Gå till innehåll

JonahHex

Medlem
  • Innehållsantal

    34
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av JonahHex

  1. Förlåt om jag har varit dålig på att uppdatera detta. Jag provade ditt tips Cecilia men detta hjälpte inte. Kör med standardinställningar för dns samt Windows egna antivius/brandvägg. Har gjort en reparationsinstallation av Windows 10 och när installationen var klar så var detta felet borta.
  2. Har haft detta felet en längre tid men inte hittat någon lösning. Här är logfilen. Time-Service event id 134.txt
  3. Tackar för ett snabbt svar. Vid närmare undersökning och tryckande på knappar så är det 3D-objekt som jag skall ändra på men då blir det precis som du skriver att en massa annat också ändras. 3e parts program vill jag inte blanda in så jag får överleva eller ändra till Aero igen. Visst kan jag install andra teman men då är vi där att jag får patcha windows med typ VistaGlazz eller nåt liknande.
  4. Tjena! Har sökt med ljus och lykta efter hur jag kan ändra färgen på aktvitetsfältet när jag kör med Windows klassiskt tema. Går det överhuvudtaget? Där finns ju en hel del att ändra på. Aktiv namnlist har jag kommit på vad det är för nåt. "Visuell stil för fönster och knappar" har jag inaktiverat bland dom visuella effekterna. Tack på förhand.
  5. Tack för ett snabbt svar opensource. En följdfråga: Kan man se om Windows PowerShell Modules är igång via skrivbord/aktivitetshanteraren/tjänster så man kan stänga av den?
  6. Min bild kom inte med så jag gör ett nytt försök. http://6g6.eu/sih0-windows-powershell-modules.jpg
  7. Hej! Fick in detta på startmenyn efter dom senaste uppdateringarna til Windows 7. Vad är det för nåt? Öppnar jag det så ser det ut som cmd (kommandotolken). Kan man avinstallera det? Finns inte i programmenyn men hittas i Windows system32 och i Winsxsmappen men då bara som genväg. Söker jag efter Windows PowerShell Modules via start (Windowsorben) och kollar egenskaperna på det jag får upp så ska Windows PowerShell Modules starta i "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%" och målet är "%SystemRoot%\system32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe -NoExit -ImportSystemModules" Bifogar en bild på hur det ser ut när jag startar programmet. Ser inget användningsområde för detta så jag vill bli av med det.
  8. Hej. Visste inte var jag skulle lägga frågan så det fick bli här. Vill hjälpa en vän med ett problem som han har i Google Chrome. När han söker med Google så dyker det upp en ruta med nåt om källtext. Har aldrig sett detta innan och har sökt efter hjälp på både Google och Bing utan resultat så nu vänder jag mig till er experter på detta eminenta forum.
  9. Fortsätter med denna. Fyra män sitter på anställningsintervju och chefen frågar männen: - Vad är det snabbaste ni vet? Den ena mannen svarar: - En tanke, den poppar upp i huvudet utan förvarning, plötsligt finns den bara där! Den andra mannen svarar: En blinkning, den kommer och försvinner utan att man märker att den skett! Den tredje mannen svarar: - Ljuset, i samma ögonblick man slår på strömbrytaren så finns bara ljuset där! Chefen tror sig ha funnit sin man då ljuset är det snabbaste han själv kan tänka sig, men han vänder sig till den fjärde mannen som svarar: - Diarré! - VA? utbrister chefen. - Jo, svarar mannen, härom dagen körde det till i magen och jag sprang mot toaletten men jag hann varken tänka, blinka eller slå på lyset innan jag sket ner mig.
  10. Använder Google Reader och det funkar kanon men mitt problem är att jag inte kan koppla den till Google+ så jag kan lägga upp vad jag tycker är intressant på Google+. Finns det nåt sätt? Använder Google Chrome som webbläsare om det kan vara till nån nytta.
  11. Nån som är intresserad så har jag en hög med inviter till just Google+. Lämna epostadressen så skickar jag.
