Gå till innehåll

Fiddeflygare

Medlem
  • Innehållsantal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Fiddeflygare

  1. Hjälpte inte tyvärr. sfc verkar inte göra något än första valideringen och installationen av SP1 säger bara att SP1 redan är installerat..
  2. Hej på er. För någon vecka sen så larmade mitt AVG till om ett virus i temp. mappen i windows. Lät virusprogrammet göra sitt och rensa bort den infekterade filen och nu har jag ett bekymmer. Det började med att Office slutade fungera som det skulle och sa att office inte var installerat för användaren längre. Installerade om och det fungerar nu men nu till nästa bekymmer. Windows 7 verkar ha slutat klara av att spara placering och storlek på ikonerna på skrivbordet. Varje gång datorn startas om så ändras allt till medelstora ikoner och sorteras efter windows eget huvud i vänstra kanten. Trodde först att det bara var temporärt efter att AVG gjort sitt men det håller på hela tiden. Försöker jag arrangera om ikonerna på skrivbordet och sedan kör "uppdatera" på skrivbordet så samlas ikonerna i vänstra kanten igen. Någon som har en aning om varför det beter sig såhär? Auto arrangera ikoner är inte ikryssat eller något sådant och har letat i två dagar efter lösningar och kollat om det är någon inställning någonstans som innebär att mina skrivbordsinställningar inte sparas när man stänger av men hittar inget. Använder windows 7 x64 på en hemmabyggd dator. Allt har funkat innan viruset blev borttaget.
  3. Hur avinstallerar man uppdateringar? Loggboken vet jag inte heller hur man kollar. Men jag tar gärna emot tips på hur jag kollar och gör dessa saker. Det är ett litet företag utan IT-avdelning så jag har inte så många andra ställlen att vända mig till. Dessutom är det inte några känsliga program som är drabbade.
  4. Hej jag tänkte höra efter om någon annan har haft samma problem som jag. Efter senaste uppdateringen av Windows 7 professional 32-bitars på jobbdatorn så har helt plötsligt de flesta program slutat fungera normalt. Det vanligaste och mest irriterande problemet jag får är att så fort jag stänger något program så kommer ett meddelande om att programmet har slutat fungera. Till och med när man stänger något så basic som paint så kommer meddelandet upp. Detta innebär ett bekymmer för mig då vissa program som jag behöver i jobbet inte kan göra det de ska innan windows säger att det har slutat fungera och stänger programmet. Det enda som jag kan komma på som har ändrats är att jag har installerat senaste uppdateringen av windows och efter det började problemen. Så därför undrar jag om någon annan har råkat ut för några liknande problem? Eller är jag ensam om detta? Jobbdatorn har följande spec: Windows 7 professional SP1 HP Probook 6540b Intel i5 2,27GHz 4GB RAM 32-Bitars OS
  5. Hej Cecilia. Här är loggen från Malwarebytes. Körde en fullständig genomscanning och en snabbscanning. Samma resultat på båda. Malwarebytes' Anti-Malware 1.51.0.1200 www.malwarebytes.org Databasversion: 6872 Windows 5.1.2600 Service Pack 3 Internet Explorer 8.0.6001.18702 2011-06-18 03:09:27 mbam-log-2011-06-18 (03-09-27).txt Skanningstyp: Fullständig skanning (C:\|D:\|I:\|L:\|M:\|) Antal skannade objekt: 386400 Förfluten tid: 1 timme(ar), 8 minut(er), 54 sekund(er) Infekterade minnesprocesser: 0 Infekterade minnesmoduler: 0 Infekterade registernycklar: 0 Infekterade registervärden: 0 Infekterade registerdataposter: 0 Infekterade mappar: 0 Infekterade filer: 0 Infekterade minnesprocesser: (Inga skadliga poster hittades) Infekterade minnesmoduler: (Inga skadliga poster hittades) Infekterade registernycklar: (Inga skadliga poster hittades) Infekterade registervärden: (Inga skadliga poster hittades) Infekterade registerdataposter: (Inga skadliga poster hittades) Infekterade mappar: (Inga skadliga poster hittades) Infekterade filer: (Inga skadliga poster hittades)
  6. Hej igen på er. Cecilia och ni andra, jag tackar så mycket för er hjälp. Jag har nu äntligen fått igång datorn igen efter en del meck och kanske misstag. Jag gjorde som du sa Cecilia och enligt datorn så gick det inte att varken köra bootcfg /add eller bootcfg /rebuild. Tillslut tröttnade jag och gjorde ytterligare en windowsinstallation i en ny mapp och fixade och funderade efter det på om jag hade mixat SATA kablarna. Så jag testade att byta plats på dem och då helt plötsligt hoppade den gamla windowsinstallationen igång igen, så jag kan ha klantat mig eller så var det det som behövdes eftersom det gnällde på att det inte gick att hitta någon windowsinstallation på diskarna innan jag gjorde en ny installation. Jag vet inte men nu fungerar det iallafall och jag är nöjd och tacksam för all hjälp :-). Får se hur länge den gamla häcken orkar den här gången men nu kommer jag vara mer vaksam på när program börjar strula iallafall och se om jag kan hitta virus och annan skit med dockan kopplad till jobbdatorn.
