Gå till innehåll

Knoblauch

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Knoblauch

  1. Fixat. Jag kopierade SAM-filen från C:\windows\repair\ till C:\windows\system32\config\. Detta innebar att jag i alla fall kunde skapa nya användare. Det gick nog att återskapa de gamla, men då fick jag problem med vilken "Mina dokument" som egentligen tillhörde vilken användare och nöjde mig med att skapa helt nya användare.
  2. Japp, återställning gjord och felet kvarstår. Kan det vara så att hårddisken har ett fel? Har kört chkdsk utan att något fel visar sig. Jag har skapat en spegling (eller vad det nu heter i Vista) av hela innehållet på datorn för längesedan, kan det vara värt att pröva att bort det jag har nu och lägga in det speglade innehållet? Det blir ju miljarder uppdateringar av programvara, men det kanske det kan vara värt? Kan det för övrigt vara dual boot:en som spökar? Jag hade förvisso inte kört min Vistapartition på länge innan felet dök upp i xp, men vem vet?
  3. När välkomstskärmen visas efter uppstart ser allt ut som vanligt bortsett från att inga användaralternativ visas. Jag kan jag endast logga in via CTRL+ALT+DEL (endast mitt (administratörs-)konto). Väl inne kan jag göra allt utom att öppna "Användarkonton" i kontrollpanelen (felmeddelande enligt bild). Om jag loggar ut (eller skärmsläckare kräver lösenord) kommer jag inte in igen (inget händer vid CTRL+ALT+DEL), utan måste starta om maskinen. msgina.dll verkar inte ha ändrats, eller någon annan gina tagit över. XP Home (dual boot med Vista (BCD)) Fujitsu Siemens Amilo Pro V3515
×
×
  • Skapa nytt...