facebook. Men jag ska försöka få fram mer uppgifter.
  22. Hej. Jag hade hoppats nu hade kunnat hjälpa mig/oss om ett problem. Det är inte jag som har problemet utan en bekant till mig så jag ska ge alla detaljer till er som hon gav mig sen kan ni inte ställa mer frågor för jag vet inget mer. Min bekants dator strular genom att vartenda gång vi chattar ett tag så startas nåt som heter "microsoft visualizer ++" och skärmen blir svart och datorn stängs av. Jag kollade upp vad det var för något och det är ju dom visuella effekterna i windows media player. Hon har Windows Vista. Och om det kan hjälpa så har hon också iTunes installerat (vet inte om dom krockar med varandra). Detta är allt jag vet men hoppas de kan ge nån ledtråd. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...