  7. Scanen av disk2 är nu färdig och endpoint hittar inte längre någon trojan. Men nu saknar BIOS en boot-device igen eftersom MBR på disk 2 är omgjord. Så nu behöver jag veta hur jag får datorn att förstå vad som är boot-device.
  8. Detta är nu gjort så nu kan vi ta nästa steg. Skall jag koppla in båda diskarna och se om det går att starta datorn? Eller ska jag sätta disken i usb-dockan och se om endpoint ser trojanen eller om den är ren?
  9. Ok, nu har jag dubbelkollat här. Disk 1 innehåller mina partitioner Windows, mix och spel. Disk 2 innehåller partitionerna Fiddes och film m.m. Disk 1 var den som hade W32.virut.CF på sig. Disk 2 är den som är infekterad av trojanen och dessutom kan datorn inte boota om inte disk 2 sitter i. Detta innebär att Disk2 enligt mitt BIOS är boot-device men OS:et ligger på disk 1. Detta gör mig lite konfunderad då det känns som att Disk 1 borde vara boot-device eftersom operativsystemet ligger på den disken. Så ser situationen ut just nu. Så nu är då frågan om det går att få bort skräpet på diskarna på något sätt utan att jag ska behöva formatera dem och förlora all data? Jag har inte möjlighet att kopiera över allt som jag behöver ha kvar från de gamla diskarna då jag inte har så mycket utrymme någonstans och dessutom vill jag inte riskera att det kommer in virus och annan skit på fler diskar än dessa två. Verkar redan vara lite sent då viruset verkar ha kommit in i diverse tmp filer på gamla jobbdatorn. men det reagerar iallafall endpoint på och sätter i karantän.
  10. Hej igen på er. Jag har inte hunnit titta närmare på diskarna än då det är lite mycket på jobbet just nu. Men jag planerar att fixa med dem i helgen och kanske redan lite imorgon. Det jag är ute efter är att slippa välja ut vad jag behöver spara av 500 gb och försöka hitta plats för detta någon stans. Det jag vill är att få bort trojanen så att jag kan använda datorn som jag vill och kanske senare rensa bland allt och formatera/installera om Windows. Men i nuläget är jag ute efter en lösning som gör att jag kan ha kvar mina saker på datorn för tillfället. @Cecilia: Jag ska kontrollera vilken av diskarna som windows ligger på imorgon och postar sen exakt hur det ser ut.
  11. Det jag tänkte på var att se om jag kunde få Disk1 som windows ligger på och som är fri från trojanen enligt endpoint att snurra igång windows med hjälp av windowsskivan. Eller finns det något annat sätt för att se varför det vägrar att starta? Frågan är om man kan göra en fixmbr på disk 2 med hjälp av windowsskivan isåfall trots att windows inte ligger på den hårddisken. Jag vet inte annars vad jag ska göra eftersom något uppenbarligen har spökat till så att windows inte startar. Jag är lite lost på anledningar till att operativet inte startar. Edit: Nu blev jag riktigt konfunderad.. om jag inaktiverar disk2 i BIOS så säger datorn att det inte finns någon boot-device. Det som förbryllar mig är att windows absolut inte finns på den hårddisken. :S
  12. Hmm har testat men det hjälper inte. Fattar inte hur den skulle kunna dö på det viset när jag bara haft dän diskarna och använt dem i en docka. Men jag kanske ska försöka starta via windowsskivan och reparera installationen iallafall? Konstaterade att datorn känner av diskarna iallafall för om man inte har en av dem inkopplade så gnäller han för det. Windows ligger på disk 2 har jag nu konstaterat. Jag har dessutom inte kört några program från diskarna via jobbdatorn och har gjort scanningar på jobbdatorn efter varje gång som jag har haft diskarna i usb-dockan. Anledningen till att jag blir lite orolig är att trojanen ligger i MBR för andra disken.