  12. Cecilia. Jag ska prova programmet så får vi se vad det säger. DAson. Du rekommenderar alltså mig att investera i en ny hårddisk? Som jag frågade igår, ska jag köpa en SSD eller vanlig? Har jag som "vanlig" användare nytta av en SSD? En eloge till er alla tre till snabba svar och lättförstådda råd.
  13. Har installerat CrystalDiskInfo och detta är vad det "sa". Båda mina diskar (C och den externa) är tydligen bra om man ska tro programmet. skickar även med ChkDsk resultatet. Winnit (ChkDsk).doc
  14. Hej Cecilia. Låter inget vidare det du skriver men jag tar åt mig och gör det du föreslår. Om jag nu behöver köpa ny hårddisk, Ska jag köpa en SSD eller en vanlig och vad finns det för rekommendationer för en SSD? Skickar med en bild som visar vad jag har i burken.
  15. När allt var klart med formateringen och jag hade fått snurr på datorn igen så körde jag en ChkDsk från kommandotolken och denna hittade 44 fel. På vad vet jag inte för jag hann inte läsa vad som stod på skärmen och jag vet inte hur jag ska ta en skärmdump när t ex ChkDsk körs efter omstart. Iallafall så har datorn blivit både stabilare och snabbare efter ChkDsk reparerat vad den nu reparerade.. Tack till er som hjälpt till.
  16. Uppdaterade drivrutinerna till grafikkortet men felet kvarstod. Igår så startade jag datorn men då stod bara HDD och tuggade och skärmen förblev svart. Testade med att sätta in Windows 7 räddningsskiva. Detta fungerade inte även om jag ändrade startordningen i Bios. Satte in Windows 7 installationsskivan och där körde jag dom funktionerna som finns för att försöka rädda min gamla installation.Detta fungerade inte heller. Vid denna tidpunkt så var jag rätt uppgiven så tyvärr fick det fick bli Format:C. Allt har fungerat som det ska med formateringen (hittills) och jag kan klassificera min dator igen. Vad som har blivit fel vete gudarna. Troligen så har OP fått sig en knäpp eller så har HDD hakat upp sig på nån vänster, kan också vara ett virus/malware etc som har förstört nåt vitalt i OP. Använde Panda Cloud Free och detta ska ju vara bra men man är aldrig helt skyddad. Ett gott råd till alla som tycker att sina datorer går bra är: SÄKERHETSKOPIERA OFTA! Jag hade inte gjort detta på ett tag så allt är borta och jag har ändå en extern hårddisk så jag var bara lat. Surt? Ja men man får bita i det sura äpplet när man inte gör vad man ska.
  17. Hej DAson. Jag har 1 hårddisk (Sata) i burken och en extern (Verbatim). Inte omöjligt att det kan va fel på disken för den är gammal, ca 5 år. Ska väl finnas nåt verktyg i Windows 7 för att kolla om det är nåt fel på disken eller kan man kanske köra nåt kommando i kommandotolken.
  18. Hej. När jag försöker att utvärdera prestandan på datorn så säger Windows att det inte går att utvärdera disken korrekt. Några förslag?
  19. Det händer ibland att det dyker upp dubbla explorer.exe i aktivitetshanteraren. Varför? Ingen av processerna får spel och börjar äta cpu eller nåt annat, det bara blir två. Som skrivet innan. Varför?
  20. JonahHex

    firefox

    Du har inte kluddat inne i "about config"? Har testat att göra det men det resulterade i en mer kraschbenägen FF.
  21. Slipstream? Om med det ordet menas att man lägger till eller tar bort funktioner i OS så stämmer det med den skivan jag har. Det är en Vistainspirerad skiva med inlagda ikoner etc så det ska efterlikan Vista. Skivan funkar men är lite nyckfull vid installation eftersom det blir olika installationer varenda gång. Går felet att rätta till med tex registerändringar eller ändringar i dolda mappar etc? Tack för ditt svar Opptokoppter
  22. Tack. ska testa sfc/scannow så får vi se vad som händer. Lägger till en bild som egentligen skulle varit med från början. Klicka på länken så ser ni bilden. http://simplest-image-hosting.net/jpg-0-skrmklipp-manges1
×
×
  • Skapa nytt...