Gå till innehåll

Neoromancer

Medlem
  • Innehållsantal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Kontaktmetoder

  • MSN
    highlander_mike@hotmail.c
  • ICQ
    0

Ytterligare profilinformation

  • Från
    Växjö

Neoromancer's Achievements

(1/8)

  1. Det fick bli en XP-pro till slut. Slimmade ner den så att bara det nödvändigaste körs. Funkar riktigt hyffsat. Enda strulet är väl att det inte går att föra över stora filer (typ 500Mb och större) från en maskin som är ansluten via mitt trådlösa nät. Men det löste jag genom att hänga på den disken direkt på IDE´n i den burk som ska aggera filserver. Tack för era åsikter. /Neo
  2. Det var väl främst av prestandaskäl som jag funderade på W2K server. Maskinen orkar nog inte riktigt med XP. Får snart ta mig tid att sätta upp den.
  3. Det beror ju helt på vilken roll du tilldelar servern. Man måste inte ha en domän för att sätta upp en eller t.o.m. flera servrar. Det du räknar upp är sånt som kräver en server. Skulle tro att det går fortare att sätta upp en server med fileshare och få den att snurra ordentligt än att sätta upp en XP och plocka bort allt lull lull som följer med den. Dessutom så är 2k servern driftsäkrare. Kanske gör helt om och kör LINUX i stället :?
  4. Nej jag menade Klientoperativet XP-pro v.s. Serveroperativet Win2000. Andra ändamål?? Att använda en server för att lagra gemensam data är ju det vanligaste ändamålet! Så mycket jobb är det inte och det kostar mig inte en krona.
  5. För dom 2200:- som en sån disk kostar så kan jag driva runt min server rätt så länge. Så det alternativet går bort. Åter till ursprungsfrågan Är det nåt särskillt man bör tänka på för att allt ska funka så smidigt som möjligt. Fördelar / nackdelar XP-pro v.s. 2K server?
  6. Jo okej om man nu ska räkna så...men vad kostar en sån disk i inköp, hur mycket kan jag lagra och hur är driftsäkerheten på den? Tänkte slänga i minst 2x 120 GB diskar i servern.
  7. burk som står till ingen nytta. Så varför lägga ut pengar när det går att fixa gratis?
  8. ...slänga upp en filserver hemma för att ha så att sönerna och jag kan spara musik och liknande på ett gemensamt ställe. Lutar åt en 2000 server med utdelad resurs, eller funkar en XP-pro lika bra? Nåt särskillt att tänka på för att det ska bli enkelt och stabilt att komma åt den utdelade resursen? Vi kör trådlöst men servern kommer att vara kopplad med koppar till en switch.
  9. ett program som heter Illusion. Ett svenskt program från Skoldatagruppen i Knivsta. Det återställer datorn till "orginalskick" vid omstart. Tyvärr inte vid utloggning men bättre än inget iaf.
  10. Nja...det hjälper nog inte. Vi har inga begränsningar för under vilka tider användarna får logga in.
  11. Finns det nån möjlighet att automatiskt logga ut klienter som är inloggade mot ett AD efter en viss tids inaktivitet? /Neo
  12. Sen 2000 och AD så har man ingen PDC eller BDC...bara DC
  13. testade jag, det gör ingen skillnad alls.
  14. ...det med. Men hur och varför betedde sig 98:orna sig så, och varför inte alla :?: Vissa funkade utan problem medans andra krävde upp till 10 försök för att logga in. :?
  15. allt det har jag provat och det gör ingen skillnad. Det verkar inte hänga på användarkontot. Problemet verkar nu vara löst när min kollega upptäckte att den enda av våra 3 DC maskiner som inte är WINS-server stog först i listan när man kollade vilka WINS servrar som fanns. Efter det försvann problemet... Bra iof men jag vill gärna veta varför 98 klienterna betedde sig så. Nån form av timeout eller vad???
×
×
  • Skapa nytt...