  13. Hej Cecilia. Jag lyckas exportera loggarna till .csv filer, konverterat till .xls. Första scan är på första disken där det fanns ett virus, andra scan är disk nr.2 där trojanen finns. Det står att den är cleaned enligt endpoint men gör man en scan till så kommer den fram igen. Disk 1 ska ha windows partitionen om jag kommer ihåg rätt. Problemet med uppstarten är att datorn inte reagerar alls hur mycket jag än trycker F8 eller liknande. Hör inte någon form av aktivitet från hårddiskarna heller. så windows börjar inte starta alls är bara en svart skärm.. Det är Windows XP på datorn. Första virusscan.xls Andra virusscan.xls
  14. Hejsan, efter att något hackat lite konton och annat för mig så misstänkte jag ett virus eller liknande i hemdatorn. Körde scanning med AVG utan att det hittade något, har haft lite problem med att iexplorer och firefox inte startat som det ska fram och tillbaka och tyckte att det borde hittat något vid scannen. Jag drog därför ur hårddiskarna ur datorn och satte dem i en USB-docka till jobbdatorn som har Symantec endpoint protection installerat. Programmet hittade då virus på ena disken som hamnade i karantän och trojanen Backdoor.Tidserv.L i andra disken. Försökte köra symantecs remover för Backdoor.Tidserv för att få bort det och fick svaret att just den trojanen inte fanns på min dator. Men jag uppmärksammade också att programmet endast scannade jobbdatorn och inte den externa disken där skiten finns. Tog därför och la över programmet på disken och satte tillbaka diskarna i hemdatorn och nu har jag då 2 problem. 1. Hemdatorn slutade att starta windows helt efter allt krabb. 2. Trojanen ligger antagligen och lurar fortfarande i en av diskarna utan att jag kan ta bort den. Någon som kan hjälpa mig att lösa dessa problem så skulle jag vara väldigt tacksam. Hållt på i 2 dagar nu med denna skiten utan att det går framåt. Försökt hitta en remover som är mer specifik för trojanen utan att lyckas. Mvh //Fidde
  15. Hej alla. Jag tänkte använda mig av er eminenta hjälp ytterligare en gång efter att jag fick så mycket hjälp och tips med mina förra problem med XP. Den här gången är det min flickväns dator där windows update i windows 7 verkar ha säckat ihop helt. Datorn är en: HP Presario CQ61 notebook PC med 64bitars Windows 7 home premium installerat. Varje gång hon stänger av den försöker datorn installera 3 uppdateringar för Office system 2007 KB2289158, KB2344875 och KB2345043 Har provat ikväll med att installera dem i windows update men får bara ett felmeddelande kod 80070663 att det har inträffat ett okänt fel i windows update. någon annan som har varit med om samma problem eller någon som vet hur man kan lösa det eftersom den konstant får fel när den försöker uppdatera?? Tänkte att det skulle gå att ladda ner uppdateringsfilerna igen om det skulle vara dem det är fel på men det verkar inte heller gå att göra. Tacksam för svar. Mvh //Fidde
  16. e-son: Jag ska testa och se om det går ikväll. Har en XP-skiva från dell till datorn hemma så förhoppningsvis funkar det med den. Cecilia: Jag vet inte riktigt hur man gör för att testa hårddisken.. har du några tips på hur? Känns som att det inte borde vara hårddisken som slutat fungera. Den är knappt 2 månader gammal. Men den förra slutade boota efter en månad och den var bara någon månad gammal den med. Kanske får kolla på andra tillverkare av diskar om det visar sig att denna också gått sönder. Det skumma med det är dock att jag har en kollega med exakt samma dator, hårddisk och setup som mig och han har inte haft några problem med sin dator
  17. Jag tackar för filen. Har dock precis upptäckt att det är fler filer som saknas i system 32 katalogen . Bland annat filer till enhetshanteraren m.m. Vet inte hur man ska lösa detta utan att behöva formatera och installera om allt ihop. Någon som har några förslag på möjligheter att återställa system32 katalogen utan att installera om Windows?
  18. Det skulle jag bli väldigt glad över. Skulle vara skönt att slippa alla problem och saker som inte fungerar
  19. Den enda filen jag hade till hands låg på min privata dator hemma. Hade inte så mycket till val då jag var tvungen att få igång datorn. Versionsnumret har jag inte och kan inte läsa ut det direkt heller. Kan tyvärr inte bifoga den heller.. Hemdatorn är en stationär Dell dator och jobbdatorn är en HP compaq nc8430. Är det möjligt att få tag på rätt dll-fil någonstans?
  20. Hej alla. För en vecka sen ungefär så låste sig jobbdatorn riktigt ordentligt. Explorer gick inte starta m.m. så jag startade om datorn och fick upp att HAL.dll var skadad eller inte fanns. Det jag gjorde då var att kopiera in HAl.dll i System32 katalogen igen eftersom den helt plötsligt inte fanns längre och efter det startade datorn utan några större problem. Däremot har jag nu lite konstiga fel. Guider för att hämta bilder ur digitalkameror fungerar inte, den hittar kameran i den här datorn men sen säger guiden att den inte kan hitta enheten. (finns antagligen fler guider som inte fungerar som de ska. jag har bara inte behövt använda dem än.) När datorn har en nätverkssladd inkopplad tar det längre tid innan skrivbordet kommer fram än vanligt vid inloggning. Fick installera om explorer för att få igång det igen och nu kommer inte sidförslag fram längre som de alltid har gjort innan och det stänger ner på grund av problem när man kollar hotmail, aftonbladet m.m. Har även provat att installera om SP3 för att försöka avhjälpa problemen men det har inte heller hjälpt. Finns det något sätt att få datorn att bete sig normalt igen och är det någon mer som har råkat ut för att dll filen bara försvunnit?
×
×
  • Skapa nytt...